Problemy techniczne
59 topics in this forum
-
- 2 replies
- 9.6k views
Witajcie Chyba coś sobie włączyłem, ale ile się oszukałem to nie mogę tego czegoś znaleźć. Jak się naciśnie przycisk funkcyjny (pierwszy od lewej, te trzy pionowe kreski), to się pojawia okno z otwartymi aplikacjami i tam np na poniższym zdjęciu jest aplikacja telefon z kłódką. Jak dezaktywować tę kłódkę?
Last reply by Krzysztof_01, -
-
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, od pewnego czasu zauważyłem że w swoim mi4s przyciski ekranowe ciągle świecą mimo wyłączenia w opcjach, dokładnie to świecą 2 od lewej strony ale to jeszcze nic świecą nawet po wyłączeniu smartfona przy ładowaniu też. zastanawiam sie jak to wpływa na baterię jak to wyłączyć?
Last reply by arkady, -
- 3 replies
- 2.5k views
Witajcie Mam Mi 4S. Jeśli zrobię hard reset to usunie się wszystko również z nakładką miui?
Last reply by k.mlynarczyk87, -
- 5 replies
- 3.5k views
Witam, od kilku dni posiadam Mi4s i mam problem z rozmowami, a dokładniej problem zaczyna się po około 1 minucie czasem po 30s rozmowy. Rozmówca słyszy co drugie moje słowo, a czasem ja też nie słyszę wszystkiego co do mnie mówi. Zauważyłem, że problem zazwyczaj występuje w miejscach gdzie mam zasięg LTE aczkolwiek dopiero jestem w fazie testowania czy na 3G też tak będzie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Telefon zakupiłem w Konstantynowie Łódzkim w firmie Bomar_com, a soft MIUI by xiaomi.eu 7.2.5.0(LAJCNDA)
Last reply by adam89999, -
- 0 replies
- 924 views
Witam Mi4s mojej żony nagle bardzo się nagrzewa i drenuje baterię. Jest uśpiony, nieużywany i nagle robi się gorący, a bateria spada o 50%. Trzeba go wtedy wyłączyć przyciskiem z boku i po włączeniu wszystko wraca do normy, aż do następnego razu. Nie znam się na tym zbytnio, więc proszę o pomoc co mogę sprawdzić by temu zapobiec, bo nigdy nie wiadomo kiedy problem wystąpi (do tej pory 2 razy w ciągu 2 tygodni) i boję się by nie zapłonął. Pozdrawiam
Last reply by felis, -
- 8 replies
- 1.8k views
Cześć, jakiś czas temu wgrałem sobie do mojego Mi4s recovery TWRP oraz rom MiuiPolska, Dodam że przy instalacji TWRP przez fastboot i potem romu przez recovery nie było żadnych problemów... Wszystko działało pięknie ale miałem problem z GPSem. Telefon bardzo długo łapał fixa postanowiłem więc wgrać orginalny rom od Xiaomi i zobaczyć czy ten problem dalej będzie obecny... I tu wykazałem się ogromną głupotą! W recovery wybrałem rom od Xiaomi i kliknąłem install... Dopiero gdy telefon uruchomił się ponownie i utknął na logo xiaomi zrozumiałem że coś spierdzieliłem... Mogę przejść w tryb fastboot tyle że po podłączeniu do komputera i wpisaniu komendy "fastboot devi…
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 1.7k views
Mam pytanie dotyczące użytkowania kamery endoskopowej.Kupiłem sobie kamerkę endoskopowej i tu pojawił się problem ,przetestowałem parę aplikacji ze Sklepu i nic nawet nie zapala się na czerwono dioda informująca o połączeniu OTG jedyne co mogę włączyć to oświetlenie w tej kamerce. Sama kamerka jest ok testowałem ją na Jiayu G4S z Miui gdzie wszystko działa jak należy, co prawda w przypadku mojego MI4S muszę używać przejściówki ale próbowałem dwóch różnych a gniazdo OTG działa na pewno. Może trzeba coś włączyć?Przekopałem ustawienia i nic takiego nie znalazłem, po podłączeniu kamerki do wspomnianego Jiayu G4S z Miui na wtyczce kamerki od razu zaczyna błyskać LED na cze…
Last reply by QMiui, -
- 2 followers
- 18 replies
- 1.6k views
Pobrałem wczoraj najnowszą aktualizacje do mojego telefonu na stronie miui polska. Na początku wszystko wyglądało ok wszystko zaczęło się aktualizować i później telefon zgasł, pojawiło się logo mi.com a gdy próbuję wejść do bootloadera jedyne co się dzieje to dioda powiadomień zaczyna kilka razy migać. Nie wiem zbytnio co robić także zwracam się z prośbą do was.
Last reply by Therion7777, -
- 3 replies
- 5.4k views
Uszanowanie Państwu. Mój Mi4S znów postanowił dostarczyć mi rozrywki. Tym razem dolna część ekranu dotykowego przestała na dotyk reagować. Uziemia to dolną część klawiatury tudzież nie pozwala np wybrać opcji 'Reboot to Recovery mode' (konkretniej: kliknąć na 'Reboot now', bo w tym oknie nie działa obracanie ekranu). Odpaliłem tryb diagnostyczny ( *#*#64663#*#* ) - da się "kursorem" (no, palcem) zjechać w dół do wartości mniej więcej Y=1720,9, macanie poniżej tej granicy rejestrowane jest jako 1720 do 1722,6. Tryb diagnostyczny ma tylko opcje Pass i Fail, nie ma kalibracji. Reboot nie pomógł. Wipe nie pomógł. Reinstalacja przez TWRP (udało się wejść w Rec…
Last reply by Robert N, -
- 0 replies
- 702 views
Witam, mam taki problem: wczoraj rozładował mi się telefon, a że byłem zajęty to go nie podłączałem do ładowarki. Dopiero po 3-4h go podłączyłem, ale nie zareagował na ładowarkę, ani od Xiaomi ani od Samsunga (był na ładowarce 5h i nic, teraz dalej jest podłączony i zero reakcji) jest szansa na uratowanie go? Jeśli tak to czy w okolicach Radomia jest jakiś serwis, który może to naprawić? Proszę o pomoc i pozdrawiam
Last reply by Philopator, -
- 32 replies
- 2.2k views
Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy tak jak w tytule- nie mogę zaktualizować oprogramowania, dodatkowo załączam screena
Last reply by rafal_olb, -
- 1 reply
- 1k views
Witam. Trochę już pisałem o moich problemach na ogólnym, ale nadaje się to chyba na osobny temat do tego działu. Niedawno kupiłem Mi4s z wgranym 6.12.22 xiaomi.eu i jak się okazało bootloader był odblokowany. No i mnie podkusiło wgrać 7.3.16 również xiaomi.eu, wszystko poszło fajnie ale nie doczytałem żeby zdjąć wzór blokady. Po uruchomieniu telefonu okazało się, że wszystko działa rewelacyjnie, oprócz czytnika papilarnych. Nie ma go w opcjach ale już doczytałem, że pomaga przywrócenie do ustawień fabrycznych. Problem polega na tym, że nie da się przywrócić do ustawień fabrycznych. Niby restartuje, ale wszystko jest jak było. Znalazłem kolejny problem, polegający na …
Last reply by Iksilak, -
- 12 replies
- 1.9k views
witam, mam dziwny problem z gps. otoz z endomondo i google maps laczy sie rewelacyjnie szybko, natomiast na wbudowanej mapie (fakt, okresla polozenie ale nie pobiera mapy) i np. w Pokemon GO juz nie(brak mozliwosci chodzenia, brak mapy) Jesli chodzi i uprawnienia to sprawdzalem, sa nadane do apek, czekam poki co na zgode na odblokowanie bootloadera. ktos wie czym moze byc spowodowany problem?
Last reply by don_kamillo, -
- 21 replies
- 2k views
Po konsultacji z userem @Szuja okazało się, że mam uszkodzoną kartę pamięci (SanDisk 32 GB 10 class). Problem w tym, że jest uszkodzona w sposób nietypowy: ma nagrane jakieś 6 GB danych. Nie można ich usunąć, ani dograć nowych. Ale można je przekopiować na komputer. Próbowałem GParted, Dban, MiniTool Partition Wizard, Hard Disk Low Level Format no i oczywiście konsoli i diskparta. Nie da się nic zrobić. Nie mogę usunąć istniejącej partycji, ani sformatować karty. Oczywiście próbowałem różnych komputerów (Win10 i Win7) i adapterów (suwak z zabezpieczeniem jest w pozycji prawidłowej). Format w TWRP wyrzuca, że zakończono sukcesem, ale nie jest to prawdą. Formatowa…
Last reply by don_kamillo, -
- 3 replies
- 862 views
Zrobiłem dzis rano aktualizacje z telefonu z 5.1.1 do Andka 7 (7.3.16) Nie mogę ustawić blokady na odcisk palca, takiej opcji w ogóle nie ma w systemie. Hasło na wzorek działa. Miał ktoś taki problem lub wie jak go rozwiązać?
Last reply by AndropaX, -
- 10 replies
- 1k views
Może ktoś pomoże mi wyjasnic. Mam mi 4 s od września. Zakupiony z softem EU, zrobiłem update do miui Polska, obecnie mam najnowszy update (końcówka 23). Aktualizuje przez aplikację aktualizacje, średnio co 2 tygodnie. Wszystko było ok, ale po ostatniej aktualizacji przed Androidem 7 zaczęły się dziać dziwne rzeczy. GPS zrywał, Bluetooth się wyłączał sam z siebie, zrywał z Mi Band 2, aparat szwankowal. Po aktualizacji do Androida 7 nie było lepiej. Zrobiłem pełny backup przez TWRP, potem wipe, zrobiłem restore przez TWRP i wszystko śmiga. Przecież wipe nie jest konieczny przy aktualizacji. A backup TWRP to podobno pełny obraz wszystkiego (zaznaczyłem wszystkie kwadraciki…
Last reply by mrosi, -
- 7 replies
- 1.1k views
Witam, Xiaomi mi 4s z softem miui polska. Od jakiegoś czasu, nagle się wyłącza i włącza się aktualizacja. O co chodzi? Ostatnio podczas rozmowy. Aktualnie mam MIUI 8.6.12.8 wersja 64GB Pozdrawiam
Last reply by Malco15, -
- 0 replies
- 817 views
Witam, może ktoś mi pomóc jak poprawnie powinno być zamontowane złącze antenowe w Mi4s? Muszę wlutować nowe złącze bo zostało wyrwane z płyty głównej. zdjęcie poglądowe :
Last reply by KL4K50N, -
- 6 replies
- 965 views
Witam wszystkich Piszę z pytaniem odnośnie reklamacji Xiaomi Mi4S w wersji 3GB/64GB. Telefon został zakupiony przeze mnie na aukcji allegro u pewnego sprzedawcy. W pewnym momencie użytkowania w telefonie dosłownie umarł kawałek ekranu a na części która jeszcze jest sprawna zaczęły występować artefakty. W związku z tym defektem odesłałem telefon do sprzedawcy, który natomiast rzekomo wysłał telefon do producenta, co ciekawsze wysłał telefon usługą DHL Express (dość sceptycznie podchodzę do tej informacji). Telefon wrócił do mnie po 13 dniach od wysłania z dopiskiem że jest to uszkodzenie mechaniczne wynikające z mojej winy. Zostało opisane przez sprzedawcę jako "pękni…
Last reply by kamillm, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Zainstalowałem sobie Resurrection Remix 7.1 i wszystko śmigało, ale chciałem przywrócić system do ustawień fabrycznych bo miałem dużo zbednego syfu W ustawieniach RR w przywracanie do ustawień fabrycznych i włączyło mi się twrp. Następnie dałem zrestartowanie systemu, ale on juz nie chcial wstac. Za kazdym razem restartowal sie tylko TWRP. Próbowałem reinstalowac caly system i przywracac kopie MIUI, ale nic nie pomaga POMOCY Telefon Xiaomi mi4s
Last reply by mezutelni, -
- 5 replies
- 812 views
Witam. W zeszły piątek pobrałem soft, który zrobił mi aktualizację na Androida 7. Telefonik normalnie się uruchomił i działał normalnie. Od razu poprosiłem Mi o możliwość odblokowania bootloadera (został zablokowany ponownie po flashu na Android 7). Dziś dostałem info, że zgoda na odblokowanie została przyznana. Długo się nie zastanawiając wyłączyłem telefon (normalnie - przycisk power i wyłącz). I tu pojawił się problem - telefon już się nie włączył, zero reakcji na cokolwiek... Gdzie można szukać przyczyny?
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 959 views
Cześć! Wczoraj wgrałem sobie nowy soft MIUI 8.2 (7.2.9) rozwojowa. Mam kłopot z Google Maps. Często dyktuję lokalizację, żeby jej nie wpisywać. Tym razem nie mogę, bo google słucha po angielsku. W momencie kliknięcia w mikrofon pojawia się okienko z mikrofonem (w załączeniu zrzut) i mały napis, że nasłuch jest po angielsku, a ten już kompletnie nie rozpoznaje tego co mówię. Przetrzepałem opcje i niczego nie znalazłem. System instalowałem za pomocą aplikacji Aktualizacje. Przed zainstalowaniem zmieniłem język systemowy na angielski, bo tylko wtedy działa mi synchronizacja z Xiaomi Cloud, a chciałem zarchiwizować smsy i historię połączeń. Instalowałe…
Last reply by zmyler, -
- 31 replies
- 6.8k views
Jak wygląda u was ekran? Mój jest wyraźnie zażółcony (albo raczej zaróżowiony). Na tle budżetowca, jakim jest Redmi 4a wygląda fatalnie. Możecie wkleić jakieś zdjęcia najlepiej ustawień w standardowym motywie? U mnie wygląda to tak. Prosiłbym także o napisanie, jaką wersję ekranu macie. Sprawdza się to *#*#6484#*#* i przy wyborze wersji systemu. U mnie jest to model sharp nt35595.
Last reply by znafca, -
- 18 replies
- 2k views
Witam, około 2 tygodni temu dostałem Mi 4s zamówiony na AliExpress, wszystko śmigało tak jak należy od początku i wczoraj zaczęły się problemy. Najpierw nie zadziałał mi budzik, co nie wzbudziło moich wątpliwości(stwierdziłem, że mogłem nie zauważyć, coś nie tak ustawiłem) później zacząłem mieć problemy z transmisją danych i Wi-Fi mianowicie pomimo prawidłowego połączenia i zasięgu dane nie przechodziły i nic nie mogłem sprawdzić. Zostawiłem sprawę do rozwiązana na dziś, a rano telefon zdrenował 1/2 baterii, część aplikacji się otwierała i odrazu zgłaszała problem. Nie mogę również zresetować telefonu, gdy próbuję to zrobić to nic się nie dzieje. Również próbowałem podłąc…
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 717 views
Witam. Mam problem z mi4c, mianowicie telefon paruje się z radiem samochodowym, połączenie wyświetlane jest na ekranie radia ale przycisk służący do odbierania wbudowany w radio nie działa. Da się to jakoś obejść? W radio jest moduł Bluetooth 2.1.
Last reply by don_kamillo,