siamone\ Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Cześć, jakiś czas temu wgrałem sobie do mojego Mi4s recovery TWRP oraz rom MiuiPolska, Dodam że przy instalacji TWRP przez fastboot i potem romu przez recovery nie było żadnych problemów... Wszystko działało pięknie ale miałem problem z GPSem. Telefon bardzo długo łapał fixa postanowiłem więc wgrać orginalny rom od Xiaomi i zobaczyć czy ten problem dalej będzie obecny... I tu wykazałem się ogromną głupotą! W recovery wybrałem rom od Xiaomi i kliknąłem install... Dopiero gdy telefon uruchomił się ponownie i utknął na logo xiaomi zrozumiałem że coś spierdzieliłem... Mogę przejść w tryb fastboot tyle że po podłączeniu do komputera i wpisaniu komendy "fastboot devices" niczego nie wykrywa. Mam już chyba wszystkie dostępne sterowniki łącznie z programami XiaomiFlash oraz MiPcSuite. Gdy telefon jeszcze był sprawny fastboot również go nie wykrywał mimo że wcześniej udało mi się przecież wgrać TWRP. Komputer po podłączeniu telefonu w trybie fastboot wydaje dźwięk podłączonego urządzenia ale jedynym programem jaki w ogóle widzi ten telefon jest XiaomiFlash. ten screen pokazuje flashowanie romu, niestety powinno to trwać około 5 minut a u mnie trwa to w nieskończoność. Nie wyskakuje żaden błąd, po prostu pasek dochodzi prawie do końca a sekundy lecą dalej i dalej... Komputer mam uruchomiony w trybie zgodności podpisów cyfrowych także wszystkie sterowniki zainstalowały się bez problemów... Proszę o jak najszybszą pomoc. Nie znam się zbytnio na androidzie i chyba się zastrzelę jak moje 1300zł pójdzie do szuflady i będzie leżeć Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Rozumiem, że w tryb recovery nie wchodzi? A w Miflashu czemu próbujesz wgrać stary ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamone\ Posted October 31, 2016 Author Share Posted October 31, 2016 W recovery się nie da wejść. Próbowałem po rozładowaniu trochę go naładować i kiedy był wyłączony wcisnąć i przytrzymać VolUp + Power ale to też nic nie dało. I za nic nie mogę wykryć telefonu kiedy jest w trybie fastboot np przez Minimal ADB i Fastboot. A w MiFlashu próbuję wgrać jakikolwiek ROM, chciałbym żeby telefon po prostu się włączył albo chociaż wszedł w tryb recovery. Nie wiem co robić... To są sterowniki, które Mi4s w trybie fastboot instaluje po podłączeniu do komputera Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamone\ Posted October 31, 2016 Author Share Posted October 31, 2016 Spróbowałem wgrać jeszcze raz rom przez MiFlash i wyskoczyło mi takie coś przecież miałem odblokowany bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Zainstaluj sterowniki adb, bo ze screenu wynika, że ich nie masz. Nie wiem, dlaczego, widocznie MiSuit ich nie zainstalował. Spróbuj tego poradnika: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html Wgrałeś oryginalny ROM od Xiaomi? Zwykły, china version? No to masz odpowiedź, dlaczego zablokowało Ci bootloader :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki156 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 I jak poradziłeś sobie z tematem siamone ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamone\ Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Przesiadka na komputer z Windowsem 7, wszystkie sterowniki wgrałem od nowa. Odblokowalem bootloader na nowo i użyłem MiFlash. Telefon ruszył potem tylko do recovery i wgrałem najnowsze Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe84 Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Witam. Przedstawiam mój problem. A wieć jakieś 2 lata temu kupujac żonie mi 4s chciałem wgrać polski soft ale coś mi się nie udawało ( a że sam zaczynałem od mi 4c) coś mnie podkusiło i wgrałem żonie jakimś cudem soft mi 4C. I teraz chciałbym wrócić do dedykowanego softu do MI4s ale nie wiem jak to zrobić studiowałem dzisiaj instalacje ale dalej nie moge tego ogarnąć. Odpalam przez fastboota i recover aqua ale po probie instalacji roomu do mi 4s wyskakuje na czerwono ze bląd pliku "ZIP" i tyle z tego. Czekam na podsuniecie jakiegos pomyslu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 10 godzin temu, TePe84 napisał: Czekam na podsuniecie jakiegos pomyslu Jedynie MiFlash. Poradnik znajdziesz tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts