Jump to content

Soft Brick Mi4s po pomyłce z wgrywaniem romu

siamone\

Recommended Posts

Cześć, jakiś czas temu wgrałem sobie do mojego Mi4s recovery TWRP oraz rom MiuiPolska,
Dodam że przy instalacji TWRP przez fastboot i potem romu przez recovery nie było żadnych problemów...
Wszystko działało pięknie ale miałem  problem z GPSem. Telefon bardzo długo łapał fixa postanowiłem więc wgrać orginalny rom od Xiaomi i zobaczyć czy ten problem dalej będzie obecny... I tu wykazałem się ogromną głupotą! W recovery wybrałem rom od Xiaomi i kliknąłem install... Dopiero gdy telefon uruchomił się ponownie i utknął na logo xiaomi zrozumiałem że coś spierdzieliłem... 

Mogę przejść w tryb fastboot tyle że po podłączeniu do komputera i wpisaniu komendy "fastboot devices" niczego nie wykrywa. Mam już chyba wszystkie dostępne sterowniki łącznie z programami XiaomiFlash oraz MiPcSuite. Gdy telefon jeszcze był sprawny fastboot również go nie wykrywał mimo że wcześniej udało mi się przecież wgrać TWRP.

Komputer po podłączeniu telefonu w trybie fastboot wydaje dźwięk podłączonego urządzenia ale jedynym programem jaki w ogóle widzi ten telefon jest XiaomiFlash.

1.pngten screen pokazuje flashowanie romu, niestety powinno to trwać około 5 minut a u mnie trwa to w nieskończoność. Nie wyskakuje żaden błąd, po prostu pasek dochodzi prawie do końca a sekundy lecą dalej i dalej...

Komputer mam uruchomiony w trybie zgodności podpisów cyfrowych także wszystkie sterowniki zainstalowały się bez problemów...

Proszę o jak najszybszą pomoc. Nie znam się zbytnio na androidzie i chyba się zastrzelę jak moje 1300zł pójdzie do szuflady i będzie leżeć :(

W recovery się nie da wejść. Próbowałem po rozładowaniu trochę go naładować i kiedy był wyłączony wcisnąć i przytrzymać  VolUp + Power ale to też nic nie dało. 

I za nic nie mogę wykryć telefonu kiedy jest w trybie fastboot np przez Minimal ADB i Fastboot. 

A w MiFlashu próbuję wgrać jakikolwiek ROM, chciałbym żeby telefon po prostu się włączył albo chociaż wszedł w tryb recovery.

Nie wiem co robić...

xx.pngTo są sterowniki, które Mi4s w trybie fastboot instaluje po podłączeniu do komputera

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Witam.

Przedstawiam mój problem.  A wieć jakieś 2 lata temu kupujac żonie mi 4s chciałem wgrać polski soft ale coś mi się nie udawało ( a że sam zaczynałem od mi 4c) coś mnie podkusiło i wgrałem żonie jakimś cudem soft mi 4C. I teraz chciałbym  wrócić do  dedykowanego softu do MI4s ale nie wiem jak to zrobić studiowałem dzisiaj instalacje ale dalej nie moge tego ogarnąć. Odpalam przez fastboota i recover aqua ale po probie instalacji roomu  do mi 4s wyskakuje na czerwono ze bląd pliku "ZIP"  i tyle z tego.

Czekam na podsuniecie jakiegos pomyslu

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...