Skocz do zawartości

Redmi Note 3 Pro 2/16 czy Prime 3/32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto dołożyć do wersji Prime 3/32? Ile zostaje pamięci dla użytkownika przy 2/16 ? Jak z wydajnością ? różnica w cenie to ponad 200 zł także dużo.

Jesli temat juz istnieje proszęo link . 

Pozdr

Opublikowano

Jeśli Cie budżet nie ogranicza to warto. 2/16 też daje radę, natomiast nie napisałes jak korzystasz z telefonu. Na pliki użytkownika w wersji 16GB zostaje ok 11GB

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy 2/16 masz około 12gb wolnego miejsca. RAMu w teorii nie powinno brakować ale przy 2GB MIUI a szczególnie najnowsze 8 lubi ubijać aplikacje, także przy 2/16 ten multitasking troche kuleje. Jeśli telefon kupujesz na dłużej a nie na chwile to ja bym radził dopłacić.

Opublikowano (edytowane)

Ceny są rożne , głownie patrze na Goldway z ali ze względu na wysyłkę ich metoda .

3/32 gb  - czarny 200$ biały 185$ złoty 180$

2/16 gb -    147 $          145 $           146 $

ceny bez gwar

Muszę to przemyśleć ponieważ czy warto dołożyc 50$ ( czarny ) jesli prawie w ogole nie gram na tel a uzywam tylko do codziennych rzeczy .

Edytowane przez jareks366
Opublikowano

Mam 2/16 i rewelacja, używam do wszystkiego nie przycina się , działam na miui 8 android 6.0. Wolnego ramu po wyczyszczeniu z aplikacji w tle pokazuje około 950

Opublikowano (edytowane)

Lepiej dołożyć  parę groszy i kupić 3/32 bo tak jak Koledzy piszą aplikacje zjadają ram i pamięć i za chwilę powiesz a kur...mogłem dopłacić i kupić mocniejszy!

To Moja rada.

Edytowane przez bmwwyspa
pomyłka literowa
Opublikowano

Tak jak ja często sobie mówię patrząc na obecną cenę wersji 3/32. Mogłem poczekać i kupić wersję 3/32 w cenie 2/16 i jeszcze na flaszkę bym miał ;)
Ale ogólnie to 2/16 daje radę :)

Opublikowano

W wersji z 3gb ramu ja mam wolnego 1.7  Miałem ten sam dylemat i kupiłem z 3 gb ramu. Niby sporo trzeba dopłacić ale jeśli kupujesz telefon na dłużej to pewnie się przyda bo jak się patrzy jak zasobozerny robię się andek i nakładka to ramu nigdy za wiele 

Opublikowano

Rozglądam sie też za używanymi ale ceny u nas jak za nowe z aliexpres :) 

W RN3PP mozna wybudzić ekran dwu-klikiem ? Do jakiego telfonu porównalibyście XiaoMi RR3PP ?  

Opublikowano
5 godzin temu, Crims napisał:

Nie da rady wybudzić dwuklikiem.

Na oficjalnym romie nie, ale na niektórych nieoficjalnych się da. Zależy jakiej firmy ma się też LCD.

Opublikowano

O ile mi wiadomo to można apki zabezpieczyć przed zamykaniem kłódką. Chyba że system i tak je ubije. Dla zwykłego zjadacza 2/16 wystarczy. Jeśli się nie gra i nie używa nie wiem jakich programów to i ram i rom starczy. Choć przyznam że miui jest ciężki system. Mój np przycina często ale to na pewno nie wina ram. Niekiedy i 10 gb ram nie pomoże jak system źle zoptymalizowany. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...