waldi26 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Mam proste pytanie od którego uzależniam dalsze posiadanie XRN3Pro. Generalnie jestem niezadowolony z jakości połączeń, Rozmowy są mało zrozumiałe : nie tylko dla mnie ale i rozmówców . Ostatnio rozmówca powiedział: "trafia do mnie 30% przekazu". Jakość przy WhatsUp i Viber jest super tak, ze nie jest to kwestia mikrofonu, głośnika. Poza tym nie działa HDVoice. Mam Global Stable 8.0.5 - ostatni Czy ktoś używający MIUI POlska czy CM wypowie się na ten temat abym nie tracił czasu na przeinstalowywanie systemów.
skay77 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Stable nigdy nie uzywalem ,ale na dev nie mialem klopotow ze zrozumieniem kogos co do Cm ostanio odebralem polaczenie w pracy gdzie jest glosno od maszyn i dobrze slyszalem rozmowce (wiadomo inaczej sie rozmawia w cichym pokoju niz w chalasie gdzie wszystko furkocze i wq..... Ucho (: twoje problemy tez moga byc zwiazane z siecia ,probowales na innej karcie ** wyciosane z RN3P **
waldi26 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Sprawdzę CM, ale jakoś czasu brak na takie rzeczy, zresztą nic nie mam do MIUI ani do telefonu w ogóle, dziś zminiłem preferowany rodzaj sieci na 3G i wyłączyłem VoLTE i przed chwilą odebrałem rozmowę i było duużo lepiej. Na razie wyrok odroczony - zmieniłem na allegro "Kup teraz" na zwykłą licytację
Leszek Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Gdzie włączyć HD Voice?. Bo szczerze nie wiedziałem że ta opcja jest w telefonie.
whiro Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Z tego co wiem to ten telefon nie obsługuje hd voice. A volte też nie wiem czy nasze sieci obsługują.
Cosmo77 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Dnia 29.10.2016 o 00:10, whiro napisał: Z tego co wiem to ten telefon nie obsługuje hd voice. A volte też nie wiem czy nasze sieci obsługują. Na razie sieci testują VoLTE i to nie wszystkie.
Camis Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) VoLTE już od kilku dni działa w Orange: http://www.spidersweb.pl/2016/10/orange-volte-w-polsce.html A VoWiFi w Play: https://blogplay.pl/2016/10/play-pierwszym-operatorem-w-polsce-z-obsluga-prawdziwego-wi-fi-calling-komunikat-prasowy/ Ostatnio ruszyło się z tymi technologiami. Edytowane 31 Października 2016 przez Camis
marcin19883 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Oj trochę się mylicie. Każdy smartphone obsługuje hd voice. A już napewno włączono obsługę od lilipopa w górę. Nie wiem jak jest z kit kat. To sieć ma winę, bo nie obsługuje między operatorami hd voice. Więc nadający i odbierający muszą być w tej samej sieci i mieć włączone 3G, bo nie jestem pewien czy na 2G idzie hd voice. Oczywiście powoli się to zmienia i będzie możliwa lepsza jakość rozmów między operatorami. Mówią, że pod koniec roku każdy włączy. Co do voLTE to dopiero raczkuje. Trochę czasu minie, aż włączą i w romie zintegrują. Edytowane 3 Listopada 2016 przez marcin19883
Rekomendowane odpowiedzi