matfit Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Kilkanaście dni temu otrzymałem ten telefon. Od razu wgrałem najnowszego Global Stable, bo miałem syfiasty Rom. Od razu zauważyłem szybki drenaż baterii. Przez kilka dni było wszystko w porządku - telefon przez noc pobierał max 1% baterii. Jednak potem ni stąd ni zowąd bateria zaczęła ubywać w oczach. Przez noc ubywa mi od 20% do nawet 50%. Na wykresie widzę, że telefon nie przechodzi w stan uśpienia - cały czas jest wybudzony. W ustawieniach baterii wyłączyłem oszczędzanie baterii przez aplikacje, ale to nic nie dało. Dzisiaj ponownie wgrałem Global Stable przez MiFlasha, ale dalej to samo. O co może chodzić? Tracę już cierpliwość. Rzekomo najmocniejsza strona telefonu, czyli bateria okazuje się być najsłabszą.
lukasz1992 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Daj skrina z info jaki masz soft. Ja miałem straszny problem z deep sleep i musiałem odblokować BL żeby wgrać xiaomi.eu i wtedy się uspokoiło i bateria rewelacja.
matfit Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 5 godzin temu, madmax86 napisał: Daj skrina z info jaki masz soft. Ja miałem straszny problem z deep sleep i musiałem odblokować BL żeby wgrać xiaomi.eu i wtedy się ukoiło i bateria rewelacja. Mam global stable 8.0.5.0. A Ty wgrałeś xiaomi.eu wersję stabilną czy miuipolska.pl z tygodniowymi aktualizacjami?
matfit Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Dziwna sprawa. Przecież masa ludzi ma Globala i mówi, że z baterią wszystko jest w porządku. To ja dziękuję za taki telefon. Nigdy więcej Xiaomi. Spróbuję wgrać jeszcze miuipolska ale wątpię, że to coś zmieni.
lukasz1992 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Miałem globala stabilną wersje dopiero xiaomi.eu rozwojowa (stabilna jest tylko z nazwy i nic więcej moim zdaniem) naprawiła wszystkie problemy. Zobacz ile ma procent system Android I Android Os Edytowane 24 Października 2016 przez madmax86
matfit Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Wstawiłem zdjęcia w pierwszym poście i u mnie System Android pożera aż 68%, a z Twojego zdjęcia tylko 5%. Po południu zabiorę się za instalację najnowszego MIUI Polska, bo widzę, że ma dobre recenzje. Czyli będę musiał zainstalować najpierw ROM Global Dev za pomocą Mi Flasha (dokładnie tak, jak podczas instalacji Global Stable?) w celu odblokowania bootloadera (zgodę mam), i potem już według poradnika na forum będę instalował MIUI Polska. Dobrze rozumuję?
lukasz1992 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 No żeby odblokować BL musisz mieć rom dev. Miui polska nie miałem więc nie wiem jak działa. Tak dobrze rozumujesz. Rób według poradnika
animare Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 również posiadam global w wersji 8.0.5.0 i w moim przypadku nie ma takiego drenażu. Najgorszym problemem jest sama przeglądarka chrome która w ciągu godziny przeglądania potrafi zjeść kilkanaście procent :). Jeśli chodzi o drenaż w deep sleep, to jest na poziomie 2-3% w ciągu nocy.
matfit Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 A masz włączone jakieś oszczędzania energii miui czy masz ustawione na "bez ograniczeń"?
muszateq Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Ostatni global stable 4dni 14h i 6h sot. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
animare Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 44 minuty temu, matfit napisał: A masz włączone jakieś oszczędzania energii miui czy masz ustawione na "bez ograniczeń"? Mam wyłączone oszczędzanie baterii. Ogòłem mogło by być lepiej ale jest nieźle. Dodatkowo codzienne tapety blokady wyłączyłem a FB skasowałem.
arczis Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Moja dziewczyna ma ten sam problem. Daliście radę jakoś sobie z tym poradzić? Telefon nie jest w stanie wytrzymać nawet 8 godzin przy bardzo małym użytkowaniu
arczis Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Update się nie da (rozumiem że chodzi o aktualizację).? Chyba że zainstaluje inną wersję. Koleżanka ma " 8.2.4.0 " i wszystko jest u niej okej. Myślicie że to pomoże? Nigdy tego nie robiłem i trochę nie chce mi się z tym walczyć jeżeli nie wiadomo czy pomoże :(. Dzięki. Wrzucam tutaj trochę screenshotów z telefonu. Telefon praktycznie przez 8 godzin w pracy nie był w ogóle używany a bateria spadła do 50%. Aha telefon to Remi Note 3 PRO, a tutaj mi pokazuje bez "PRO". Albo tak ma być albo gościu mnie oszukał.
arczis Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Jescze jedna rzecz. Bardzo często nie można się dodzwonić na ten telefon. Słychać: "abonent czasowo niedostępny" dopiero za drugim, trzecim lub czwartym albo i dalej udaje się połączyć. Tak jakby ten telefon wchodził w jakiś stan uśpienia, wyłączał się od sieci czy coś... PS. Chyba mogłem założyć nowy temat
acocieto Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Problem rozwiązany? Ostani rom xiaomi,eu nie jest rozwiązaniem. Jest problem z DeepSleep. Ekran wyłączony, a po 10min spada 1-2%. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez acocieto
Pawel978 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Ja osobiście z kolei nie mogę znaleźć lepszego niż global dev. Dla mnie jest najlepszy chociaż to i tak nie to samo co jak wtedy gdy ten telefon wszedł z miui 7 jeszcze na pokładzie. Na global dev bateria na ogół 2 dni z 5-6 sot. Lepszego wyniku nie potrafię osiągnąć na żadnej wersji miui 8 a global dev na ogół stabilnie a jak nawet gorzej ma czasem to aktualka piątkowa to poprawia i znowu jest w miarę. Czekam na miui 9 z nadzieją na powrót wyników gdzie 9 h sot bez problemu i 3-4 dni użytkowania. 1
Rekomendowane odpowiedzi