djpyton Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Witam. Mam taki problem że jak ktoś do mnie dzwoni to najpierw pojawia się informacja na ekranie że taka i taka osoba do mnie dzwoni ale sam dzwonek słychać dopiero po około 3-4 sekundach, jest nieco opóźniony. Chciałbym aby telefon zaczął dzwonić od razu jak tylko informacja że ktoś telefonuje pojawia się na ekranie. Zna ktoś na to lekarstwo?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Mam to samo, nieraz tak miałem że dzwonił pizzerman stojąc i czekając kilka minut pod blokiem, ogólnie tacy puszczają strzałki 2-3 sekundowe a jedyne co po takim połączeniu widać to świecąca dioda, ale co mi z diody jak nie słychać połączenia Dość wkurzające, ciekawe czy kiedyś to poprawią, nie wiem, w MIUI v6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 W następnym romie mogę dodać ring delay = 0 do build.prop ale nie wiem na ile to pomoże. W sumie nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Zawsze można spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Warto, warto bo widzę, że nie tylko mnie to przeszkadza. Chyba że można jakoś samemu edytować tę opcję w romie za pomocą jakiegoś programu? Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Można. W adb shell/terminalu wpisz: su mount -o remount,rw /system setprop ro.telephony.call_ring.delay 0 mount -o remount,ro /system I tyle. Albo ręcznie dopisz: ro.telephony.call_ring.delay=0 do build.prop. Choć przez adb/terminal jest najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Tym programem robi się to pod Windowsem czy bezpośrednio na telefonie Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Bezpośrednio na telefonie w terminalu lub przez adb (to już na kompie). W terminalu szybciej i łatwiej. Chyba że masz już środowisko deweloperskie Androida na komputerze, to wtedy bez różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Wpisałem te polecenia w terminal emulator na telefonie i niestety nic to nie dało, nie wiem czy to dobrze zrobiłem to po zatwierdzeniu enterem każdego polecenia nie wyskoczyło żadne potwierdzenie tylko przeszło do kolejnej linijki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Doczytałem także na android forum iż ta funkcja zwiększa tylko szybkość wybierania numeru ( polaczenia), czyli na dzwonek pewnie będzie inna. Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Więc tak zabawa z kodami nic niedała, ale pomogło tak mi się wydaje: zmiana głośności dzwonka w ustawieniach, wyłączenie wibracji w czasie i po wyciszeniu połączenia i test czyli dzwonimy z drugiego tel. Dzwonek zabrzmiał odrazu bez chwili zwłoki, równo z informacją na ekranie. Po tej operacji ponownie włączyłem wibracje podczas i po wyciszeniu tel i nadal wszystko śmiga jak powinno, czyli wibracja i dzwonek pojawiają się idealnie razem z informacją na ekranie o połączeniu . Wkońcu się udało i mogę iść spokojnie spać Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Tak, to nie sprawi, że telefon zacznie szybciej dzwonić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 O dziwo u mnie tel dzwoni teraz szybko, a przedtem miałem 4 sekundy ciszy od momentu pojawienia się informacji o połączeniu na ekranie, co było naprawdę denerwujące. Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
djpyton Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 Zainstalowałem także program "kasownik dzwonka rosnącego" z Play market ale nic to niedało więc odinstalowałem Wysłane z mojego MI2S 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts