pyth Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Witam, mam problem z otrzymywaniem sms, otóż raz przychodzą poprawnie, a raz z dużym opóźnieniem, co naprawdę jest irytujące... Wygląda to mniej więcej tak: Poprawnie odebrany smsA tutaj z opóźnieniem Nie wiem, zależy to od uśpienia telefonu? Proszę o pomoc... Używam miui polska 6.10.13 oraz kernel Radon 2.8 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
0 ZduneX25 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Takie usługi nie ulegają uśpieniu, a druga strona zasięg ma?
0 pyth Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 Tak, dzieje mi się to tak z kilkoma osobami. Jak telefon poleży dłużej, np. przez noc, to właśnie coś takiego występuje do póki jakby ja nie wyślę. Czasem nawet wystąpi coś takiego czysto losowo. Jedynie co używam do Greenify i optymalizacja baterii ta z MIUI.
0 Drakoon34 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 To mogą być przyczyny. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
0 pyth Opublikowano 20 Października 2016 Autor Opublikowano 20 Października 2016 Nie rozumiem. Możesz rozwinąć co chciałeś przekazać? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
0 KaszaWspraju Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Cytat optymalizacja baterii ta z MIUI. To kolejny problem z powiadomieniami w MIUI i z ubijaniem aplikacji działajacymi w tle. Ustaw dla aplikacji : Bateria i wydajność>zasilanie>aplikacja oszczedzania baterii> wybierz swoją aplikacje do SMS i zaznacz "bez ograniczeń". Dodatkowo dodaj ją do autostartu. Na część problemów trochę pomoże, ale i tak opoźnienia wysąpią po dłuższej bezczyności telefonu. Greenify raczej zbędny w tym telefonie, sam Xiaomi bardzo agresywnie ubija aplikację i oszczędza baterię. Edytowane 25 Października 2016 przez KaszaWspraju
0 kamillm Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Wyłącz w ogóle oszczędzanie energii w MIUI, wyrzuć greenify i zobacz czy przyniesie to jakkolwiek skutek, bedziesz mial odpowiedz, czy to Ci nie blokuje
Pytanie
pyth
Witam, mam problem z otrzymywaniem sms, otóż raz przychodzą poprawnie, a raz z dużym opóźnieniem, co naprawdę jest irytujące...
Wygląda to mniej więcej tak:
Poprawnie odebrany sms
A tutaj z opóźnieniem
Nie wiem, zależy to od uśpienia telefonu?
Proszę o pomoc...
Używam miui polska 6.10.13 oraz kernel Radon 2.8
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi