Roberttt Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 WitamJeśli się powtarzam to przepraszam, ale przekopalem całe forum i nigdzie nie znałazłem jakieś konkretne odpowiedzi. Czy na tym telefonie (RN3 pro Android 6.0.1 miui 6.9.22) LTE może działać tylko na jednej karcie sim? Mi generalnie dział tylko na sim 2 ( oczywiście karty sim są dobre zasięg jest apn ustawione). Przekładalem zmieniałem karty różnych operatorów na sim 2 LTE bez problemu na 1 niema ( dwa razy mi się pojawiło ale to tylko na chwilę). Włozylem nawet karty tego samego operatora, włączyłem preferowany internet sim 2 - 4G niemal odrazu. Zmieniłem na preferowany internet sim 1 maksymalnie to H+. Robiłem testy speed test i widać znaczne różnicę w prędkość (lte 6mbs, h+ 1mbs).Wiec jak to jest naprawdę? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
luki! Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Zaobserwowałem ten sam problem. Fakt faktem, że na SIM1 łapał zasięg 4G ale bardzo często zrywał połączenie (wtedy na 1-5s było brak usług) i pozostawał w zasięgu H+ Czasem pomagał restart a innym razem czekanie paru godzin. Po włożeniu karty sim do slotu SIM2 wszystkie problemy zniknęły. Za każdym razem po uruchomieniu telefonu mam zasięg 4G jak i po zakończonej rozmowie. A co najważniejsze "brak usług" nie występuje!
Roberttt Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 Dokładnie mam tak samo! Wklejam foto z pomiarem prędkość z h+ i 4g z tej samej sieci z przeważnie paru minut- różnica znacznaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Przy tak słabym zasięgu te testy są kompletnie nie miarodajne. Zobacz jaki masz uploadWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Roberttt Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 Tu masz może i rację, ale wróćmy do tematu rozmowy - czy LTE może być tylko na sim 2? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
musek Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Cześć, U mnie LTE działa bez problemu zarówno na SIM1 (nju. wcześniej RBM) oraz na SIM2 (T-Mobile). Kluczem są ustawienia APN - swego czasu, dla T-Mobile, musiałem mieć wpisane 2 identyczne pod względem konfiguracji profile APN, które różniły się tylko nazwą (T-Mobile oraz TMobile). Od czasu do czasu (zwłaszcza po restarcie) obserwowałem znikanie zasięgu co ~20-25 sekund nie niemożliwość złapania 4G (max to był H+). Zawsze w takiej sytuacji musiałem przełączyć się na drugi profil APN, wyłączyć/włączyć transmisję danych i... problem ustępował. Zjawisko jest zdecydowanie mniej odczuwalne po aktualizacji na Androida 6.0 i wydawało mi się, że w końcu sprawa została rozwiązana, ale niestety już raz znikanie zasięgu się powtórzyło. Nie dodawałem tym razem drugiego profilu APN, tylko przełączyłem Internet na chwilę na drugą kartę, poczekałem aż złapie sieć i przełączyłem znów na T-Mobile - i działa. Nie licząc problemów z AUXem w samochodzie (szumy, zniekształcenia, nie da się korzystać), jest to jedyny problem, które mnie w tym telefonie nurtuje i nie widać na razie rozwiązania.
Roberttt Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 Dzięki, popróbuje i dam znać. Jaki masz soft?
krzyci81 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 A ja moi drodzy w swoim rn3p mam tak, iż w momencie gdy jest słaby zasięg np. wewnątrz budynku i 2 karty sim są jednocześnie uruchomione, to sim 1 pokazuje brak usługi, a na drugiej dane mobilne max. 3G. Z kolei jak wyłączę sim 2 (usługa internetowa), to nagle zasięg wewnątrz tego samego budynku pojawia się, i to na 5 kresek... Sądziłem, że to wina awarii gniazda sim 1, ale powyższy test wykluczył taką ewentualność. Ktoś może wie dlaczego tak się dzieje?
victordeleco2 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) LTE pod miastem Lubelskie. edit:oczywiście slot 1, karta orange. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Października 2016 przez victordeleco2 dopiska
Roberttt Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 BRAK lte na sim 1 jest poruszany szerzej na http://en.miui.com przetestuję podane tam metody i dam znać. Niestety metoda z drugim APN który podawał kolega wcześnie, umnie nie działa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Roberttt Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 http://en.miui.com/thread-335643-1-1.html?mobile=2 Wygląda że to jest skuteczna metoda, jest ona dosc skomplikowana i trochę boję się ryzykować. Jak ktoś już to próbował to niech da znać. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Roberttt Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Temat jest tam dos mocno poruszany, jest to znany problem z brakiem LTE na SIM 1. Znalazłem nawet cos takiego jak: Fix_LTE_MIUI8 teoretycznie naprawiający to, ale na MIUIPolska nie pasuje - sprawdziłem ( po restarcie wyskakuje jakis bład , i trzeba od poczatku intaliwac wszystko). Mam prośbę do osób tworzących MIUIPolska mozna by prosić o jakiegoś fix naprawiającego tą niedogodność? Z góry dziękuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi