Grzegorz93 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Cześć. Chciałem zainstalować najnowszy rom 6.10.13 na Mi5s, lecz nie wszystko poszło gładko. Zacznijmy od początku. Odblokowałem bootloader, zainstalowałem twrp z tego poradnika przez fastboot https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Do tego momentu wszystko poszło bez problemu, zabrałem się do instalacji miuipolska/xiaomi.eu i po instalacji w twrp jest informacja że nie ma zainstalowanego systemu. Jakieś propozycje? Edited October 14, 2016 by Grzegorz93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Nie wiem... zainstaluj system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz93 Posted October 14, 2016 Author Share Posted October 14, 2016 To jakiś żart, tak? Po próbie instalacji systemu jest informacja że system nie jest zainstalowany pomimo że go instalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Przeinstaluj TWRP, pobierz ponownie paczkę z systemem... PS: Sarkazm: szczególnie złośliwa ironia; szyderstwo, kpina, drwina. Tak na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redkontakt Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 No to po prostu zrebootuj telefon i poczekaj czy system się odpali. Twrp czasem daje takie debilne info ale system jeśli się poprawnie bez błędów zainstalował to odpala trzeba cierpliwie poczekać bo może to potrwać nawet 15 minut Wysłane z mojego V919 Air DualOS przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz93 Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 (edited) TWRP przeinstalowane, paczka pobrana na nowo z innego linku. Czekałem nawet 30 minut i dalej nic. Tylko logo MI mam. Edited October 15, 2016 by Grzegorz93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Szukaj rozwiązania problemu "Device or resource busy" na forum, bo gdzieś to już było. Ah no i po instalacji nawet 45min można czekać, jeżeli do 1h nic się nie rusza, wtedy panikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronii Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Wejdź w TWRP w Wipe i przesuń palcem żeby się wszytko skasowało. Później spróbuj zainstalować na nowo rom. Mi to pomogło, jak nie mogłem postawić Miui na Mi4 po cyanogenmod. Później ok 30min wszystko się trawiło zanim uruchomił się system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz93 Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 @Nezumi, wszystko sprowadza się do wipe. @ronii, zrobiłem tak i dalej nic. Godzinę już leży i się nic nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 @Grzegorz93 a robiłeś przed instalacją ADVANCED WIPE i zaznaczyłeś SYSTEM czy tylko FULL WIPE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronii Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Po instalacji chyba nie robisz żadnego wipe? Hmm pozostaje instalacja i na razie siedzenie na globalu, a w przyszłym tygodniu znowu próba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 @ronii wooow to już Globala zrobili na Mi5s brawo :P. Ja zawsze po instalacji robię WIPE i nie mam problemów z telefonem. Po ostatniej instalacji działa jak trzeba, a reszta zrobi aktualizację bez WIPE i płaczą bo problemy mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronii Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 2 godziny temu, zunio84 napisał: @ronii wooow to już Globala zrobili na Mi5s brawo :P. Ja zawsze po instalacji robię WIPE i nie mam problemów z telefonem. Po ostatniej instalacji działa jak trzeba, a reszta zrobi aktualizację bez WIPE i płaczą bo problemy mają. Nie sprawdzałem czy jest, czy nie ma jeszcze, bo nie mam tego telefonu. Też zawsze robię wipe po instalacji romu ale do powrotu z CM na MIUI miałem trochę problemów i wiem co mi pomogło, a co nie uruchamiało telefonu, wszystko robiłem metodą prób i błędów. Więc pisze co mi pomogło jak w telefonie nie chciał się zainstalować ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz93 Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 (edited) 17 godzin temu, zunio84 napisał: @Grzegorz93 a robiłeś przed instalacją ADVANCED WIPE i zaznaczyłeś SYSTEM czy tylko FULL WIPE? Też tak robiłem i nie pomogło. Chyba odeślę telefon do micenter.. Nie uwierzycie. Zrobiłem wipe all, reboot do recovery, wrzuciłem system, instalacja przeszła z błędem a telefon się uruchomił. W twrp nic nie ruszałem nawet języka nie zmieniałem (standardowo miałem Chiński) a wcześniej to zrobiłem i może to było przyczyną? Wszystkim dziękuję za pomoc. Edited October 16, 2016 by Grzegorz93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts