Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

korzystam z rn3p. Wczoraj wieczorem pobrałem i rozpocząłem instalacje aktualizacje. Do rana co chwile cyklicznie powtarza sie jeden proces telefon sie włącza rozpoczyna instalacje i po chwili wyłącza i wszystko sie zapętla

z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

@Nezumi tutaj chyba nie o xiaomi.eu chodzi, a o Globala. Znów pewne jakiś "kwiatek" się w nim pojawił i stąd wysyp problematycznych przypadków. Problem dotychczy chyba nie tylko RMN3pro - Redmi 3s (land) też ma podobny objaw. 

W wolnej chwili sprawdzę dokładnie na swoim testowym egzemplarzu RMN3pro z której wersji aktualizacja OTA robi ZONG.

Opublikowano
5 minut temu, Zexon72 napisał:

@Nezumi tutaj chyba nie o xiaomi.eu chodzi, a o Globala. Znów pewne jakiś "kwiatek" się w nim pojawił i stąd wysyp problematycznych przypadków. Problem dotychczy chyba nie tylko RMN3pro - Redmi 3s (land) też ma podobny objaw. 

W wolnej chwili sprawdzę dokładnie na swoim testowym egzemplarzu RMN3pro z której wersji aktualizacja OTA robi ZONG.

To dotyczy xiaomi.,eu, w romach global nie ma paska postępu procentowego.

Opublikowano
2 minuty temu, igst napisał:

miui 7 global. po prostu pobrałem aktualizacje i zainstalowałem. Jeśli mógłbym prosić o prostsze nazewnictwo. Jestem zielony.

ale masz odblokowany BL tak?

Opublikowano

poszukałem jak to sprawdzić jednak nie znalazłem być może jestem ślepy nie wiem. jeżeli jest to fast boot to działa. zaznaczę że nie mam możliwości uruchomienia telefonu i sprawdzenia w dialerze

Opublikowano
3 minuty temu, igst napisał:

poszukałem jak to sprawdzić jednak nie znalazłem być może jestem ślepy nie wiem. jeżeli jest to fast boot to działa. zaznaczę że nie mam możliwości uruchomienia telefonu i sprawdzenia w dialerze

Aha, czyli zainstalowałeś nieoficjalny soft, mając zablokowany BL... No nic, brawo.. Odpal tel w trybie Recovery i podłącz do PC, odpal program MiPcSuite i spróbuj zaktualizować nim do global'a...

Opublikowano

U mnie rowniez wystepuje podobny problem po z aktualizowaniu tel przy ponownym uruchomieniu jakby za kazdym razem instaluje ponownie aktualizacje (leci pasek) przez co tel uruchamia sie bardzo dlugo dzisiaj rano ponad godzine. Oficjalna aktualizacja wersja 8.0.5.0. 

Opublikowano

No to ja mam to samo po aktualizacji z MIUI 7 do MIUI 8, przy pierwszym restarcie po aktualizacji nie ma paska postępu, dopiero za drugim lub trzecim restarcie pokazuje się pasek postępu. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...