Batheliethol Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Cześć. Mam wielki problem z moim note 3 pro, mianowicie ucegliłem go... po podlączeniu pod usb mryga czerwona dioda i komputer niby sygnalizuje podłączenie lecz ani ADB ani MiFlash go nie widzi a w menadzerze urządzeń wyświetla mi się w COM jako 900E. Odłączałem już baterie jak i usb lecz na niewiele to sie zdało... bardzo was proszę o pomoc gdyż telefon posiadam nie spełna tydzień i tyle się nacieszyłem... Edytowane 12 Października 2016 przez Batheliethol
fredek Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Potrzymaj przycisk power tak ~60 sek, powinien normalnie wystartować.
muszateq Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 A uruchamia się fastboot? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
luki! Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Batheliethol Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 Cytat 7 godzin temu, muszateq napisał: A uruchamia się fastboot? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Volume Down + Power - zero reakcji, Volume Up + Power - zero reakcji, Gdy wciskam w telefonie power, mryga raz czerwona dioda a gdy podlacze go pod usb, mryga nieustannie, tak jak pisałem wyżej Mi flash nie widzi telefonu to samo z ADB chodz komputer po podłączeniu wykrywa go sygnalizując to lecz w menadzerze zadan, zakładka COM widzi go jako 900E, za cholere nie moge zmusic go aby przeszedl w 9008, tak jak by był całe czasy w EDL, odłaczałem baterię jak i wejscie usb lecz nic nie pomogło. Sterowoniki instalowałem też na nic, Pda Net też go nie wykrywa. Telefon reaguje jedynie gdy nacisnę Power sygnalizując pojedynczym mrugnieciem czerwonej diody. Proszę Was o pomoc bo po prostu nie mam juz pomyslu...
muszateq Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) A odłączałeś baterię z podłączonym przewodem USB do kompa ? Miałem tak samo jak ty i nie musiałem zwierać testpointów, wystarczyłopostępować zgodnie z poniższymi tutkami http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274589&highlight=unbrick%2Bredmi%2Bnote%2B3 Oczywiście w chwili obecnej MiFlash jest w nowszej wersji więc wybierasz tylko rom i clean and flash. Poradnik z Video przydaje sie jak np po flashu znowu nie widać w managerze urządzeń "Qualcomm Hs Usb Qdloader 9008" tylko diagnostyka 900E, warunek - możesz wejść w fastboot. U mnie flashowanie romu powiodło się chyba za trzecim razem dopiero. Tzn kilka razy musiałem uruchamiać tryb EDL wg poradnika z video bo po flashowaniu wchodził w tryb diagnostyki 900E , być może powodem była słabiutka już bateria i brakowało prądu podczas flahowania romu. PS. Rom do flashowania wypakuj Winrarem bo np Izarc nie wypakowuje wszystkiego i po rozpakowaniu brakowało mi kilka plików, katalog powinien wyglądać tak jak poniżej Edytowane 12 Października 2016 przez muszateq
Batheliethol Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Witajcie ! Po krótce, wczoraj oddałem telefon do serwisu a dzisiaj go odebrałem z wiadomością że telefon nadaje sie do śmietnika... nie myślac długo, kupiłem odpowiedni zestaw narzędzi i zaryzykowałem samodzielny tespoint, rozebrałem telefon i udało się ! Telefon przeszedl w 9008 i po odpaleniu MiFlash 2016.04.01.0 (64bit) widzi telefon ! niestety radość nie trwała długo ponieważ po wybraniu rom: kenzo_global_images_V8.0.5.0.LHOMIDG_20160805.0000.29_5.1_global wyskakuję: Niezarejestrowana biblioteka.(0x8002801d: wait port ready to use 9), telefon wyświetla COM 10 i pomyślałem aby zmienić na 9 niestety nie podziałało... Ponad to pobrałem nową wersję MiFlash 2016.08.30.0 lecz po kliknięciu refresh wyskakuję: Określone rzutowanie jest nieprawidłowe. W czym problem ?? :< Do wiadomości: Telefon samodzielnie odratowałem i na ten moment chodzi jak złoto, ponadto dziękuję użytkownikowi Zexon72 za chęć pomocy. Temat można zamknąć i usunąć.
muszateq Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Napisz jak, może się komuś przydać w przyszłości. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lukasz1992 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Fajnie by było zrobić jakiś poradnik z takimi problemami i rozwiązaniami a nie po kryjomu prywatnie.... A tak na marginesie co to za badziewny serwis co sobie rady nie dał Edytowane 17 Października 2016 przez madmax86
Diabl0pl Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Ci, którzy robią takie rzeczy pewnie biorą za to pieniądze, więc zwykle nie mają w interesie dzielić się takimi informacjami.
lukasz1992 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Jest wyraźnie napisane że naprawił samodzielnie w domu przy pomocy zexona także tego..
Mariuszes Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Dnia 14.10.2016 o 16:10, Batheliethol napisał: Witajcie ! Po krótce, wczoraj oddałem telefon do serwisu a dzisiaj go odebrałem z wiadomością że telefon nadaje sie do śmietnika... nie myślac długo, kupiłem odpowiedni zestaw narzędzi i zaryzykowałem samodzielny tespoint, rozebrałem telefon i udało się ! Telefon przeszedl w 9008 i po odpaleniu MiFlash 2016.04.01.0 (64bit) widzi telefon ! niestety radość nie trwała długo ponieważ po wybraniu rom: kenzo_global_images_V8.0.5.0.LHOMIDG_20160805.0000.29_5.1_global wyskakuję: Niezarejestrowana biblioteka.(0x8002801d: wait port ready to use 9), telefon wyświetla COM 10 i pomyślałem aby zmienić na 9 niestety nie podziałało... Ponad to pobrałem nową wersję MiFlash 2016.08.30.0 lecz po kliknięciu refresh wyskakuję: Określone rzutowanie jest nieprawidłowe. W czym problem ?? :< Do wiadomości: Telefon samodzielnie odratowałem i na ten moment chodzi jak złoto, ponadto dziękuję użytkownikowi Zexon72 za chęć pomocy. Temat można zamknąć i usunąć. Może napiszesz jak to zrobiłeś "? Bo to takie zachowanie jak na torrentach kiedyś określili -- pijawy "Ściągnąć i wyłączyć udostępnianie " Myślę że skoro prosiłeś tu ludzi o pomoc itd to też wypadałoby się podzielić rozwiązaniem a nie zawinąć się i mieć to w de Edytowane 20 Października 2016 przez Mariuszes
pavaczek Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 W takim przypadku wystarczy zrobić kabel deep flash (poradniki jak zrobić są w necie), działa on tak samo jak zwieranie testpointów na płycie. Miałem to samo przy wgrywaniu global dev, telefon uceglił się na amen
fredek Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 35 minut temu, pavaczek napisał: Miałem to samo przy wgrywaniu global dev, telefon uceglił się na amen Też miałem ten status po jak najbardziej poprawnym wgraniu china dev na redmi 3s w trybie edl. 900E to jest jeden z kilku trybów diagnostycznych (inne spotykane w xioami to np. 9006, 901D). Wystarczyło długo przytrzymać power by z niego wyjść.
Rekomendowane odpowiedzi