dark695 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Witam. Ostatnio podczas próby przesłania zdjęć do 2 telefonu (także Mi5) przez NFC wystąpił problem,aplikacja się zawiesiła i następnie znikła. Nie jest już dostępna w Ustawienia-Więcej.Jak to naprawić,czy został uszkodzony moduł NFC? Mam odblokowany Bootloader korzystałem z miui polska ostatnia wersja MIUI 6.9.29 inne wersje też nic nie zmieniały(czyszczenie telefonu ful wipe,instalacja gloobal na czysto) efekt ten sam brak NFC Edytowane 11 Października 2016 przez dark695
Acid Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Hm interesujące. Nigdy nie spotkałem się z uszkodzeniem NFC. Możesz go przesłać do mnie? Nie obiecuję super szybciej naprawy ale to ciekawy przypadek. Z Mi5 Pro
dark695 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) 36 minut temu, Acid napisał: Hm interesujące. Nigdy nie spotkałem się z uszkodzeniem NFC. Możesz go przesłać do mnie? Nie obiecuję super szybciej naprawy ale to ciekawy przypadek. Z Mi5 Pro Jestem w drodze wrócę do domu zrobię na nowo flash i jak dalej nic nie wskuram wyślę.Myslałem o kontakcie z Tobą - telefon z ibuygou Jest ewentualnie jakaś inna opcja przywrócenia-naprawy? mój telefon A powinno być tak telefon żony Edytowane 11 Października 2016 przez dark695
Acid Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 wymiana płyty głównej, lub softu, lub pokrywy płyty gdzie jest NFC.
Piertas Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Miałem to samo, w moim przypadku pomogła instalacja na nowo wszystkiego. Teraz NFC działa bez problemu. Testowane na płatnościach zbliżeniowych.
dark695 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Flash all naprawił problem
Eragon Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Sam chyba będę musiał to zrobić, gdyż płatności z NFC mi nie działają... (wiem że z bankami krucho, no ale i tak...)
Rekomendowane odpowiedzi