cointreau Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Od dłuższego czasu szukam aplikacji, która umożliwiałaby: - dokładną weryfikację pasma do którego jesteśmy podłączeni: 3G, 3G+, LTE - restart sygnału pasma - wskazywała konkretną częstotliwość w danej technologii, np. w przypadku LTE byłoby to: B3=FDD1800 Czy istnieją takie aplikację, które co ważne - bez zainstalowanego roota - oferują dostęp do takich informacji? Edytowane 7 Października 2016 przez cointreau
tpawel Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 W jednej apce nie widziałem. W Network signal info jest opcja signal refresh, pokazuje ładnie siłę sygnału,ale nie pokazuje pasma. Pokazuje tylko technologie (hspa,hspa+ i LTE) LTE Discovery pokazuje pasmoWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
obtu Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Network Signal Guru ze sklepu Play. Przy zrootowanym telefonie pokazuje wszystko. Nie próbowałem, co umożliwia bez roota, ale może Cię zadowli. Edytowane 7 Października 2016 przez obtu
cointreau Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Niestety obie aplikacje nie pokazują częstotliwości pasma...
tpawel Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 LTE Discovery pokazuje bandWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cointreau Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota.
MiD Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) 5 minut temu, cointreau napisał: Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota. niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres Edytowane 7 Października 2016 przez MiD
cointreau Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 Mimo wszystko trzeba mieć roota, żeby w jakimkolwiek programie sprawdzić to na czym mi zależy. Skoro nie ma alternatywy, to zainstalowałem roota i teraz ciekawi mnie jedna rzecz. Po otwarciu aplikacji, mniej więcej co kilka sekund ekran przeskakuje: HSPA+DC Testing, WCDMA Testing, GSM Testing...Czy ta aplikacja ma tak właśnie działać? Czy to przeskakiwanie świadczy o tym, że jest słaby zasięg i dlatego ciągle zmieniane są pasma, czy też taki jest już interfejs samej aplikacji? Oczywiście pasma na telefonie mi się nie zmieniają, zmiana następuje tylko w aplikacji.
cointreau Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Dnia 7.10.2016 o 17:38, MiD napisał: niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres Podobnie jak Tobie LTE Discovery (z rootem) nie pokazywało mi bandu, ale zacząłem klikać przy EARFCN w trzy kropki, następnie "learn more", potwierdziłem i załapało. Pomimo iż nie widzę związku między tymi informacjami, to teraz już wyświetla mi się to co chciałem.
Rekomendowane odpowiedzi