Jump to content

Aplikacja do zarządzania siecią LTE

cointreau

Recommended Posts

Od dłuższego czasu szukam aplikacji, która umożliwiałaby:

- dokładną weryfikację pasma do którego jesteśmy podłączeni: 3G, 3G+, LTE

- restart sygnału pasma

- wskazywała konkretną częstotliwość w danej technologii, np. w przypadku LTE byłoby to: B3=FDD1800

Czy istnieją takie aplikację, które co ważne - bez zainstalowanego roota - oferują dostęp do takich informacji?

Edited by cointreau

W jednej apce nie widziałem. W Network signal info jest opcja signal refresh, pokazuje ładnie siłę sygnału,ale nie pokazuje pasma. Pokazuje tylko technologie (hspa,hspa+ i LTE) LTE Discovery pokazuje pasmo

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, cointreau napisał:

Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota.

niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres

Edited by MiD

Mimo wszystko trzeba mieć roota, żeby w jakimkolwiek programie sprawdzić to na czym mi zależy.

Skoro nie ma alternatywy, to zainstalowałem roota i teraz ciekawi mnie jedna rzecz. Po otwarciu aplikacji, mniej więcej co kilka sekund ekran przeskakuje: HSPA+DC Testing, WCDMA Testing, GSM Testing...Czy ta aplikacja ma tak właśnie działać? Czy to przeskakiwanie świadczy o tym, że jest słaby zasięg i dlatego ciągle zmieniane są pasma, czy też taki jest już interfejs samej aplikacji? Oczywiście pasma na telefonie mi się nie zmieniają, zmiana następuje tylko w aplikacji.

• 2 weeks later...
Dnia 7.10.2016 o 17:38, MiD napisał:

niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres

Podobnie jak Tobie LTE Discovery (z rootem) nie pokazywało mi bandu, ale zacząłem klikać przy EARFCN w trzy kropki, następnie "learn more", potwierdziłem i załapało. Pomimo iż nie widzę związku między tymi informacjami, to teraz już wyświetla mi się to co chciałem.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...