cointreau Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 (edited) Od dłuższego czasu szukam aplikacji, która umożliwiałaby: - dokładną weryfikację pasma do którego jesteśmy podłączeni: 3G, 3G+, LTE - restart sygnału pasma - wskazywała konkretną częstotliwość w danej technologii, np. w przypadku LTE byłoby to: B3=FDD1800 Czy istnieją takie aplikację, które co ważne - bez zainstalowanego roota - oferują dostęp do takich informacji? Edited October 7, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 W jednej apce nie widziałem. W Network signal info jest opcja signal refresh, pokazuje ładnie siłę sygnału,ale nie pokazuje pasma. Pokazuje tylko technologie (hspa,hspa+ i LTE) LTE Discovery pokazuje pasmoWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 (edited) Network Signal Guru ze sklepu Play. Przy zrootowanym telefonie pokazuje wszystko. Nie próbowałem, co umożliwia bez roota, ale może Cię zadowli. Edited October 7, 2016 by obtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 7, 2016 Author Share Posted October 7, 2016 Niestety obie aplikacje nie pokazują częstotliwości pasma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 LTE Discovery pokazuje bandWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 7, 2016 Author Share Posted October 7, 2016 Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 (edited) 5 minut temu, cointreau napisał: Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota. niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres Edited October 7, 2016 by MiD Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Mimo wszystko trzeba mieć roota, żeby w jakimkolwiek programie sprawdzić to na czym mi zależy. Skoro nie ma alternatywy, to zainstalowałem roota i teraz ciekawi mnie jedna rzecz. Po otwarciu aplikacji, mniej więcej co kilka sekund ekran przeskakuje: HSPA+DC Testing, WCDMA Testing, GSM Testing...Czy ta aplikacja ma tak właśnie działać? Czy to przeskakiwanie świadczy o tym, że jest słaby zasięg i dlatego ciągle zmieniane są pasma, czy też taki jest już interfejs samej aplikacji? Oczywiście pasma na telefonie mi się nie zmieniają, zmiana następuje tylko w aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Dnia 7.10.2016 o 17:38, MiD napisał: niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres Podobnie jak Tobie LTE Discovery (z rootem) nie pokazywało mi bandu, ale zacząłem klikać przy EARFCN w trzy kropki, następnie "learn more", potwierdziłem i załapało. Pomimo iż nie widzę związku między tymi informacjami, to teraz już wyświetla mi się to co chciałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts