Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od dłuższego czasu szukam aplikacji, która umożliwiałaby:

- dokładną weryfikację pasma do którego jesteśmy podłączeni: 3G, 3G+, LTE

- restart sygnału pasma

- wskazywała konkretną częstotliwość w danej technologii, np. w przypadku LTE byłoby to: B3=FDD1800

Czy istnieją takie aplikację, które co ważne - bez zainstalowanego roota - oferują dostęp do takich informacji?

Edytowane przez cointreau
Opublikowano

W jednej apce nie widziałem. W Network signal info jest opcja signal refresh, pokazuje ładnie siłę sygnału,ale nie pokazuje pasma. Pokazuje tylko technologie (hspa,hspa+ i LTE) LTE Discovery pokazuje pasmo

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Network Signal Guru ze sklepu Play. Przy zrootowanym telefonie pokazuje wszystko. Nie próbowałem, co umożliwia bez roota, ale może Cię zadowli.

Edytowane przez obtu
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, cointreau napisał:

Pokazuje, ale tylko jak ma się zainstalowanego roota.

niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres

Edytowane przez MiD
Opublikowano

Mimo wszystko trzeba mieć roota, żeby w jakimkolwiek programie sprawdzić to na czym mi zależy.

Skoro nie ma alternatywy, to zainstalowałem roota i teraz ciekawi mnie jedna rzecz. Po otwarciu aplikacji, mniej więcej co kilka sekund ekran przeskakuje: HSPA+DC Testing, WCDMA Testing, GSM Testing...Czy ta aplikacja ma tak właśnie działać? Czy to przeskakiwanie świadczy o tym, że jest słaby zasięg i dlatego ciągle zmieniane są pasma, czy też taki jest już interfejs samej aplikacji? Oczywiście pasma na telefonie mi się nie zmieniają, zmiana następuje tylko w aplikacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 7.10.2016 o 17:38, MiD napisał:

niekoniecznie, mam roota, LTE Discovery pokazuje band unknown, a dopiero Network Signal Guru pokazuje zakres

Podobnie jak Tobie LTE Discovery (z rootem) nie pokazywało mi bandu, ale zacząłem klikać przy EARFCN w trzy kropki, następnie "learn more", potwierdziłem i załapało. Pomimo iż nie widzę związku między tymi informacjami, to teraz już wyświetla mi się to co chciałem.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...