kurn12 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Witam otóż zaktualizował swojego Redmi 3S z Miui 7.5 do Miui 8 . Po tej aktualizacji wykazało mi następnego dnia że mam dostępną kolejną aktualizację poprawiającą stabilność. Zacząłem ją pobierać , po czym gdy grzebałem w ustawieniach (wszedłem w drugi obszar roboczy czy coś takiego i zaczęło mi go robić ) to potem gdy ponownie wszedłem sprawdzić postęp pobierania już pisało brak dostępnych aktualizacji. Zresetowałem więc telefon do ustawień fabrycznych , dalej pisało brak dostępnych aktualizacji Co mam zrobić ?
GeraltPL Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Zacząć od tego jaką masz wersję oprogramowania w info o telefonie. Jak ktoś ma ci pomóc skoro nie podajesz tej podstawowej informacji.Jeśli aktualizacja przebiegła poprawnie to masz wersję 8.0.4.0Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
kurn12 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 Mam wersję 8.0.3.0 | Stabilna
miki73 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Ludzie zglaszaja ze na 8.0.4.0 maja problem z LTE i wracaja do 8.0.3.0 gdzie wszystko dziala. Moze warto poczekac na kolejna aktualizacje gdzie poprawia to LTE.
kurn12 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 Czyżby po prostu zdążyli wycofać tą aktualizację ? Z tąd nie wyświetla mi się w proponowanych ?
miki73 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Nie wiem, ale wgrywaja poprzedni ROM byl dzialal LTE im.
GeraltPL Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 U mnie najnowsza wersja działa bez problemu. Dodam, że nie robiłem przywracania ustawień fabrycznychWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 42 minuty temu, miki73 napisał: Ludzie zglaszaja ze na 8.0.4.0 maja problem z LTE i wracaja do 8.0.3.0 gdzie wszystko dziala. Moze warto poczekac na kolejna aktualizacje gdzie poprawia to LTE. Problemy zgłaszają posiadacze wersji 3s international z pasmem LTE800 (b20) na romie 8.0.4. Te telefony na tym romie często nie widzą kart sim przy ustawionej preferowanej sieci LTE. Podobno pomaga wymuszenie 3G. W normalnej wersji ten rom działa podobno prawidłowo łącznie z LTE. Jak ktoś posiada wersję telefonu z b20 to lepiej się wstrzymać z aktualizacją. A jak ktoś posiada rom global dev, też odradzam aktualizację do 6.9.29 bo kilka rzeczy popsuli, a wersje z b20 często po aktualizacji zupełnie nie działają (wyłączają się lub mają bootloopa). Niestety przy tworzeniu ostatnich romów Chińczycy zapomnieli o tym że istnieje wersja international działająca na takim samym oprogramowaniu.
kurn12 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Ale ja mam dalej problem . Nie mam jak zaktualizować do 8.0.4.0 bo mi ta aktualizacja nie wyskakuje . Nie wiem co teraz zrobić , wcześniej mi wyskoczyła , pobrałem trochę ale grzebałem coś w ustawieniach i potem już nie tylko nie chciało mi się pobierać , ale nawet nie wyszukiwało najnowszej wersji mimo że mam aktualnie MIUI 8.0.3.0 Nawet po resecie do ustawień fabrycznych nie chce mi już zaktualizować się do wersji 8.0.4.0 . Gdy klikam pobierz aktualizacje to pobiera mi wersję 8.0.3.0 (czyli wersję którą mam aktualnie co jest bez sensu ... ). Edytowane 3 Października 2016 przez kurn12
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 jeśli wszystko działa to po prostu czekaj, obecnie na en.miui.com jako najnowsza wersja jest właśnie 8.0.3.0
FromWP Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) 15 minut temu, kurn12 napisał: Ale ja mam dalej problem . Nie mam jak zaktualizować do 8.0.4.0 bo mi ta aktualizacja nie wyskakuje . Nie wiem co teraz zrobić Może lepiej poczekać, mogli tą wersję zawiesić właśnie z powodu problemów na telefonach z b20. Na tej stronie ostatnia do pobrania to 8.0.3.0 http://en.miui.com/download-303.html tylko dziwne że nie wycofali dev 6.9.29 która potrafi nawet unieruchomić telefon z b20. Tu macie odpowiedź. Wersja 8.0.4.0 to tzwn beta global stable wysyłana na razie losowo do niektórych użytkowników przez ota. http://en.miui.com/thread-375079-1-1.html Edytowane 3 Października 2016 przez FromWP
kurn12 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 Aha czyli nie potrzebnie robiłem flasha kolejnego na 8.0.3.0 .
Sroczeto Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Link do wersji 8.0.4.0 https://goo.gl/0N4Dan
MiD Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Sroczeto napisał: Link do wersji 8.0.4.0 https://goo.gl/0N4Dan rozumiem, że aktualizacja i chęć posiadania najwyższego możliwego numerka jest uzależniająca... tylko po co wstawiasz link do ROMu, o którym wiadomo, że są z nim jakieś kłopoty? będziesz pomagał ludziom, którzy mogą mieć kłopoty po jego instalacji? potrafisz to zrobić? to, że Ty nie masz problemów z 8.0.4.0 nie znaczy, że ktoś inny nie będzie ich mial Edytowane 4 Października 2016 przez MiD 1
Sroczeto Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 1 hour ago, MiD said: rozumiem, że aktualizacja i chęć posiadania najwyższego możliwego numerka jest uzależniająca... tylko po co wstawiasz link do ROMu, o którym wiadomo, że są z nim jakieś kłopoty? będziesz pomagał ludziom, którzy mogą mieć kłopoty po jego instalacji? potrafisz to zrobić? to, że Ty nie masz problemów z 8.0.4.0 nie znaczy, że ktoś inny nie będzie ich mial Dokładnie ja nie mam problemów, więc może ktoś też będzie chciał sprawdzić tą wersje? Nie dostał update przez OTA więc ma możliwość ściągnięcia z linka. W poprzednich wersjach miałem problemy z LTE a na tym nie mam, więc twoje "chęć posiadania najwyższego możliwego numerka" jest wyssane z palca. Pozdrawiam
GeraltPL Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Problemy z softem mają osoby z telefonem posiadającym band20, u reszty działa wszystko normalnie. Nie siejcie panikiWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
MiD Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 nikt nie sieje paniki, weź pod uwagę, że najnowsi użytkownicy, również dzięki x-kom, najczęściej mają właśnie wersje z b20, zobacz ile w ostatnim tygodniu pojawiło się tematów w dziale problemy techniczne
kurn12 Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 Posiadam wersję z Pasmem B20 . Dlatego też nie będę instalował tej wersji póki co Otrzymałem wiadomość z kilku for (angielskich i polskich) , wychodzi na to aktualizacja została przesunięta do czasu wydania stabilnej wersji dla R3S z pasmem B20 .
Rekomendowane odpowiedzi