data17 Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 Ja właśnie wywaliłem fejsa używam messengera lite. Aha i Chrome wywaliłem bo ponoć żre baterie i wydaje mi sie, że lepiej jest. Mam operę mini i fejsa przeglądam przez stronę. Co do sms-ów to też sporo z 50wyslalem dziśZ tym że na Wi-Fi było troche z 50minutWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) 50 SMS to jest sporo? Proszę Cię xP Edytowane 25 Listopada 2016 przez Antyhaker
kamillm Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 2 godziny temu, data17 napisał: wywaliłem fejsa Bardzo dobra decyzja.
nosteres Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 a ja nie zauważyłem tego v2 myślałem że po prostu dodał 2 razy to samo przez przypadek xD i mam zainstalowaną te drugą
Agnes Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ktoś sprawdzał jak na tym najnowszym romie HnT sprawuje się GPS podczas jazdy samochodem i czy można ustawić własny dźwięk alarmu? A jak z zasięgiem?Mam aktualnie rom AndropaX ostatnią wersję i GPS coraz częściej się gubi a alarm mogę tylko ustawić ten z dostępnych w systemie.
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 1. Jeśli GPS + PokemonGO Cię satysfakcjonuje, to nie mam z tym najmniejszego problemu. 2. Własnego dźwięku alarmu nie można ustawić, ewentualnie nie wiem jak to zrobić. 3. Zasięg bez zastrzeżeń, ale w sumie nigdy z tym problemu nie miałem.
Agnes Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Jak by GPS zanikał przy PokemonGO to podczas jazdy pewnie też. Jeśli chodzi o alarm to u mnie jest mój dzwonek widoczny przy wyborze ale nie można go ustawić bo pozostaje domyślny Cesium. A jak przełączę na kilka godzin tryb "Nie przeszkadzać" to potem w ogóle dźwięków nie mam, cały czas jest wyciszony. Pomaga tylko restart telefonu.Muszę chyba wgrać ten rom od HnT i zobaczyć jak się sprawuje. 1
data17 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ja tam zmieniłem dzwięk alarmów dzięki aplikacji Zedge
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Kurde, mam nadzieję, że na dniach będzie RR dostępny do pobrania EDIT. Jakby to jeszcze kogoś interesowało, to wyszedł nowy ROM od HnT (26.11) ^^ Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Listopada 2016 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Jest nowy release HnT. Wrzuciłem. Działa. Ale żre baterię bardziej niż rom AndropaX.
Agnes Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Może jeszcze bardziej niż AndropaX baterię zjadać? To się wstrzymam jeszcze z wgrywaniem najnowszczego, bo obecnie na romie AndropaX ładuję 2 lub 3 razy dziennie telefon...
miklo Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Na rom AndropaX miałem życie jak na ts cm 13.1. Serio. EDIT: Wrzucałem nawet zrzuty ekranu to potwierdzające. W tym wątku i w wątku o baterii. 6 godzin SoT na WiFi bez problemu. Na LTE 4,5-5 godzin. Edytowane 26 Listopada 2016 przez miklo
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Dziwnie się zachowuje ten ROM - z godzinę go mam, a zaciął się fon już 2x (leżąc na stole) i ze 2x zrestartował. Trzeba to obadać.
GanjaMafia Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Od 2h mam tego z dziś i gitara jak narazie
miklo Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Dziwnie się zachowuje ten ROM - z godzinę go mam, a zaciął się fon już 2x (leżąc na stole) i ze 2x zrestartował. Trzeba to obadać.U mnie działa normalnie.
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Wgrywane na czysto czy dirty flash? Ja chwilowo wracam do poprzedniego, bo dramat jest
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) To nie wiem, wróciłem do wydania z 24 i gitara. Przeczekam do kolejnego. EDIT. Dobra Panowie, czas wytoczyć ciężkie działa. RR 5.8.0 wreszcie jest >>> http://forum.xda-developers.com/mi-4c/development/official-resurrection-remix-libra-aqua-t3507773 Edytowane 26 Listopada 2016 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 No zobaczymy. Na Andku 6 bardziej kochałem CM, ale RR też był spoko. Tylko miał dziwne spadki wydajności czasem (np. Spotify czasem przycinał odtwarzanie). Ściąga się.
Antyhaker Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 U mnie już postawiony, teraz konfiguruję pod siebie. Na razie działa dobrze.
miklo Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Generalnie jest ok. Nie działa Last App w ustawieniach Buttonów (zwyczajowo taką akcję przypisuję do długiego przyciśnięcia klawisza Menu). Da się przeżyć Za to można w końcu ikonkę kółka dać baterii. Szkoda, że nie ma AudioFX. Co to jest, co o prawa roota krzyczy? com.quicinc.cne.CNEService coś tam? Już wiem: https://www.qualcomm.com/news/onq/2013/07/02/qualcomms-cne-bringing-smarts-3g4g-wi-fi-seamless-interworking Edytowane 27 Listopada 2016 przez miklo
Antyhaker Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie wiem co to, bo roota całkiem wywaliłem Last app faktycznie nie działa, ale ja osobiście korzystam z tego "omni bara", więc mi to nawet nie przeszkadza. System miewa jakieś tam swoje kaprysy i potrafi przeładować UI, ale ogólnie da się żyć. Zobaczymy jak będzie z baterią i ogólnie z korzystaniem podczas codziennego dnia. A tymczasem miłej nocy ^^
miklo Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Mi się nie przeładowuje. Po prostu działa póki co. Kwestia baterii będzie rozstrzygająca Jak będzie źle, to mam dość zabaw i wracam do CM13.1, póki się nie uspokoi sytuacja w nowych ROMach
miklo Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Jest kilka błędów... Chciałem zmienić, żeby klawisze głośności nie ustawiały głośności dzwonka, a tylko multimedia. Ustawiłem - efektu nie widać. Nie da się też zmienić koloru przypisanego do SIM. Szkoda, bo przyzwyczajony jestem, że po kolorze ekranu dzwonienia widzę, na który telefon ktoś do mnie dzwoni.
senq Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767118984 Instalował ktoś?
nosteres Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 przeczytaj parę postów wyżej było o tym pisane nawet na tej stronie 9 godzin temu, Antyhaker napisał: Nie wiem co to, bo roota całkiem wywaliłem Last app faktycznie nie działa, ale ja osobiście korzystam z tego "omni bara", więc mi to nawet nie przeszkadza. System miewa jakieś tam swoje kaprysy i potrafi przeładować UI, ale ogólnie da się żyć. Zobaczymy jak będzie z baterią i ogólnie z korzystaniem podczas codziennego dnia. A tymczasem miłej nocy ^^ i jak wrażenia może jakieś screeny kolega by dodał ciekaw jestem jakie szmery bajery są zawarte w tym romiku
senq Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 5 minut temu, nosteres napisał: przeczytaj parę postów wyżej było o tym pisane nawet na tej stronie i jak wrażenia może jakieś screeny kolega by dodał ciekaw jestem jakie szmery bajery są zawarte w tym romiku Czytałem ale na stronie przegapiłem link dla m4c myślałem, że jeszcze dla nas konkretnie nie wyszedł. A tu jest takie mieszanie opisami romów, że się trochę gubię. Jak opisujemy jakieś wrażenia to warto dodać którego systemu one dotyczą.
nosteres Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 tutaj changelogi do wersji z 24-26 HnT Spoiler Change log:26/11/2016 Synchronized with the current source CyanogenMod. Supplemented by Ukrainian and Russian translation. Updated kernel (LA.BF64.1.2.3-01110-8x92.0 tag). The shutter sound management added tile notifications). Added control vibration intensity (Settings -> Buttons -> vibration intensity). Minor corrections and additions. 24.11.2016 (v2) Fixed timing of shooting a movie. 24/11/2016 Synchronized with the current source CyanogenMod. The kernel added support TTL. The ability to make some places corrected blue color theme. Supplemented by Ukrainian and Russian translation. Added the display of the network connection speed status bar (Settings -> Status Bar -> Network traffic). Minor corrections and additions.
miklo Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 RR pozwala ustawić SELinux na Enforce. I bardzo fajnie.
nosteres Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 próbowałęm wgrać RR i niestety instalacja zawiesza się w recovery :/ pierwszy raz się mi tak zdarzyło...
Antyhaker Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 1 godzinę temu, nosteres napisał: i jak wrażenia może jakieś screeny kolega by dodał ciekaw jestem jakie szmery bajery są zawarte w tym romiku Z wrażeniami na razie słabo, bo w nocy spałem Dziś skoczę na pokemony (meh :P), więc dowiem się jak bateria sobie radzi. Przez noc standardowe 3%, więc w tym aspekcie jest dobrze. Co do zrzutów - co konkretnie byś chciał?
nosteres Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Przed chwilą, Antyhaker napisał: Z wrażeniami na razie słabo, bo w nocy spałem Dziś skoczę na pokemony (meh :P), więc dowiem się jak bateria sobie radzi. Przez noc standardowe 3%, więc w tym aspekcie jest dobrze. Co do zrzutów - co konkretnie byś chciał? jeśli chodzi o zrzuty to tylko ustawienia w sensie jakie nowe opcje doszły
Antyhaker Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 1 minutę temu, nosteres napisał: jeśli chodzi o zrzuty to tylko ustawienia w sensie jakie nowe opcje doszły Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jeśli wrzucę to dopiero pod wieczór - teraz nie mam możliwości ^^ Porobię Ci zrzuty wszystkich nowych zakładek - trochę tego jest W ogóle przeglądnąłem temat na XDA i nie tylko ja mam problem z tymi przeładowaniami systemu. Na szczęście nie jest to nagminne, więc tragedii nie ma.
nosteres Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 z rzutami się wstrzymaj może uda mi się pobrać plik romu bo przy pierwszej próbie przerwało mi przy 98 % i niestety miałem uszkodzone archiwum próba instalacji oczywiście się nie udała jeszcze powiedz mi proszę RR jest 7.0 czy 7.1
Rekomendowane odpowiedzi