nosteres Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 18 godzin temu, Antyhaker napisał: Się na przyszłość czyta listy zmian, się będzie wiedzieć Synchronized with the current source CyanogenMod. Supplemented by Ukrainian and Russian translation. To continue their bullying kernel. Who has a problem with spontaneous reboots, etc., try a different kernel. cm-14.1-20161211-UNOFFICIAL-libra.img file should flash the TWRP image menu through firmware after the firmware installation. dzięki wielkie ale jak przepuściłem changeloga przez tłumacza to wyszły mi takie rzeczy że nie mogłem tego ogarnąć dlatego zapytałem :PP
Antyhaker Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) 11 godzin temu, Aceiro napisał: @Antyhaker Jak działa u Ciebie transfer danych na RR? Zainstalowałem wczoraj ten ROM i prędkość na lte nie przekracza 500KB/s, upload jest zazwyczaj dwa razy większy. Na WiFi problem też występuje, prędkość jest zdecydowanie niższa niż powinna edit:na h+ prędkość jest większa niż na lte, około 800KB/s LTE niestety nie posiadam, ale H+ mi ciągnie normalnie 1 godzinę temu, nosteres napisał: dzięki wielkie ale jak przepuściłem changeloga przez tłumacza to wyszły mi takie rzeczy że nie mogłem tego ogarnąć dlatego zapytałem :PP Na jaki język tłumaczysz? Zawsze tłumacz na angielski Edytowane 12 Grudnia 2016 przez Antyhaker
kamillm Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 6 minut temu, Antyhaker napisał: LTE niestety nie posiadam, ale H+ mi ciągnie normalnie Troche sie wetne i maly off-top ja tez jak przelaczam zeby wybieral sobie 4g/3g/2g to mam H+ ale jak przelacze na sztywno LTE to juz mam 4g, takze Tobie tez radze tak zrobic i bedzie dzialalo LTE ;] Byc moze 3g ma lepszy zasieg i nie chce sie polaczyc sam z 4g, ale jak ustawi sie tylko 4g to lapie LTE ladnie ;] Robie to na MIUI nie na CM ale mysle ze zasada dzialania ta sama ;]
Antyhaker Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zmieniłem ofertę i problem jest po stronie Orange - na żadnym fonie go nie mam (sprawdzone) :s
kamillm Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) 9 godzin temu, Antyhaker napisał: Edytowane 13 Grudnia 2016 przez kamillm
Antyhaker Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ano wyszła. Synchronized with the current source CyanogenMod. The kernel has been updated to version 3.10.104. At the core of fixed code, which led to a freeze of some applications and then reboot the device. * * As for the bug with hanging and rebooting: I found only one application, which is 100% of the cases resulted in hangs and reboots - is Facebook. After patching the kernel, to reproduce the bug with Facebook I do not get.
Satron Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam, zainstalowałem CM14 w wersji od HnT. Prędkość telefonu wzrosła w porównaniu z Miui. Niestety są też błędy mianowicie: - nie działa wifi direct ( przynajmniej z tv LG ), co za tym idzie brak możliwości wyświetlania zawartości na TV. Może to być spowodowane zainstalowanymi gapps w wersji pico? - częste zwiechy panelu z przyciskami po podłączeniu do ładowarki ( świecą się cały czas i nie reagują ) -dosyć uciążliwe, częste rozłączanie z siecią komórkową -mimo ustawienia auto odbierania i wysyłania mms, muszę to robić ręcznie. - brak możliwości dodania do widżetu pogody z zegarem aplikacji obsługującej pogodę. - nie działa Canal Plus Sport Online, za to duży minus Z pozytywów: -Gps działa super. Na miui też nie miałem z tym problemu - tak jak pisałem wcześniej prędkość działania na plus To narazie tyle co udało się zaobserwować po 2 tygodniach używania. Mam jeszcze jedno pytanie, żeby wrócić do Miui wystarczy że zainstaluję ostatnio dodany soft?
miklo Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Tak. Ale z dużym WIPE, a więc internat data. Inaczej mogą być problemy.
Antyhaker Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Chryste, żadne internal data - wystarczy system / data / dalvik & cache. Internal data kasuje wsio, przez co trzeba wrzucić ROM jeszcze raz poprzez USB - "data" tylko partycję z danymi systemu i aplikacji. Co do poprzedniego postu - najnowsza odsłona, czy któraś ze starszych? Ogólnie tego ROMu nie używam, więc nie mam jak tego sprawdzić (polecam RR :P), aczkolwiek co do jednego mogę się odnieść. "mimo ustawienia auto odbierania i wysyłania mms, muszę to robić ręcznie." Masz wtedy odpalony transfer danych po sieci? O ile w MIUI pobierze Ci MMS niezależnie od tego, o tyle na czystym Androidzie trzeba się pofatygować i to samodzielnie uruchomić, po czym wyłączyć (jeśli zbędne).
miklo Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 No nie wiem. Bez czyszczenia internal data może być kłopot. MIUI ma chyba inną strukturę katalogów nie?
Antyhaker Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nie Przynajmniej ja nigdy nie robiłem i problemu z tym nie miałem - a próbowałem wielokrotnie.
atomrat Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nie trzeba internal data czyścić wystarczy system data i cacheWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kamillm Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) 15 godzin temu, miklo napisał: Tak. Ale z dużym WIPE, a więc internat data. Inaczej mogą być problemy. Internal data proponuje zrobic po zainstalowaniu systemu, zawsze. 14 godzin temu, Antyhaker napisał: Internal data kasuje wsio Wszystko co w pamieci telefonu, wsio to kasuje WIPE system, davlink, cache + internal storage ;] Edytowane 15 Grudnia 2016 przez kamillm
Antyhaker Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Panie, po kiego dajesz takie zbędne sugestie. Nie róbcie każdorazowo "wipe internal data", bo to nie ma sensu ...
kamillm Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 9 godzin temu, Antyhaker napisał: Nie róbcie każdorazowo "wipe internal data", bo to nie ma sensu ... Czemu nie ma sensu. Ma sens po zainstalowaniu softu, zeby sobie usunac smieci z telefonu, ja zawsze tak robie, ale nie przed instalacja a po instalacji wracam do TWRP i usuwam. Davlink + cache + data + internal storage i telefon czysty po instalcji ;]
nosteres Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) oto moje statystyki baterii z dzisiaj :/ na Hnt z 13 grudnia szału nie ma zobaczymy co będzie z 15tką.... Spoiler changelog do wersji z 15 grudnia Synchronized with the current source CyanogenMod. Minor upgrade. The shutter added tile reboot. Added the ability to choose the number of columns and rows of fast-curtain settings (look for the path: Settings -> Status Bar). Updated blue color scheme. Included SELinux. ATTENTION: Starting with this build SELinux enabled. Keep this in mind when installing third-party programs. Może ktoś objaśni co to jest SELinux Edytowane 16 Grudnia 2016 przez nosteres
miklo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Z tą baterią, to jakiś dramat. Co do SELinux: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux
nosteres Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 no dramat i najlepsze jest to że praktycznie nie używałem telefonu
Antyhaker Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 15 godzin temu, kamillm napisał: Czemu nie ma sensu. Ma sens po zainstalowaniu softu, zeby sobie usunac smieci z telefonu, ja zawsze tak robie, ale nie przed instalacja a po instalacji wracam do TWRP i usuwam. Davlink + cache + data + internal storage i telefon czysty po instalcji ;] Cieszę się, że każdorazowo tak robisz - sęk w tym, że nie jest to potrzebne i dodajesz tylko innym roboty. Nie zabronię Ci tego, ale nie twierdź, że należy to robić.
tombi Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) cm-14.1-20161208-UNOFFICIAL-libra + open_gapps-arm64-7.1-aroma-20161209 i dzisiaj po aktualizacji kilku aplikacji od Google oraz restarcie przeze mnie urządzenia, po ponownym uruchomieniu "czarny ekran". Podświetlają się klawisze funkcyjne oraz belka androidowa:( Z poziomu TWRP zrobiłem Wipe Dalvik Cache oraz Cache i nic, po dłuższej chwili uruchamiania "black screen". Może przy okazji ktoś mi odpowie na pytanie: gdzie/jak wgrywać obrazy ROM? Robię to w ten sposób, że po podłączeniu via USB urządzenia do komputera kopiuję obraz na Internal Storage, bo tylko do tej partycji dostęp jest możliwy. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez tombi
atomrat Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 W dobre miejsce dajesz plik z romem.możliwe że źle ci się pobrał plik z romem sprawdź sumy kontrolne md5Wysłane z mojego Lenovo X2-CU przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) W ogóle może pobierz coś nowszego? Ten z 08 grudnia to staroć już Skoro już przy tym jesteśmy, to wersja z wczoraj zmienia: Synchronized with the current source CyanogenMod. Returned old CPU cores control circuit. At low load is disconnected part of the small nucleus and one large nucleus. One large nucleus is always active, even when the screen is off. Hours: added the ability to keep the monitor on when the timer is active tab. Search options: Clock -> Settings -> Timer -> To keep the screen on. Updated blue color scheme. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Antyhaker
nosteres Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2016 1 godzinę temu, atomrat napisał: W dobre miejsce dajesz plik z romem.możliwe że źle ci się pobrał plik z romem sprawdź sumy kontrolne md5 Wysłane z mojego Lenovo X2-CU przy użyciu Tapatalka zgadzam się też raz miałem taka sytuację
miklo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Przy przejściu z CM na MIUI i w drugą stronę można zostawić więc DATA i apki przetrwają i wsio będzie malina? Nawet, jeśli MIUI, to Andek5 a CM powiedzmy 7.1?
galakty Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 1 godzinę temu, kamillm napisał: przeciez to trwa moze z 1 minute Wipe data itp robi się raz, gdy dostajemy telefon od Chińczyka. Lub przy zmianie systemu na CM itp. Przy aktualizacjach tego nie robimy, chyba że zaleca twórca takiego custom romu. 1
miklo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 No to ja o takim przypadku pisałem przecież. Zmiana dostawcy rom, albo cm na Miui czy odwrotnie. Przy update nic nie czyszczę. Wrzucam nową wersję i już.
nosteres Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2016 przy zmianie romu z miui na cm czy odwrotnie wystarczy zrobić full wipe i factory reset to o czym pisze miklo usuwa przecież zdjęcia itd a to raczej nie przeszkadza przy zmianie oprogramowania
miklo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Rety. Wipe data, to nie wszystko. Robię wtedy full. Zresztą nie chce mi się udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
Antyhaker Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 13 godzin temu, miklo napisał: Przy przejściu z CM na MIUI i w drugą stronę można zostawić więc DATA i apki przetrwają i wsio będzie malina? Nawet, jeśli MIUI, to Andek5 a CM powiedzmy 7.1? Zasada jest taka - zmieniasz ROM to czyścisz DATA i SYSTEM. Obracasz się w obrębie jednej wersji - nie robisz nic, bo wrzucając nowsze wydanie automatycznie nadpisywana jest partycja SYSTEM. Nie ma co tutaj kombinować i jakieś czary odprawiać, bo to nic nie daje.
miklo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) No przecież to piszę od początku. Wcześniej twierdziłeś, że przy przejściu cm <-> Miui data się nie czyści Edytowane 20 Grudnia 2016 przez miklo 1
data17 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 LOL jak to możliwe że tak spierniczyli baterię..Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
nosteres Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 bateria jak bateria wersja z 17 ma nieraz takie zwiechy że nawet kontakty nie raz ciężko przeglądać
miklo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Internal data =/= data ...Aj. No pewnie. Już siedzę cicho.
Rekomendowane odpowiedzi