Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem telefon redmi 3s i chciałem odblokować bootladera, otrzymałem zgodę, ale co z tego jak proces odblokowania zatrzymuje się na 50%, mam dość tego telefonu,bardzo żałuję że go kupiłem, mineło już 10 dni od zakupu i nie mogę go zwrócić

Opublikowano

Ale ja się nie pytam czy masz zgodę, tylko czy jesteś zalogowanyw telefonie i w MiUnlock na Xiaomi ID(nie na telefon, nie na mail).

Korzystasz z wersji MiUnlock na 64 bitowy system czy na 32?

Opublikowano
1 minutę temu, darko19-69 napisał:

Tak, tak jak pisałem otrzymałem zgodę od Chińczyka

A jaki masz rom bo to istotne. Musi być oryginalny i wersja dev (global lub china). 

Opublikowano

że musisz wgrać China Developer przez MiFlash i dopiero wtedy będziesz mógł odblokować.

Zaglądałeś w ogóle tutaj?

Opublikowano

Możesz wgrać oficjalną global dev przez updater, tylko jak chcesz zachować dane musisz zrobić kopię lokalną. Zaraz ci napiszę jaki rom i skąd maszściągnąć.

Opublikowano
23 minuty temu, darko19-69 napisał:

Kupiłem telefon redmi 3s i chciałem odblokować bootladera, otrzymałem zgodę, ale co z tego jak proces odblokowania zatrzymuje się na 50%, mam dość tego telefonu,bardzo żałuję że go kupiłem, mineło już 10 dni od zakupu i nie mogę go zwrócić

Na ew. zwrot masz 14 dni od zakupu jeśli kupiłeś przez np. przez internet. A tak precyzyjnie to 14 dni na zgłoszenie że odstępujesz od umowy a potem następne 14 dni na odesłanie.

Opublikowano

Tu masz link, oczywiście ściągasz wersję dev  http://en.miui.com/download-303.html Kopiujesz zip do pamięci telefonu lub na kartę sd. Uruchamiasz w Aktualizacjach klikając 3kropeczki aktualizuj z pliku, wskazujesz wgranego zipa i się aktualizuje.

Tylko nie wiem czy w twoim przypadku nie lepiej zostać na wersji global, jak nie chcesz się bawić w zmiany romów to chyba lepsze rozwiązanie i ewwntualne aktualizacje co tydzień. Odblokować bl oczywiście możesz, w niczym to nie przeszkadza.

Opublikowano
Przed chwilą, darko19-69 napisał:

Niestety to dla mnie za trudne,nawet nie wiem co znaczy wersja dev

W sumie to nawet nie musisz tego wiedzieć, tylko po co w takim razie odblokowujesz bl? Wystarczy myszą kliknąć w linku w wersję dev (developer) i samo siś ściągnie. Tam masz też poradnik co dalej z tym zrobić niestety po angielsku, ale praktycznie wszystko to ci opisałem. Prościej nie można. Jak już to zrobisz to raz, potem aktualizacje same się będą robiły.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...