Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dziś stałem się - na obecną chwilę średnio - szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi 3 Pro w wersji 3 GB RAM/32 GB ROM. Po wstawieniu kart SIM i wstępnej konfiguracji telefonu nie zdążyłem w zasadzie nic zrobić, a telefon zaczął się restartować - najpierw myślałem, że to proces instalacji, jak to i w komputerach bywa, ale za 6 razem stwierdziłem, że to już chyba bootloop. Na obecną chwilę nie mogę go nawet włączyć, a nie odczytuje żadnej ładowarki (testowałem 3, do tego USB do komputera bezpośrednio). Nie grzebałem nic w BL, bo nawet nie miałem kiedy.

Jakieś pomysły, co mogę zrobić z telefonem, poza odesłaniem na gwarancję?

Pozdrawiam!

Opublikowano

xiaomi.com.pl => w tym sklepie

Nie mruga absolutnie nic, ani nie świeci się. Jest wibracja, logo Xiaomi i telefon się wyłącza.

Opublikowano (edytowane)

Masz syfmiui, czyli wątpliwego pochodzenia software, od wątpliwego dystrybutora 

Jeśli czujesz się na siłach to wgraj system Global - instrukcja post niżej 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

Właśnie też dotarłem do tego poradnika i zaczynam ściągać kolejne pliki potrzebne do instalacji nowego systemu.

Tylko problem pojawia się tutaj, bo nie mam jak wejść w fastboot-a - telefon nie reaguje na włączanie (ma >50% baterii).

Edytowane przez Konor
Opublikowano

@Konor Tryb EDL też nie zaskakuje? W poradniku masz parę sposobów na wejście do tych trybów.

Spoiler

DOWNLOAD / EDL

1.Poprzez menu serwisowe (vol+ i power), następnie wybieramy "download"

2.Trzymamy vol+ i vol- i podłączamy telefon do komputera.

3.Poprzez skrypt (przydatne jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot.

FASTBOOT

1.Poprzez menu serwisowe (vol+ i power), następnie wybieramy "fastboot"

2.Uruchamiamy telefon kombinacją vol- i power.

Opublikowano (edytowane)

Telefon się w ogóle nie uruchamia w obecnym momencie. Prościej będzie mi chyba go zareklamować - kupowałem telefon razem z kumplem, który problemów ze swoją słuchawką (póki co) nie ma.

Będę musiał pokombinować trochę, bo nie mam obecnie jednego kabla, na którym telefon się ładował (jakby to miało znaczenie...), bo został w pracy.

EDIT

Jednak udało się podłączyć telefon drogą vol- + vol+ i właśnie zacząłem flashowanie.

Edytowane przez Konor
działa!
Opublikowano

Pomijając to, czy utopiłem, czy nie pieniądze

MiFlash przeszedł całą procedurę, ale telefonu jak nie mogłem włączyć, tak nie mogę dalej... Ściągałem ROM Global dev

Opublikowano

Tak, robiłem po kolei całą procedurę krok po kroku.

Telefon nie reaguje na nic, jak się podłącza do kompa albo prądu to objawy te same, co wcześniej - wibracja i na sekundę pojawia się logo Mi, po czym telefon się wyłącza.

Opublikowano
6 hours ago, Drakoon34 said:

Cierpisz, bo wybrałeś redmi 3 Pro, a nie Rn3pp. W dodatku w cenie tego co kupiłeś na xiaomi.com.pl mogłeś kupić bez problemu rn3pp gdzie indziej. Utopiłeś hajs mówiąc krótko, ja bym zwrócił towar i zażądał zwrotu pieniędzy, masz na to 2 tygodnie od zakupu.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Dlaczego niby RN3p ma być lepszy od R3pro? Co za bezsensowne rady.

Nie każdy ma miejsce w kieszeni na 5,5" cegłę która zje szybciej baterię

-to choćby są powody dla których ja wybrałem Redmi3s pri zamiast RN 3pro

Cierpienia z tego powodu nie odczuwam :D

24" monitor mam FH i wmawianie mi, że również 5-5,5" telefon musze mieć FH uważam za zwykłe wciskanie kitu

Opublikowano

Do tej pory miałem Lumię 1320 - 6" klocek, dlatego nie chciałem mieć już tak gabarytowego telefonu, bo jest to w istocie średnio wygodne. Poszedłem dlatego w stronę R3P.

A radę o zakupie Mi 5, który jest praktycznie 2x droższy, już pozostawię bez komentarza - gdybym miał kasę, to może i bym kupił...

Opublikowano (edytowane)

@Drakoon34

Twoje posty zero metoryki - 100% offtop. Zgłoszone do administracji forum. 

@Konor

Faktycznie w tej sytuacji reklamuj go bez zastanowienia. W przypadku tego sprzedawcy nie powinno być, to problemem - choć znam przypadki, że olali klienta. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Tak też zrobię - telefon nie reaguje na nic już w tym momencie. Poczekam do godziny otwarcia ich biura i przedzwonię, nie będę na maile czekał i się przekopywał.

Dzięki wszystkim za pomoc :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Telefon wczoraj wrócił - wymiana na nowy. Wygląda też na inny soft, bo wygląda zupełnie inaczej, niż wcześniejszy, który przez chwilę widziałem => MIUI 7.4 by ManhIT.

Opublikowano
47 minut temu, Konor napisał:

Telefon wczoraj wrócił - wymiana na nowy. Wygląda też na inny soft, bo wygląda zupełnie inaczej, niż wcześniejszy, który przez chwilę widziałem => MIUI 7.4 by ManhIT.

No i fajnie :) podaj screena z informacji o telefonie to potwierdzimy czy masz dobry soft

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...