Konor Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Witajcie, Dziś stałem się - na obecną chwilę średnio - szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi 3 Pro w wersji 3 GB RAM/32 GB ROM. Po wstawieniu kart SIM i wstępnej konfiguracji telefonu nie zdążyłem w zasadzie nic zrobić, a telefon zaczął się restartować - najpierw myślałem, że to proces instalacji, jak to i w komputerach bywa, ale za 6 razem stwierdziłem, że to już chyba bootloop. Na obecną chwilę nie mogę go nawet włączyć, a nie odczytuje żadnej ładowarki (testowałem 3, do tego USB do komputera bezpośrednio). Nie grzebałem nic w BL, bo nawet nie miałem kiedy. Jakieś pomysły, co mogę zrobić z telefonem, poza odesłaniem na gwarancję? Pozdrawiam!
Zexon72 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Gdzie był kupiony sprzęt? Po podłączeniu do ładowarki mruga tylko czerwona dioda?
Konor Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 xiaomi.com.pl => w tym sklepie Nie mruga absolutnie nic, ani nie świeci się. Jest wibracja, logo Xiaomi i telefon się wyłącza.
Zexon72 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Masz syfmiui, czyli wątpliwego pochodzenia software, od wątpliwego dystrybutora Jeśli czujesz się na siłach to wgraj system Global - instrukcja post niżej Edytowane 28 Września 2016 przez Zexon72
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Zexon72 Jeśli już to prędzej ta instrukcja, chyba że kolega pomylił sobie modele telefonów i dział
Konor Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Właśnie też dotarłem do tego poradnika i zaczynam ściągać kolejne pliki potrzebne do instalacji nowego systemu. Tylko problem pojawia się tutaj, bo nie mam jak wejść w fastboot-a - telefon nie reaguje na włączanie (ma >50% baterii). Edytowane 28 Września 2016 przez Konor
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Konor Tryb EDL też nie zaskakuje? W poradniku masz parę sposobów na wejście do tych trybów. Spoiler DOWNLOAD / EDL 1.Poprzez menu serwisowe (vol+ i power), następnie wybieramy "download" 2.Trzymamy vol+ i vol- i podłączamy telefon do komputera. 3.Poprzez skrypt (przydatne jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot. FASTBOOT 1.Poprzez menu serwisowe (vol+ i power), następnie wybieramy "fastboot" 2.Uruchamiamy telefon kombinacją vol- i power.
Konor Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Telefon się w ogóle nie uruchamia w obecnym momencie. Prościej będzie mi chyba go zareklamować - kupowałem telefon razem z kumplem, który problemów ze swoją słuchawką (póki co) nie ma. Będę musiał pokombinować trochę, bo nie mam obecnie jednego kabla, na którym telefon się ładował (jakby to miało znaczenie...), bo został w pracy. EDIT Jednak udało się podłączyć telefon drogą vol- + vol+ i właśnie zacząłem flashowanie. Edytowane 28 Września 2016 przez Konor działa!
wisniapl Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Zexon72 xiaomi.com.pl wgrywa 7.1.3 od xiaomi.eu na lbl także, nie ma syfmiui;)
Zexon72 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 7 minut temu, wisniapl napisał: @Zexon72 xiaomi.com.pl wgrywa 7.1.3 od xiaomi.eu na lbl także, nie ma syfmiui;) A to nowość - regularnie do mnie trafiają z "byMANHIT" na pokładzie.
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Zexon72 @wisniapl Czyli nadal kombinują. Nie wiem jaki ma to sens gdy jest oficjalny Global. @Drakoon34 Wybór telefonu ma w tym temacie marginalne znaczenie, myślę, że autor wie lepiej co chciał kupić.
Konor Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Pomijając to, czy utopiłem, czy nie pieniądze MiFlash przeszedł całą procedurę, ale telefonu jak nie mogłem włączyć, tak nie mogę dalej... Ściągałem ROM Global dev
cukru Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @Konor Zaznaczyłeś flash_all? Dalej nie włącza się wcale, nie wyświetla się nawet logo Mi?
Konor Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Tak, robiłem po kolei całą procedurę krok po kroku. Telefon nie reaguje na nic, jak się podłącza do kompa albo prądu to objawy te same, co wcześniej - wibracja i na sekundę pojawia się logo Mi, po czym telefon się wyłącza.
zipp Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 6 hours ago, Drakoon34 said: Cierpisz, bo wybrałeś redmi 3 Pro, a nie Rn3pp. W dodatku w cenie tego co kupiłeś na xiaomi.com.pl mogłeś kupić bez problemu rn3pp gdzie indziej. Utopiłeś hajs mówiąc krótko, ja bym zwrócił towar i zażądał zwrotu pieniędzy, masz na to 2 tygodnie od zakupu. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Dlaczego niby RN3p ma być lepszy od R3pro? Co za bezsensowne rady. Nie każdy ma miejsce w kieszeni na 5,5" cegłę która zje szybciej baterię -to choćby są powody dla których ja wybrałem Redmi3s pri zamiast RN 3pro Cierpienia z tego powodu nie odczuwam 24" monitor mam FH i wmawianie mi, że również 5-5,5" telefon musze mieć FH uważam za zwykłe wciskanie kitu
Konor Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 Do tej pory miałem Lumię 1320 - 6" klocek, dlatego nie chciałem mieć już tak gabarytowego telefonu, bo jest to w istocie średnio wygodne. Poszedłem dlatego w stronę R3P. A radę o zakupie Mi 5, który jest praktycznie 2x droższy, już pozostawię bez komentarza - gdybym miał kasę, to może i bym kupił...
Zexon72 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) @Drakoon34 Twoje posty zero metoryki - 100% offtop. Zgłoszone do administracji forum. @Konor Faktycznie w tej sytuacji reklamuj go bez zastanowienia. W przypadku tego sprzedawcy nie powinno być, to problemem - choć znam przypadki, że olali klienta. Edytowane 29 Września 2016 przez Zexon72
Konor Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 Tak też zrobię - telefon nie reaguje na nic już w tym momencie. Poczekam do godziny otwarcia ich biura i przedzwonię, nie będę na maile czekał i się przekopywał. Dzięki wszystkim za pomoc
Konor Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 Telefon wczoraj wrócił - wymiana na nowy. Wygląda też na inny soft, bo wygląda zupełnie inaczej, niż wcześniejszy, który przez chwilę widziałem => MIUI 7.4 by ManhIT.
wojtekmarchewka Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 47 minut temu, Konor napisał: Telefon wczoraj wrócił - wymiana na nowy. Wygląda też na inny soft, bo wygląda zupełnie inaczej, niż wcześniejszy, który przez chwilę widziałem => MIUI 7.4 by ManhIT. No i fajnie podaj screena z informacji o telefonie to potwierdzimy czy masz dobry soft
Konor Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Takie cuś mam w ustawieniach w info o telefonie
bergmen Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 To zmień to na global albo xiaomi.eu
Rekomendowane odpowiedzi