abgar Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Witam, Kobietom w moim domu zakupiłem Redmi 3 i ostatnio Redmi 3s. Pomimo, że to różne modele mam z nimi zadziwiający ten sam problem. Redmi 3 chodzi na ostatnich ROMach weekly z Xiaomi.eu a Redmi 3S na ostatnich ROMach Global weekly. Problem pojawił sie tak od 2-3 wydań weekly.temu Otóż jak sie na dłuższy czas pozostawi telefony na wifi ( na noc a czasami w dzień na kilka godzin wystarczy ) to po wyłączeniu wifi transmisja danych komórkowych nie wraca. Telefony są zalogowane w sieci, można telefonować i odbierać ale netu nie ma. Dopiero restart telefonów lub chwilowe przełączenie do trybu samolotowego przywraca transmisje danych. Jedynym co łączy te 2 telefony jest to, że oba są w Orange. Czy ktos ma jakąś radę ? P.S. Od jutra do Redmi 3s wsadzę moją kartę z Plusa i p otestuję ale to wydaje mi sie nieprawdopodobne żeby to z Orange'm tylko występowało P.S. II Na Redmi 3 mam jeszcze jeden problem , co prawda nieznaczny. Od czasu do czasu na listwie powiadomień pojawiają sie jakieś chińskie komunikaty. Telefon jest wylogowany z konta Xiaomi. Jak sie tego pozbyć trwale ? Edytowane 26 Września 2016 przez abgar
Zexon72 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Telefony posiadają najprawdopodobniej jakieś kombinowane oprogramowanie (stąd m.in. te chińskie krzaki). Moja rada - (sam używam Redmi 3s, a wcześniej Redmi 3) odblokuj bootloadery i zainstaluj miuipolska/xiaomi.eu, a wszelkie tego typu problemy znikną
abgar Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) 41 minut temu, Zexon72 napisał: Telefony posiadają najprawdopodobniej jakieś kombinowane oprogramowanie (stąd m.in. te chińskie krzaki). Moja rada - (sam używam Redmi 3s, a wcześniej Redmi 3) odblokuj bootloadery i zainstaluj miuipolska/xiaomi.eu, a wszelkie tego typu problemy znikną Krótko mówiąc: nie. Oba telefony odblokowane. Na Redmi 3 jest TWRP. Osobiscie ładuję romy do tych telefonów. Kilka lat się w to bawię. Edytowane 26 Września 2016 przez abgar
cukru Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @abgar Na Redmi 3 na Xiaomi.eu 6.9.22 nie mam takiego problemu, telefon po wyłączeniu Wifi praktycznie natychmiastowo przechodzi na dane mobilne (też mam Orange). A co do drugiego problemu to wystarczy przytrzymać na powiadomieniu i zablokować wyświetlanie w ustawieniach. Swoją drogą jakie aplikacje wyświetlają Ci powiadomienia po chińsku?
abgar Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 16 godzin temu, cukru napisał: @abgar Swoją drogą jakie aplikacje wyświetlają Ci powiadomienia po chińsku? Też jestem ciekaw Marnie u mnie z chińskim 1
FromWP Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Zainstaluj tłumacza googla to ci przetłumaczy np ze zrzutu ekranu.
cukru Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Też jestem ciekaw:-D Marnie u mnie z chińskim A nie było żadnej ikonki przy powiadomieniach? Jak przytrzymasz palec na powiadomieniu to też powinieneś się dowiedzieć co to za aplikacja.
abgar Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) 6 godzin temu, cukru napisał: A nie było żadnej ikonki przy powiadomieniach? Jak przytrzymasz palec na powiadomieniu to też powinieneś się dowiedzieć co to za aplikacja. Tak się nie stało Panowie. Sprawa chińskich powiadomień jest mało istotna. Poradzę sobie. ważniejszy i bardziej wkurzający jest problem zamierającej transmisji Właśnie w opcjach programistycznych włączyłem "dane komórkowe zawsze aktywne " w Redmi3S na Globalu. zobaczę co sie stanie rano Edytowane 27 Września 2016 przez abgar
abgar Opublikowano 30 Września 2016 Autor Opublikowano 30 Września 2016 Dnia 27.09.2016 o 22:00, abgar napisał: Właśnie w opcjach programistycznych włączyłem "dane komórkowe zawsze aktywne " w Redmi3S na Globalu. zobaczę co sie stanie rano Zadziałało. Problem z Redmi 3 dalej nie opanowany
abgar Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Wczoraj zresetowałem Redmi 3 z TWRP, załadowałem ostatni stable xiaomi.eu i problem dalej jest. Skończyły mi się pomysły
Rekomendowane odpowiedzi