Skocz do zawartości
  • 0

xiaomi do 600zł

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie, czytam i czytam wszystkie tematy i nie mogę się zdecydować. Potrzebuję sprzęcik dla narzeczonej - obecnie ma xperię m2 więc prawdopodobnie będzie zadowolona z każdego urządzenia po przesiadce z tego staruszka. Czego oczekuje od urządzenia:

-max 5,2 cala

-bateria ( w m2 nie narzeka więc jeśli ktoś ma rozeznanie to nie gorsza niż w xperi ) 

-wszędzie widzę wersje 16gb i chyba na nic więcej liczyć nie można w tej kwocie, choć jeśli uda się wyrwać 32gb to chętnie 

-w miarę stabilne oprogramowanie do codziennego użytkowania ( raczej nie będzie instalowany root xposed itp ) 

-w miarę aparat ( choć tak jak wyżej po przesiadce z staruszka i tak będzie zadowolona ) 

-lte nie jest konieczne

Moją uwagę przykuł mi4 / mi4c / redmi 3  ktoś coś? 

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-3s-snapdragon-430-octa-core-14ghz-2gb-ram-16gb-rom-8460.html

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-3-snapdragon-616-octa-core-15ghz-2gb-ram-16gb-rom-7285.html

Redmi 3 a 3s który mniej awaryjny pod względem oprogramowania? Po przeliczeniu na nasze np po kursie 3,90 * US$129.99 mamy 507 + przesyłka czy na IGB jest free? Z tego co się orientuję vatu nie płacimy? 

• 0
Opublikowano (edytowane)

A gdzie polecacie kupić? Bo jak przeliczam z przesyłką , ewentualnym vat to wychodzi mi ponad 600 a na forum gdzieś widziałem że niektórzy kupują nawet za nieco ponad 500 takie modele.

U goldiego wychodzi na to że można za ~510 dostać R3S 

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3S-3-S-Mobile-Phone-Snapdragon-430-Octa-Core-5-HD-2GB-RAM/311331_32732199533.html

Ale z ewentualnym vat również wychodzi ponad 600. 

Edytowane przez AdamKli
  • 0
Opublikowano
  • 0
Opublikowano

"

AliExpress Standard Shipping 27-38 dni

"

Ktoś korzystał z tej darmowej przesyłki? Jaki faktyczny czas oczekiwania ? Czy lepiej dopłacić i brać DHL ? 

• 0
Opublikowano

raz mi w 10 dni przyszła :D ale to rekord.najczęściej od 2 do 3 tygodni. Zdarza się dłużej. 

VAT raczej pewny przy tej przesyłce. Ja bym dopłacił do DHL. Duża szansa że zapłacisz tylko 74 zł za odprawę a nie 23% kwoty zakupu. Choć to jest możliwe :)

• Like 1
  • 0
Opublikowano

No dobrze a teraz niech mi ktoś powie czy może zalogować się na ali. Konto mam bo kiedyś zakładałem ale za cholerę nie mogę się zalogować. 

• 0
Opublikowano

Ale z Ciebie śmieszek :-D po prostu klikam w niby login i nic się nie dzieje , próby logowania przez fb/gmail również kończą się niepowodzeniem. Albo " Loading, Please wait.... "  założyłem nowe konto a co tam 8-)

Wybieram sobie metodę płatności przelewy24 i tak " Amount: 497.51 PLN " płacę w złotówkach? Gdzie jest to przewalutowanie bo na ali jest cena w $. Czyli do tej ceny mogę dopłacić ewentualny vat i 74zł za odprawę czy za odprawę płacę zawsze a vat jak się uda to ominę? 

• 0
Opublikowano
17 godzin temu, AdamKli napisał:

Ale z Ciebie śmieszek :-D po prostu klikam w niby login i nic się nie dzieje , próby logowania przez fb/gmail również kończą się niepowodzeniem. Albo " Loading, Please wait.... "  założyłem nowe konto a co tam 8-)

Wybieram sobie metodę płatności przelewy24 i tak " Amount: 497.51 PLN " płacę w złotówkach? Gdzie jest to przewalutowanie bo na ali jest cena w $. Czyli do tej ceny mogę dopłacić ewentualny vat i 74zł za odprawę czy za odprawę płacę zawsze a vat jak się uda to ominę? 

Płacisz w złotówkach przy przelewy24, z vatem jak ominiesz to nie płacisz, jak złapią paczkę to dostaniesz informację i wtedy zapłacisz - nie rozumiem czemu nie weźmiesz metody na ominięcie vat (obecnie większość paczek wpada a lepiej zapłacić 15$ za wysyłkę i mieć telefon w 7-10 dni niż czekać 2-3 tygodnie i zapłacić vat). Twój wybór.

P.S A co do cen na goldim, to jak masz promocje, składasz zamówienie, nie płacisz - piszesz z prośbą o obniżkę ceny do tej promocyjnej i wtedy płacisz, stąd napisałem cenę 108$...

Pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...