Skocz do zawartości

Brak obsługi LTE B20 (800MHz) czym to skutkuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dużo słyszę tym, że RN3PRO nie obsługuje LTE 800MHz, czym to się charakteryzuje w codziennym użytkowaniu? w jaki sposób będzie to miało ujemny wpływ na użytkowanie telefonu czy  korzystanie z internetu?

Opublikowano

Jeśli mieszkasz na jakiejś wsi to możesz nie mieć LTE, jeśli mieszkasz w jakimś większym mieście, ta częstotliwość nie jest tak potrzebna.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, maniel napisał:

Witam

Dużo słyszę tym, że RN3PRO nie obsługuje LTE 800MHz, czym to się charakteryzuje w codziennym użytkowaniu? w jaki sposób będzie to miało ujemny wpływ na użytkowanie telefonu czy  korzystanie z internetu?

Jak na razie o niczym, mam XRN3Pro od Stycznia, śmigam autem po całej Polsce i nigdy nie miałem problemów z internetem LTE. Bywam w różnych wsiach i miastach i zawsze internet jest dostępny, raz mi się zdarzył brak, ale to było w lesie w górach. Internet mam w sieci Play. Tak, że moim zdaniem nie ma się co przejmować brakiem lte 800.

Edytowane przez Erlo17
Opublikowano

Tu nie chodzi o to że nie będzie internetu, nie będzie LTE poprstu. A Play nie jest dobrym przykładem bo ma roamig

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

wejdź sobie na jakaś strone z mapą przekaźników (np. btsearch) i zobacz ile z nich pracuje na 800mhz. Wg mnie niewiele. Kompletnie mi nie przeszkadza brak tego pasma w Mi5...

Edytowane przez wtbn
literówka
  • Like 1
Opublikowano

Wiadomo że jak jesteś w zasięgu lte1800 i 800 to i tak telefon obsługujący lte800 będzie siedział w lte1800. Jednak jak by nie było już dziś 15-20% ludzi ma lte800 tylko i dla nich to będzie problem

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zasięg to ten telefon ma dużo lepszy niż moja stara z3. W pracy na niej mogłem pomarzyć o 4g a rn3pro cały czas lte w domu to samo więc nie narzekam na brak tego pasma.

Redmi Note 3 pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...