a6riz Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Cześć Ostatnio myślę dużo nad zmianą mojego telefonu (obecnie lg g3s) i myślałem pierwszo aby kupić Honora 7 lecz zaciekawiły mnie bardzo telefony Xiaomi ale mam parę pytań do posiadaczy telefonów tej marki Boję się trochę przejścia na Xiaomi więc moje pierwsze pytanie czy warto? Czy faktycznie te telefony są tak świetne w porównaniu do ich ceny ? Drugie pytanie jest takie jaki model wybrać? Lubię dość duże ekrany, potrzebna mi jest dość wytrzymała bateria, w gierki lubię pograć ale bardziej przeglądam internet oraz oglądam filmy, zdjęcia robię sporadycznie chodź dobry aparat się przyda Nie chcę podawać tutaj budżetu bo chcę wiedzieć co mi zaoferujecie I pytanie o ten cały system bo nie chcę się bawić w jakieś wgrywanie systemów itp. bo po prostu nie umiem tego robić i pytanie do Was jak to jest? Czy jak załóżmy jest jakaś aktualizacja to wszystko robi się automatycznie?
ciechuu Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Cześć ! Miałem podobny problem, do niedawna używałem telefonów "znanych marek z przedłużenia umowy" m .in . Samsung i ostatnio LG G2 Mini. Zainteresowały mnie telefony Xiaomi, ale jeszcze ok. 2 miesiące temu byłem kompletnie zielony w kwestii instalowania oprogramowania, aktualizacji itd. Ale to jest naprawdę proste nawet dla laika. W kwestii samych telefonów - ja wybrałem Xiaomi Mi5, czyli flagowiec (a przynajmniej jeszcze do 27 września ), który obecnie można dostać z oficjalnego sklepu ibuygou.com z 2 letnią gwarancją realizowaną w Polsce we Wrocławiu u Acida (założyciel miuipolska) za ok. 1300 zł z wysyłką. Ja swój telefon tam właśnie kupiłem. Używam go od ok. miesiąca i jestem bardzo zadowolony, nakładka miui jest świetna. GPS momentalnie łapie fixa, LTE działa, jak na razie - polecam! Co do różnicy między romami global czy xiaomi.eu odsyłam do tematu (pierwszy post) Edytowane 21 Września 2016 przez ciechuu
wojtekmarchewka Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 1 godzinę temu, a6riz napisał: Cześć Ostatnio myślę dużo nad zmianą mojego telefonu (obecnie lg g3s) i myślałem pierwszo aby kupić Honora 7 lecz zaciekawiły mnie bardzo telefony Xiaomi ale mam parę pytań do posiadaczy telefonów tej marki Boję się trochę przejścia na Xiaomi więc moje pierwsze pytanie czy warto? Czy faktycznie te telefony są tak świetne w porównaniu do ich ceny ? Drugie pytanie jest takie jaki model wybrać? Lubię dość duże ekrany, potrzebna mi jest dość wytrzymała bateria, w gierki lubię pograć ale bardziej przeglądam internet oraz oglądam filmy, zdjęcia robię sporadycznie chodź dobry aparat się przyda Nie chcę podawać tutaj budżetu bo chcę wiedzieć co mi zaoferujecie I pytanie o ten cały system bo nie chcę się bawić w jakieś wgrywanie systemów itp. bo po prostu nie umiem tego robić i pytanie do Was jak to jest? Czy jak załóżmy jest jakaś aktualizacja to wszystko robi się automatycznie? Witaj Przerabiałem wiele modeli ( zazwyczaj markowe i jeden chiński Zoppo C1) od roku jestem posiadaczem Mi4 ( flagowiec z przed dwóch lat), a w tej chwili Redmi Pro, czy warto pchać się w Xiaomi, zdecydowanie uważam że tak. Dlaczego? ponieważ jakie pieniądze nie postanowisz wyłożyć na tę markę, to dostajesz bardzo dobrze dopracowany wizualnie i materialnie urządzenie, technicznie to już zależy od kwoty jaką chcesz wyłożyć. Kupując bez pośredników w Polsce zawsze masz cenę ( niską ) nie adekwatną co do jakości wykonania czy specyfikacji ( wysoka ). Jaki model masz wybrać? to jest trudne pytanie, według twoich preferencji myślę że spełni się Redmi Note 3 Pro ok 700zł z Chin, jeżeli zależy Ci dodatkowo na jakości ekranu to Redmi Pro z ekranem Oled za ok 1100zł z Chin, jeżeli Topowy flagowiec to MI5 za 1300zł z Chin. Na dzień dzisiejszy oprócz Redmi Pro w obu pozostałych modelach masz soft Global z językiem polskim , zamawiając na Ibuygou dostaniesz te dwa modele z systemem Global Stable ( stabilny) gdy się pojawi "update" systemu zostaniesz o tym poinformowany i zapytany czy chcesz pobrać/aktualizować, jeżeli się zgodzisz, aktualizacja zostanie pobrana telefon się uruchomi ponownie i będziesz miał zaktualizowany system. Możesz także wgrać wersję Global Dev i wtedy będzie podobna sytuacja ale co tydzień.
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 Tylko boję się trochę zamówić z Chin, więc jaki sklep polski polecacie? Bo jeżeli zamówię z Chin to wszystko będzie po chińsku czy już będę miał po polsku? Wiem, że niby jest to łatwe ale nie chcę mi się bawić w to Drugie pytanie jest takie czy gdzieś mogę zobaczyć na żywo taki Xiaomi przed kupnem? Jest jakiś salon czy coś? Najlepiej Wrocław lub Warszaw
wtbn Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Jeśli Ci się nawet poczytać nie chce, to kup sobie "normalny" telefon, bo kupując "normalnie" nie wychodzi jakoś wcale super stosunek cena/wydajność...
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 14 minut temu, wtbn napisał: Jeśli Ci się nawet poczytać nie chce, to kup sobie "normalny" telefon, bo kupując "normalnie" nie wychodzi jakoś wcale super stosunek cena/wydajność... Kupuje pierwszy raz taki telefon więc nie wiem jak to jest Spokojnie po to się pytam aby wszystko zrobić dobrze
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 1 godzinę temu, a6riz napisał: Tylko boję się trochę zamówić z Chin, więc jaki sklep polski polecacie? Bo jeżeli zamówię z Chin to wszystko będzie po chińsku czy już będę miał po polsku? Wiem, że niby jest to łatwe ale nie chcę mi się bawić w to Drugie pytanie jest takie czy gdzieś mogę zobaczyć na żywo taki Xiaomi przed kupnem? Jest jakiś salon czy coś? Najlepiej Wrocław lub Warszaw Napisałem Ci wyżej żę niektóre modele Xiaomi mają global rom z językiem polskim kupując u pewnych chińczyków czyli np Ibuygou (sklep) lub u Goldway-a (sprzedawca na aliexpress) będziesz miał wgrany global jeżeli takowy wyszedł pod model jaki sobie wybierzesz. Co do drugiego pytania od dziś ruszyła oficjalna sprzeda trzech modeli w X komie w podstawowej wersji Mi5, Redmi Note 3 , Redmi 3s, ale czy są dostępne w stacjonarnych punktach X Kom tego nie wiem
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) 2 godziny temu, wojtekmarchewka napisał: Napisałem Ci wyżej żę niektóre modele Xiaomi mają global rom z językiem polskim kupując u pewnych chińczyków czyli np Ibuygou (sklep) lub u Goldway-a (sprzedawca na aliexpress) będziesz miał wgrany global jeżeli takowy wyszedł pod model jaki sobie wybierzesz. Co do drugiego pytania od dziś ruszyła oficjalna sprzeda trzech modeli w X komie w podstawowej wersji Mi5, Redmi Note 3 , Redmi 3s, ale czy są dostępne w stacjonarnych punktach X Kom tego nie wiem Dziękuję bardzo za wyjaśnienie Teraz pytanie bo najprawdopodobniej zdecyduję się na Mi5 i mam kilka pytań do niego Na ile wystarczy bateria ? Jak u niego z aparatem i wyświetlaczem? Do jakich smartfonów tych z renomowanych firm jest on porównywalny parametrami? To taka najwyższa półka? I zraziło mnie to, że nie ma on slotu na kartę pamięci i teraz pytanie jaki jeszcze Xiaomi za te pieniądze mógłbym mieć a ma slot na kartę pamięci? Znalazłem https://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-215ghz-3gb-ram-64gb-rom-7392.html i tutaj mam język polski? Normalnie odpalam i wybieram j.polski i już będzie on dostępny? Nie będę musiał się bawić ? Edytowane 22 Września 2016 przez a6riz
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 O mi 5 poczytaj tutaj https://miuipolska.pl/xiaomi-mi5-recenzja/ Żaden flagowiec, czytaj priorytetowy model Xiaomi nie ma slotu na kartę, wszelkie inne modele tej firmy mają. Jeżeli zależy ci na ekranie, baterii i slocie SD oraz poprawnym zdjęciom to zobacz Redmi Pro Tak kupując na ibuygou ,odpalasz telefon i wybierasz język Pl jak się pospieszysz z zakupami to możesz wykorzystać kod na -16$ IBYMI564BLPL
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) 45 minut temu, wojtekmarchewka napisał: O mi 5 poczytaj tutaj https://miuipolska.pl/xiaomi-mi5-recenzja/ Żaden flagowiec, czytaj priorytetowy model Xiaomi nie ma slotu na kartę, wszelkie inne modele tej firmy mają. Jeżeli zależy ci na ekranie, baterii i slocie SD oraz poprawnym zdjęciom to zobacz Redmi Pro Tak kupując na ibuygou ,odpalasz telefon i wybierasz język Pl jak się pospieszysz z zakupami to możesz wykorzystać kod na -16$ IBYMI564BLPL A czy różni się Mi5 od Redmi Pro? Chodzi mi żeby ten smartfon działał przez co najmniej 2 lata Bateria na takim Mi5 starczy mi przy dużym używaniu na chociaż 1 dzień (nie znam możliwości Xiaomi a wiem to, że aktualne smartfony mają fatalne baterie) Edytowane 22 Września 2016 przez a6riz
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Takie z ważniejszych różnic to ekran 5.15 IPS vs 5.5 Oled bateria 3000mah vs 4000mah procesor snapdragon vs mediatek mikro sd nie vs tak
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 5 minut temu, wojtekmarchewka napisał: Takie z ważniejszych różnic to ekran 5.15 IPS vs 5.5 Oled bateria 3000mah vs 4000mah procesor snapdragon vs mediatek mikro sd nie vs tak Możesz coś więcej powiedzieć o baterii? Napisałem w tamtym poście o co mi chodzi I jeszcze różnice między IPS a Oled
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 2 minuty temu, a6riz napisał: Możesz coś więcej powiedzieć o baterii? Napisałem w tamtym poście o co mi chodzi I jeszcze różnice między IPS a Oled Widzę że kolega ma bardzo małą wiedzę ogólną a nie tylko o Xiaomi . Oled w pro ma bardziej nasycone kolory ( ale nie tak bardzo jak amoled w samsungach) zwiększony kontrast ,głęboką czerń (czarne jest czarne a nie szare) oraz przekłamaną biel (delikatnie podchodzi pod niebieski) . Co do baterii to jeszcze się nie wypowiem, bo mój Pro czeka na akcesoria ochronne ale z recenzji i forach wynika że bateria jest bardzo dobra i ze wyciągają 9h SOT czyli taj jakbyś siadł o 12 w południe i oglądał przez całe 9 godzin film nie wyłączając nawet na minutę ekranu.
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 2 minuty temu, wojtekmarchewka napisał: Widzę że kolega ma bardzo małą wiedzę ogólną a nie tylko o Xiaomi . Oled w pro ma bardziej nasycone kolory ( ale nie tak bardzo jak amoled w samsungach) zwiększony kontrast ,głęboką czerń (czarne jest czarne a nie szare) oraz przekłamaną biel (delikatnie podchodzi pod niebieski) . Co do baterii to jeszcze się nie wypowiem, bo mój Pro czeka na akcesoria ochronne ale z recenzji i forach wynika że bateria jest bardzo dobra i ze wyciągają 9h SOT czyli taj jakbyś siadł o 12 w południe i oglądał przez całe 9 godzin film nie wyłączając nawet na minutę ekranu. Czyli ten OLED jest to lepszy ekran? A pytanie co do płatności na tym ibuygou czy jest przesyłka za pobraniem? I pytanie bo widzę, że tego Redmi Pro kupiłeś niedawno gdzie go kupiłeś? Też na ibuygou? Sorry, że tyle pytam ale chcę telefon na dłużej niż 0,5 roku i chcę aby był on po prostu dobry
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Dla mnie tak Oled jest jednym z lepszych ekranów mam także Playstation Vita z takim ekranem i jestem zadowolony z ich jakości wyświetlanego obrazu Nie ma za pobraniem na Ibuygou , i właśnie tam kupiłem swój model, w sumie dwa , bo chciałem jeszcze zobaczyć złoty ale przez pomyłkę wysłali drugi biały , który wylądował właśnie na aukcje Allegro
a6riz Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 Możesz podesłać linka do aukcji? Może bym zakupił
ahr Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 W Warszawie możesz na żywo pomacać telefony u Fostera na Bielanach i chyba w Landzie jest jakiś sklep. 1
crampi Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) 9 godzin temu, ahr napisał: W Warszawie możesz na żywo pomacać telefony u Fostera na Bielanach i chyba w Landzie jest jakiś sklep. W Landzie jest tez sklep Funtech i oni od 29 września beda mieli nową dostawę od Mediatora z pełną 24miesieczną gwarancją Edytowane 23 Września 2016 przez crampi
Rekomendowane odpowiedzi