Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :) Ostatnio myślę dużo nad zmianą mojego telefonu (obecnie lg g3s) i myślałem pierwszo aby kupić Honora 7 lecz zaciekawiły mnie bardzo telefony Xiaomi ale mam parę pytań do posiadaczy telefonów tej marki :)

Boję się trochę przejścia na Xiaomi więc moje pierwsze pytanie czy warto? Czy faktycznie te telefony są tak świetne w porównaniu do ich ceny ? :) 

Drugie pytanie jest takie jaki model wybrać? Lubię dość duże ekrany, potrzebna mi jest dość wytrzymała bateria, w gierki lubię pograć ale bardziej przeglądam internet oraz oglądam filmy, zdjęcia robię sporadycznie chodź dobry aparat się przyda :D Nie chcę podawać tutaj budżetu bo chcę wiedzieć co mi zaoferujecie :D 

I pytanie o ten cały system bo nie chcę się bawić w jakieś wgrywanie systemów itp. bo po prostu nie umiem tego robić i pytanie do Was jak to jest? Czy jak załóżmy jest jakaś aktualizacja to wszystko robi się automatycznie?  

Opublikowano (edytowane)

Cześć !

Miałem podobny problem, do niedawna używałem telefonów "znanych marek z przedłużenia umowy" :) m .in . Samsung i ostatnio LG G2 Mini. Zainteresowały mnie telefony Xiaomi, ale jeszcze ok. 2 miesiące temu byłem kompletnie zielony w kwestii instalowania oprogramowania, aktualizacji itd. Ale to jest naprawdę proste nawet dla laika.

W kwestii samych telefonów - ja wybrałem Xiaomi Mi5, czyli flagowiec (a przynajmniej jeszcze do 27 września :D ), który obecnie można dostać z oficjalnego sklepu ibuygou.com z 2 letnią gwarancją realizowaną w Polsce we Wrocławiu u Acida (założyciel miuipolska) za ok. 1300 zł z wysyłką. Ja swój telefon tam właśnie kupiłem. Używam go od ok. miesiąca i jestem bardzo zadowolony, nakładka miui jest świetna. GPS momentalnie łapie fixa, LTE działa, jak na razie - polecam!

Co do różnicy między romami global czy xiaomi.eu odsyłam do tematu (pierwszy post)

Edytowane przez ciechuu
Opublikowano
1 godzinę temu, a6riz napisał:

Cześć :) Ostatnio myślę dużo nad zmianą mojego telefonu (obecnie lg g3s) i myślałem pierwszo aby kupić Honora 7 lecz zaciekawiły mnie bardzo telefony Xiaomi ale mam parę pytań do posiadaczy telefonów tej marki :)

Boję się trochę przejścia na Xiaomi więc moje pierwsze pytanie czy warto? Czy faktycznie te telefony są tak świetne w porównaniu do ich ceny ? :) 

Drugie pytanie jest takie jaki model wybrać? Lubię dość duże ekrany, potrzebna mi jest dość wytrzymała bateria, w gierki lubię pograć ale bardziej przeglądam internet oraz oglądam filmy, zdjęcia robię sporadycznie chodź dobry aparat się przyda :D Nie chcę podawać tutaj budżetu bo chcę wiedzieć co mi zaoferujecie :D 

I pytanie o ten cały system bo nie chcę się bawić w jakieś wgrywanie systemów itp. bo po prostu nie umiem tego robić i pytanie do Was jak to jest? Czy jak załóżmy jest jakaś aktualizacja to wszystko robi się automatycznie?  

Witaj :)

Przerabiałem wiele modeli ( zazwyczaj markowe  i jeden chiński Zoppo C1) od roku jestem posiadaczem Mi4 ( flagowiec z przed dwóch lat), a w tej chwili Redmi Pro, czy warto pchać się w Xiaomi, zdecydowanie uważam że tak. Dlaczego? ponieważ jakie pieniądze nie postanowisz wyłożyć na tę markę, to dostajesz bardzo dobrze  dopracowany wizualnie i materialnie urządzenie, technicznie to już zależy od kwoty jaką chcesz wyłożyć. Kupując bez pośredników w Polsce zawsze masz cenę ( niską )  nie adekwatną co do jakości wykonania czy specyfikacji ( wysoka ). Jaki model masz wybrać? to jest trudne pytanie, według twoich preferencji myślę że spełni się Redmi Note 3 Pro ok 700zł z Chin, jeżeli zależy Ci dodatkowo na jakości ekranu to Redmi Pro z ekranem Oled za ok 1100zł z Chin, jeżeli Topowy flagowiec to MI5 za 1300zł z Chin. Na dzień dzisiejszy oprócz Redmi Pro w obu pozostałych modelach masz soft Global z językiem polskim , zamawiając na Ibuygou dostaniesz te dwa modele z systemem Global Stable ( stabilny) gdy się pojawi "update" systemu zostaniesz o tym poinformowany i zapytany czy chcesz pobrać/aktualizować, jeżeli się zgodzisz, aktualizacja zostanie pobrana telefon się uruchomi ponownie i będziesz miał zaktualizowany system. Możesz także wgrać wersję Global Dev i wtedy będzie podobna sytuacja ale co tydzień.

Opublikowano

Tylko boję się trochę zamówić z Chin, więc jaki sklep polski polecacie? Bo jeżeli zamówię z Chin to wszystko będzie po chińsku czy już będę miał po polsku? Wiem, że niby jest to łatwe ale nie chcę mi się bawić w to :P Drugie pytanie jest takie czy gdzieś mogę zobaczyć na żywo taki Xiaomi przed kupnem? Jest jakiś salon czy coś? :D Najlepiej Wrocław lub Warszaw :) 

Opublikowano

Jeśli Ci się nawet poczytać nie chce, to kup sobie "normalny" telefon, bo kupując "normalnie" nie wychodzi jakoś wcale super stosunek cena/wydajność...

Opublikowano
14 minut temu, wtbn napisał:

Jeśli Ci się nawet poczytać nie chce, to kup sobie "normalny" telefon, bo kupując "normalnie" nie wychodzi jakoś wcale super stosunek cena/wydajność...

Kupuje pierwszy raz taki telefon więc nie wiem jak to jest :PSpokojnie po to się pytam aby wszystko zrobić dobrze :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, a6riz napisał:

Tylko boję się trochę zamówić z Chin, więc jaki sklep polski polecacie? Bo jeżeli zamówię z Chin to wszystko będzie po chińsku czy już będę miał po polsku? Wiem, że niby jest to łatwe ale nie chcę mi się bawić w to :P Drugie pytanie jest takie czy gdzieś mogę zobaczyć na żywo taki Xiaomi przed kupnem? Jest jakiś salon czy coś? :D Najlepiej Wrocław lub Warszaw :) 

Napisałem Ci wyżej żę niektóre modele Xiaomi mają global rom z językiem polskim kupując u pewnych chińczyków czyli np Ibuygou (sklep) lub u Goldway-a (sprzedawca na aliexpress) będziesz miał wgrany global jeżeli takowy wyszedł pod model jaki sobie wybierzesz. Co do drugiego pytania od dziś ruszyła oficjalna sprzeda trzech modeli w X komie w podstawowej wersji Mi5, Redmi Note 3 , Redmi 3s, ale czy są dostępne w stacjonarnych punktach X Kom tego nie wiem

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojtekmarchewka napisał:

Napisałem Ci wyżej żę niektóre modele Xiaomi mają global rom z językiem polskim kupując u pewnych chińczyków czyli np Ibuygou (sklep) lub u Goldway-a (sprzedawca na aliexpress) będziesz miał wgrany global jeżeli takowy wyszedł pod model jaki sobie wybierzesz. Co do drugiego pytania od dziś ruszyła oficjalna sprzeda trzech modeli w X komie w podstawowej wersji Mi5, Redmi Note 3 , Redmi 3s, ale czy są dostępne w stacjonarnych punktach X Kom tego nie wiem

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie :) Teraz pytanie bo najprawdopodobniej zdecyduję się na Mi5 i mam kilka pytań do niego :) Na ile wystarczy bateria ? Jak u niego z aparatem i wyświetlaczem? Do jakich smartfonów tych z renomowanych firm jest on porównywalny parametrami? To taka najwyższa półka? I zraziło mnie to, że nie ma on slotu na kartę pamięci i teraz pytanie jaki jeszcze Xiaomi za te pieniądze mógłbym mieć a ma slot na kartę pamięci? Znalazłem https://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-215ghz-3gb-ram-64gb-rom-7392.html i tutaj mam język polski? Normalnie odpalam i wybieram j.polski i już będzie on dostępny? Nie będę musiał się bawić ? :)

Edytowane przez a6riz
Opublikowano

O mi 5 poczytaj tutaj https://miuipolska.pl/xiaomi-mi5-recenzja/

Żaden flagowiec, czytaj priorytetowy model Xiaomi nie ma slotu na kartę, wszelkie inne modele tej firmy mają. Jeżeli zależy ci na ekranie, baterii i slocie SD oraz poprawnym zdjęciom to zobacz Redmi Pro

Tak kupując na ibuygou ,odpalasz telefon i wybierasz język Pl jak się pospieszysz z zakupami to możesz wykorzystać kod na -16$ IBYMI564BLPL 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

O mi 5 poczytaj tutaj https://miuipolska.pl/xiaomi-mi5-recenzja/

Żaden flagowiec, czytaj priorytetowy model Xiaomi nie ma slotu na kartę, wszelkie inne modele tej firmy mają. Jeżeli zależy ci na ekranie, baterii i slocie SD oraz poprawnym zdjęciom to zobacz Redmi Pro

Tak kupując na ibuygou ,odpalasz telefon i wybierasz język Pl jak się pospieszysz z zakupami to możesz wykorzystać kod na -16$ IBYMI564BLPL 

A czy różni się Mi5 od Redmi Pro? :) Chodzi mi żeby ten smartfon działał przez co najmniej 2 lata :) Bateria na takim Mi5 starczy mi przy dużym używaniu na chociaż 1 dzień (nie znam możliwości Xiaomi a wiem to, że aktualne smartfony mają fatalne baterie) 

Edytowane przez a6riz
Opublikowano
5 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Takie z ważniejszych różnic to

ekran       5.15 IPS vs 5.5 Oled

bateria     3000mah vs 4000mah

procesor  snapdragon vs mediatek

mikro sd        nie vs tak

Możesz coś więcej powiedzieć o baterii? Napisałem w tamtym poście o co mi chodzi :P I jeszcze różnice między IPS a Oled :D 

Opublikowano
2 minuty temu, a6riz napisał:

Możesz coś więcej powiedzieć o baterii? Napisałem w tamtym poście o co mi chodzi :P I jeszcze różnice między IPS a Oled :D 

Widzę że kolega ma bardzo małą wiedzę ogólną a nie tylko o Xiaomi :P . Oled  w pro ma bardziej nasycone kolory ( ale nie tak bardzo jak amoled w samsungach)  zwiększony kontrast ,głęboką czerń (czarne jest czarne a nie szare) oraz przekłamaną biel (delikatnie podchodzi pod niebieski) . Co do baterii to jeszcze się nie wypowiem, bo mój Pro czeka na akcesoria ochronne ale z recenzji i forach wynika że bateria jest bardzo dobra i ze wyciągają 9h SOT czyli taj jakbyś siadł o 12 w południe i oglądał przez całe 9 godzin film nie wyłączając nawet na minutę ekranu.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtekmarchewka napisał:

Widzę że kolega ma bardzo małą wiedzę ogólną a nie tylko o Xiaomi :P . Oled  w pro ma bardziej nasycone kolory ( ale nie tak bardzo jak amoled w samsungach)  zwiększony kontrast ,głęboką czerń (czarne jest czarne a nie szare) oraz przekłamaną biel (delikatnie podchodzi pod niebieski) . Co do baterii to jeszcze się nie wypowiem, bo mój Pro czeka na akcesoria ochronne ale z recenzji i forach wynika że bateria jest bardzo dobra i ze wyciągają 9h SOT czyli taj jakbyś siadł o 12 w południe i oglądał przez całe 9 godzin film nie wyłączając nawet na minutę ekranu.

Czyli ten OLED jest to lepszy ekran? :D A pytanie co do płatności na tym ibuygou czy jest przesyłka za pobraniem? :) I pytanie bo widzę, że tego Redmi Pro kupiłeś niedawno gdzie go kupiłeś? Też na ibuygou? Sorry, że tyle pytam ale chcę telefon na dłużej niż 0,5 roku i chcę aby był on po prostu dobry :D 

Opublikowano

Dla mnie tak Oled jest jednym z lepszych ekranów mam także Playstation Vita z takim ekranem i jestem zadowolony z ich jakości wyświetlanego obrazu

Nie ma za pobraniem na Ibuygou , i właśnie tam kupiłem swój model, w sumie dwa , bo chciałem jeszcze zobaczyć złoty ale przez pomyłkę wysłali drugi biały :( , który wylądował właśnie na aukcje Allegro

Opublikowano

W Warszawie możesz na żywo pomacać telefony u Fostera na Bielanach i chyba w Landzie jest jakiś sklep.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, ahr napisał:

W Warszawie możesz na żywo pomacać telefony u Fostera na Bielanach i chyba w Landzie jest jakiś sklep.

W Landzie jest tez sklep Funtech i oni od 29 września beda mieli nową dostawę od Mediatora z pełną 24miesieczną gwarancją 

Edytowane przez crampi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...