Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kilka dni temu mój telefon przeszedł aktualizację z MIUI7 na MIUI 8, wersja 8.0.1.0 Stabilna i od tego czasu mam problem z telefonem, mianowicie z górną "belką":

- podczas odblokowywania telefonu widnieje mi komunikat: nie zasłaniaj pomarańczowego obszaru na ekranie

- gdy rozmawiam przez telefon i chcę zakończyć rozmowę, to mam cały czas ciemny ekran i muszę czekać aż rozmówca pierwszy zakończy rozmowę.

Tak jak wspominałem, dzieje się to od czasu aktualizacji, da rade coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Albo spróbować sprawdzić w teście serwisowym czujnik zbliżeniowy proximity. Ewentualnie skalibrować. Jak nie pomoże, to najlepiej jeszcze raz soft wgrać. Może też się gdzieś w ustawieniach coś ustawia, ale tego już nie wiem.

Edytowane przez Aderian94
Opublikowano

Ja też mam problem po tej aktualizacji. Za pierwszym razem telefon wgl nie chciał się uruchomić i restartował się przy pojawieniu się loga Xiaomi. Gdy w końcu się uruchomił , działał dosłownie z 2 minuty i się zrestartował i sytuacja z wyłączaniem i restartowaniem się powtarzała. Gdy udało mi się uruchomić zrobiłem zdjęcie tej wersji aktualizacji.  Proszę o pomoc

IMG_2302.JPG

IMG_2304.JPG

IMG_2305.JPG

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...