adiif1 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Tak jak w temacie fix instalujemy poprzez twrp działa na miui 8 FIX Testowane na: Redmi Note 3 Pro, MiMax Nie działa na: Redmi Note 2 1
rekot Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Nie znam się jeszcze tak bardzo na Miui i jak to zainstalować? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Farron Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) 7 godzin temu, rekot napisał: Nie znam się jeszcze tak bardzo na Miui i jak to zainstalować? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Wchodzisz do TWRP czyli recovery -> instaluj i wybierz tego fix'a którego pobrałeś. Swoją drogą zainstalowałem. Dziś może pobiorę aktualizacje miui także zobaczymy. Edit: Sprawy aktualnie mają się tak że nic teraz nie mogę pobrać. Ani w Google Play ani przez przeglądarkę. (Redmi Note 2 MIUI 8) Edytowane 18 Września 2016 przez Farron
adiif1 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 6 godzin temu, Farron napisał: Wchodzisz do TWRP czyli recovery -> instaluj i wybierz tego fix'a którego pobrałeś. Swoją drogą zainstalowałem. Dziś może pobiorę aktualizacje miui także zobaczymy. Edit: Sprawy aktualnie mają się tak że nic teraz nie mogę pobrać. Ani w Google Play ani przez przeglądarkę. (Redmi Note 2 MIUI 8) dziwne u mnie działa na redmi note 3 pro oraz mi max
Farron Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 I jak to teraz naprawić. Poszukałem na kompie znalazłem i pobrałem inny download provider i ui dla miui ale tym razem nie mam w apkach ani jednego ani drugiego.
adiif1 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 W moim fixie masz 1 plik, nie provicder i ui także jesteś pewien że wgrałeś coś ode mnie? druga sprawa jeżeli znikło Ci pobieranie to wejdz w twrp zamontuj ręcznie system i jeszcze raz wgraj fixa
Farron Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Pierw od ciebie później z en.miui.com tak czy inaczej jeden pies bo dotyczy to aplikacji DownloadProvider. W tym kolejnym co zainstalowałem dodatkowo było jeszcze DownloadProviderUI. Tak czy inaczej uprawnienia nadane jak należy. Wejdę zaraz w TWRP i zrobię jak mówisz.
ZduneX25 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Do 800kb/s. Autor niech wyszczególni w pierwszym poście na jakich telefonach ludzie maja problemy.
AdamKli Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Myślę że warto podpiąć pod pierwszy post sposób dla Mi5. Temat nie jest przypięty w dziale problemy techniczne więc może po czasie zaginąć na dalszych stronach.
Hormon Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Coś nie działa, teraz nic nie mogę pobrać z Google Play ani innych stron. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Farron Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 10 godzin temu, Hormon napisał: Coś nie działa, teraz nic nie mogę pobrać z Google Play ani innych stron. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka A czytałeś to co jest napisane w pierwszym poście. Ewentualnie moje komentarze. Czeka cię format C ewentualnie mogę cię uraczyć moim działającym DownloadProvider. O ile by to miało pomóc. Na przyszłość niech autor tematu napiszę o konieczności zrobienia backupu /system/priv-app/DownloadProvider.
Hormon Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Farron to jak możesz, to podeślij działające pliki. Z góry dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Września 2016 przez Hormon
AdamKli Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Fix podmienia jeden plik, w przypadku mi5 (link który podałem wyżej) podmienia się dwa pliki. Może drugi też jest wymagany na urządzeniu na którym nie działa? Tylko trzeba było by wyciągnąć go z wersji na której pobieranie działało dobrze.
Farron Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) 5 godzin temu, Hormon napisał: Farraon to jak możesz, to podeślij działające pliki. Z góry dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka A a a bardzo proszę. Fix fixa HMNote2.zip Dla jasności to nie jest do flashowania tylko do kopiuj wklej. Edytowane 20 Września 2016 przez Farron 1
Hormon Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 A trzeba nadawać uprawnienia na te pliki? Bo po przekopiowaniu nic się nie zmieniło. Nadal nie mogę pobierać plików.
AdamKli Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 @Hormon wrzucasz plik na telefon, flash przez twrp i gotowe. Jak ręcznie podmieniasz to uprawnienia rw r r (644)
Farron Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 1 godzinę temu, AdamKli napisał: @Hormon wrzucasz plik na telefon, flash przez twrp i gotowe. Jak ręcznie podmieniasz to uprawnienia rw r r (644) I oczywiście restart po ręcznej podmiance.
Hormon Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 A Twoje pliki są poprawiające działanie, czy tylko naprawiaja to ze przestało działać? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Farron Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 4 minuty temu, Hormon napisał: A Twoje pliki są poprawiające działanie, czy tylko naprawiaja to ze przestało działać? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Powinny naprawić to że przestało działać. Miałem ten sam problem co ty i stawiałem od nowa system. Wyciągnąłem owe pliki z systemu.
rekot Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Czytałem że na operze lepsza jest prędkość , sprawdzam i jakoś nie odczuwam , jest może jakiś sposób bez tego roota czy coś :/ Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
AdamKli Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 @rekot jeśli masz twrp to wgraj gotową paczkę, jest w temacie pod mi5 link podałem wcześniej.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi