Skocz do zawartości

Naprawa wolnego pobierania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, rekot napisał:

Nie znam się jeszcze tak bardzo na Miui i jak to zainstalować?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Wchodzisz do TWRP czyli recovery -> instaluj i wybierz tego fix'a którego pobrałeś. Swoją drogą zainstalowałem. Dziś może pobiorę aktualizacje miui także zobaczymy. 

Edit: Sprawy aktualnie mają się tak że nic teraz nie mogę pobrać. Ani w Google Play ani przez przeglądarkę. (Redmi Note 2 MIUI 8)

Edytowane przez Farron
Opublikowano
6 godzin temu, Farron napisał:

Wchodzisz do TWRP czyli recovery -> instaluj i wybierz tego fix'a którego pobrałeś. Swoją drogą zainstalowałem. Dziś może pobiorę aktualizacje miui także zobaczymy. 

Edit: Sprawy aktualnie mają się tak że nic teraz nie mogę pobrać. Ani w Google Play ani przez przeglądarkę. (Redmi Note 2 MIUI 8)

dziwne u mnie działa na redmi note 3 pro oraz mi max

Opublikowano

I jak to teraz naprawić. Poszukałem na kompie znalazłem i pobrałem inny download provider i ui dla miui ale tym razem nie mam w apkach ani jednego ani drugiego. 

Opublikowano

W moim fixie masz 1 plik, nie provicder i ui także jesteś pewien że wgrałeś coś ode mnie? druga sprawa jeżeli znikło Ci pobieranie to wejdz w twrp zamontuj ręcznie system i jeszcze raz wgraj fixa 

Opublikowano

Pierw od ciebie później z en.miui.com tak czy inaczej jeden pies bo dotyczy to aplikacji DownloadProvider. W tym kolejnym co zainstalowałem dodatkowo było jeszcze DownloadProviderUI. Tak czy inaczej uprawnienia nadane jak należy. Wejdę zaraz w TWRP i zrobię jak mówisz. 

Opublikowano

Myślę że warto podpiąć pod pierwszy post sposób dla Mi5. Temat nie jest przypięty w dziale problemy techniczne więc może po czasie zaginąć na dalszych stronach. 

Opublikowano

Coś nie działa, teraz nic nie mogę pobrać z Google Play ani innych stron.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 godzin temu, Hormon napisał:

Coś nie działa, teraz nic nie mogę pobrać z Google Play ani innych stron.

A czytałeś to co jest napisane w pierwszym poście. ;) Ewentualnie moje komentarze. Czeka cię format C ewentualnie mogę cię uraczyć moim działającym DownloadProvider. O ile by to miało pomóc. Na przyszłość niech autor tematu napiszę o konieczności zrobienia backupu /system/priv-app/DownloadProvider. 

Opublikowano (edytowane)

Farron to jak możesz, to podeślij działające pliki.

Z góry dzięki

Edytowane przez Hormon
Opublikowano

Fix podmienia jeden plik, w przypadku mi5 (link który podałem wyżej) podmienia się dwa pliki. Może drugi też jest wymagany na urządzeniu na którym nie działa? Tylko trzeba było by wyciągnąć go z wersji na której pobieranie działało dobrze.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Hormon napisał:

Farraon to jak możesz, to podeślij działające pliki.

Z góry dzięki

A a a bardzo proszę. 

Fix fixa HMNote2.zip

Dla jasności to nie jest do flashowania tylko do kopiuj wklej.

Edytowane przez Farron
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamKli napisał:

@Hormon wrzucasz plik na telefon, flash przez twrp i gotowe. Jak ręcznie podmieniasz to uprawnienia rw r r (644)

I oczywiście restart po ręcznej podmiance. 

Opublikowano

A Twoje pliki są poprawiające działanie, czy tylko naprawiaja to ze przestało działać?

Opublikowano
4 minuty temu, Hormon napisał:

A Twoje pliki są poprawiające działanie, czy tylko naprawiaja to ze przestało działać?

Powinny naprawić to że przestało działać. Miałem ten sam problem co ty i stawiałem od nowa system. Wyciągnąłem owe pliki z systemu. 

Opublikowano

Czytałem że na operze lepsza jest prędkość , sprawdzam i jakoś nie odczuwam , jest może jakiś sposób bez tego roota czy coś :/

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...