Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od 3-4 dni mam problem z powiększoną baterią.

Strasznie długo się ładuje, oraz nie osiąga pełnego stopnia naładowania. 2 dni temu stanęło na 93%, dziś rano już na 90%.

Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?

Telefonu nigdy nie zostawiałem pod ładowarką. Zawsze korzystałem od 100% do około 20% po czym podłączałem, zawsze pilnując i odłączając, żeby uniknąć właśnie zostawienia telefonu na noc pod prądem.

Opublikowano

Niby tak nie powinno być, ale jak ja ładowałem mając 15% to też lubiło stanąć przed setką. Rozładuj telefon do 1% i wtedy naładuj.

Tylko ja mam s3.

Opublikowano
Z MiCore nie ma problemu z ładowaniem. Wysłane z mojego MI 2

IMHO: przydałby się jakiś post, albo inna forma informacji, z kompletnym porównaniem wszystkich wad i zalet miCore w stosunku do stockowego kernela. Gdzieś tam jest taka informacja - ale ogranicza się do wzmianki o kolorach ekranu. A co np. z trzaskami w słuchawkach? Itp...

Opublikowano

Nie powinno się rozladowywac baterii li ion, tzw formowanie było dobre za czasów Nokii 3310...

W CWM jest opcja "reset battery stats", moze to pomoże

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wylaczylem telefon. Wyciągnąłem baterię, odczekalem nieco, wlozylem z powrotem. Włączyłem telefon. Podlaczylem do ładowarki i teraz zacina się na 80% :/

Opublikowano

Jeszcze raz powtorzylem kroki z wyciągnięciem baterii. Ładuje - póki co 96%. Czekam - być może zwariował na chwilę tylko.

edit. Działa! Uff... temat można zamknąć. Dzięki za wszelkie podpowiedzi. :)

Opublikowano

IMHO: przydałby się jakiś post, albo inna forma informacji, z kompletnym porównaniem wszystkich wad i zalet miCore w stosunku do stockowego kernela. Gdzieś tam jest taka informacja - ale ogranicza się do wzmianki o kolorach ekranu. A co np. z trzaskami w słuchawkach? Itp...

Taka informacja jest w każdym poście co piątek na samym dole. Chyba to najlepszy sposób prawda? Co tydzień informacja ta jest widoczna i nie trzeba szukać po podstronach i forum.

Opublikowano

co do ladowania to warto tez sprawdzic jakosc kabla usb, gdzies kiedys byl o tym artykul

slaby kabel (np jakas tania podrobka chinska) potrafi mocno zbic napiecie i jesli napiecie wyjsciowe by bylo np 4V no to nie ma szans zeby naladowac w pelni baterie ktora 100% osiaga przy 4,1 czy tam 4,2V

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam inny problem z baterią albo z czujnikami , o ile sama bateria - standardowa trzyma max 1 dzień co jest chyba standardem to mam czasem taki problem, że pokazuje mi 36 % baterii , robie test antutu albo odpalam jakąś mocniejszą gierkę i nagle wyłącza mi się telefon - ponowne włączenie nie możliwe , po podładowaniu chwilkę pokazuje 1% baterii - trochę dziwi mnie nagły spadek z ponad 30 % do 0 , wiem, że czujniki nie są dokładne w 100% ale takie przekłamanie to już masakra.

Dodam , że nie zdarzyło się tak 1 raz , tylko co najmniej 3-4 razy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...