MarcinG Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam prześliczne pytanie. Dlaczego mój MI2A nie widzi pendrive podłączonego przez oryginalny kabel OTG xiaomi? Lub może widzi tylko jak go eksplorować?
jozekp3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 A aplikacje masz do kabla otg? Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
MarcinG Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 A jaka aplikacja do tego jest potrzebna? Jak raz podłączyłem pendrive to napisał na pasku powiadomień, że podłączono zewnętrzny nośnik nie sformatowany. Bo rzeczywiście taki był. Ale jak sformatowałem to telefon nie wykazuje żadnej reakcji po podłączeniu OTG z pendrive.
Eru Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jaku system plików wybrałeś? Tapnięte z mojego MI 2S
grizzly Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Linux nie działa za dobrze z NTFS. Zmien na fat.
Ari93 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 zainstaluj z marketu "Paragon NTFS&HFS+" i wszystko bedzie smigac tzn podlacze pena, wyskoczy ze nosnik uszkodzony, wlaczasz paragon i o ile samo sie nie zamontuje klikasz "Mount" i pendrive normalnie dziala sprawdzone na przenosnym dysku Toshiba 1TB i pendrive kingstona 16GB partycja fat (pewnie fat32) opcja tez dobra ale w tych czasach posiada juz bardzo znaczace ograniczenie... wielkosc pliku max 4GB na przyszlosc nie polecam jakis wiekszych operacji w stylu ogladanie filmu hd z takiego dysku... bateria spada w niesamowitym tempie, lepiej chyba takowy film skopiowac na pamiec wewnetrzna i wtedy ogladac ;P aaa i nie zapomnij odmontowac bo rozne rzeczy sie czasami dzieja... i czasami szybciej zrobic hot reboota niz kombinowac z tymi nosnikami
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Albo sformatować pendrive'a na FAT FAT32 jeśli już.
szamanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Tak tylko jak wspomniał wyżej Ari93, Fat32 ma ograniczenie pliku do 4GB, co może być uciążliwym.
MarcinG Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedzi Rzeczywiście na FT32 widzi pendriva z automatu. Bez żadnych problemów. Paragon także u mnie zadziałał i NTFS widzi.
Elfisher Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak tylko jak wspomniał wyżej Ari93, Fat32 ma ograniczenie pliku do 4GB, co może być uciążliwym. exfat już nie ma takich uciążliwych ograniczeń.
Rekomendowane odpowiedzi