wodzak Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Moi drodzy, poczytałem forum, nawet wydawało mi się, że zrozumiałem co i jak z odblokowaniem bootloadera wgraniem romu dev itd. Niestety, wydawało mi się. Proszę was bardzo o pomoc. Wgranie romu przez telefon nie powiodło się. Udało mi się wejść w tryb download, pobrałem właściwy rom: kenzo_global_images_6.9.9_20160805.0000.29_6.0_global Telefon widoczny był w miflash jako COM10. Zaznaczyłem Flash all i proces ruszył. Po ok. 3000 sekundach odłączyłem. Teraz telefon włącza się, jest ekran konfiguracyjny androida ale nie widzi ani karty sim ani wifi (pojawia się komunikat o powiązaniu telefonu z kontem xiaomi i konieczności weryfikacji). Tryb download nie działa (ekran z telefonem i kabelkiem) Działa fastboot, a komputer widzi telefon jako "Android". Miflash widzi telefon, ale po wciśnięciu flash wyskakuje jak na zdjęciu. Za pomoc w uratowaniu telefonu jestem w stanie zapłacić. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 (edited) 31 minut temu, wodzak napisał: Po ok. 3000 sekundach odłączyłem. A dostałeś wyraźny komunikat, że się skończyło i można odłączyć? A tryb download to tryb z czarnym ekranem i migającą diodą. http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html tutaj masz dokładny poradnik, sprawdź czy dobrze robisz Edited September 15, 2016 by adrx Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Nie dostałem. Ale na forach pisali, że to max. 10 minut. Myślałem, że uda się powtórzyć operację. Wiem, jak powinien wyglądać tryb download, napisałem, że aktualnie go nie mam bo przy próbie uruchomienia volume+ i power pojawia się obraz teleofnu z kabelkiem. Da się coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718 Tutaj fajny skrypt do wejscia w EDL przez fastboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 (edited) Mam EDL!!! Czy to możliwe, że pobrałem zły rom (dla mtk zamiast snapdragona?) Pobierałem z tej strony http://en.miui.com/a-234.html Czy ten Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Developer Version Fastboot File Download będzie właściwy?? Edited September 15, 2016 by wodzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Special edition to kodowy Kate. Ty potrzebujesz Kenzo czyli snapdragon ale nie specjal. http://update.miui.com/updates/v1/fullromdownload.php?d=kenzo_global&b=X&r=global&n= Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Jak procesor masz 6 rdzeniowy to Snapdragon, jak 8 rdzeniowy to MTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 (edited) wrzuciłem Kenzo, zakończyło się sukcesem, odłączyłem, uruchomiłem i mam tylko logi Mi napis android i przesuwające się kropki i to od dobrych paru minut. Coś poszło nie tak?? wersja Miflash może mieć znaczenia? Mój pc ma win10. Edited September 15, 2016 by wodzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Jak masz logo androida to znaczy że na 99% już będzie wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 @Up Tak masz starą. Tu nowsza http://xiaomitips.com/download/miui-rom-flashing-tool/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Dzięki. Poczekam jeszcze 5 minut i spróbuję na tej wersji Miflasha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 (edited) Na nowym Miflash to samo. Znaczek Mi napis android i przesuwające się kropki. Spróbować romu stable zamiast dev, albo China zamiast globala, czy problem może tkwić gdzieś indziej? Edited September 15, 2016 by wodzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Jak masz znaczek Mi oraz napis android wraz kropkami to jest wszystko ok. Musisz tylko poczekać aż się załaduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 16, 2016 Author Share Posted September 16, 2016 (edited) android ruszył. mam miui vb.o.1.LHOMIDG ale to niekoniec problemów. Nie widzi karty SIM. Nr imei wyświetlają się po sprawdzeniu kodem *#06# Bootloader zablokowany. na konto xiaomi zalogowałem się w telefonie, ale próba odblokowania BL zatrzymuje się na 50% Z dodatkowych usterek - nie działa aparat - błąd aparatu. Podpowiedzcie co z tym zrobić, bo brakuje pomysłów. Edited September 16, 2016 by wodzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Zatrzymuje się na 50 % bo masz złe oprogramowanie musisz mieć któryś z globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzak Posted September 16, 2016 Author Share Posted September 16, 2016 (edited) próbowałem wgrywać miflashem wszystkie romy dedykowane do RN3 z tej strony http://en.miui.com/a-234.html Na niektórych romach w ogóle nie wstaje - zatrzymuje się na logo android i kropkach. Tylko global stable się ładuje. Z tą kartą sim dziwna sprawa, karta play i wyskakują te wszsytki simowe aplikacje z play: play24 itd., ale sieci nie znajduje. W innym telefonie karta działa. mimo że aplikacje googla zainstalowane to nie chce się z nimi połączyć. Dysponujecie może jakimś lepszym linkiem, jakiś pomysł co się mogło stać?? Odzyskałem pełna sprawność telefonu po wgraniu wersji Special Edition Global Stable - Kate, czyli wersji, z którą dostałem telefon. Pobawię się i zobaczę co dalej. Wszystkim serdecznie dziękuję za rady. PS. Jak podpowiedział mi kolega ZEXON72 wersja tajwańska. Jakby ktoś takiej potrzebował to kupiłem w MiSpot. Edited September 16, 2016 by wodzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts