Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam
Zakupiłem XRN3pro z BangGood. Dostałem z chinskim syfem. Od początku bateria pokazywała -2%. (Wgranie miui global miało temu zapobiec.) Postępowałem wg instrukcji jaką Majster Pirzu opublikował na facebooku. Wgrałem ten rom ale nadal pokazuje -2% i teraz jeszcze nie mam j.polskiego. Co teraz  zrobić? Od nowa wgrać czy co?

Edytowane przez Matiis
Opublikowano (edytowane)

Miui, które wgrałeś powinno być opisane cyframi rzymskim - takie stare jest - no i faktycznie bez polskiego. Wgraj nowszą wersję 7.5 lub 8, a znajdziesz w nim j.polski. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

a czym się rózni ten pod miflash???

Który ja mam wybrać?

Mogę pobrać to z pierwszego linku i postepowac wg tej instrukcji???

4. Włączamy w tel. debugowanie usb (w ustawienia, info o telefonie klikamy 5 razy szybko na wersje miui. nastepnie wchodzimy w 'additional settings" klikamy developer options i zaznaczmy na dole "debugging usb"
5. Odpalamy folder w któym jest ADB, nastepnie shift + prawy klawisz myszki (gdzies w tym folderze) i wybieramy "Otwórz okno poleceń tutaj".
6. W adb wpisujemy komendę adb devices, a następnie adb reboot edl
7. Telefon powinien wejść w tryb download (migająca czerwona dioda)
8. Odpalamy program MiFlash, jezeli nie widzi telefonu miflash naciskamy f5 - jezeli dalej nie widzi, to jest problem :D w menedżer urządzeń (na pc) warto zobaczyć czy jest widoczny, nie powinno byc ogolnie problemow.
9. Wybeiramy w programie miflash nowy rom - wskazujemy mu sciezke gdzie jest ROM.
10. Klikamy Flash ALL i flash - czekamy na caly proces.

Edytowane przez Matiis
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Matiis napisał:

Wieeeelkie dzięki! :D
Więc pobieram i ide wg tamtej instrukcji? nie musze "usuwać" tego romu co mam?

Tak. Robisz wg instrukcji. 

Upewnij się, że masz najnowszą wersje miflash, wyłączone podpisywanie sterowników w windowsie. Jak będziesz podawał scieżkę do romu to zrób jakąś łatwą np C:\rom 

Edytowane przez adrx
Opublikowano (edytowane)

a podpowiesz jak wyłączyć podpisywanie sterowników?
a miflash mam 2016.08.30.0 to najnowsza wersja?

Edytowane przez Matiis
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...