Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Podczas wgrywania Miui Eu w pewnym momencie wyskoczył mi błąd: Failed to mount /data.

Postępowałem zgodnie z instrukcją instalacji z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

W:

4. Instalacja MIUIPolska

1. W recovery przechodzimy do sekcji Wipe (po recovery możemy poruszać się „palcami”, ekran powinien reagować na dotyk). Wybieramy opcję Wipe Factory Reset by pozbyć się wszystkich zbędnych aplikacji i śmieci z telefonu (bez usuwania plików z pamięci USB)

Proces ruszył, by zaraz zakończyć się komunikatami: Failed to mount /data. , Proces failed.

Jednak przy kolejnym wgrywaniu od nowa wszystkiego zamieniłem 4.1 z 4.2, rom się zainstalował. Przy próbie zrobienia wipe znowu wyskoczył ten sam komunikat Failed to mount /data. .

System ładuje się normalnie oraz działa prawidłowo, ale nie mam zresetowanych poprzednich danych na telefonie.

Ma ktoś pomysł, co może być źle zrobione?

Opublikowano

Może być wina samego recovery, możesz zrobić wipe z poziomu telefonu. Na koniec(informacyjnie) taki błąd przy instalacji nie będzie miał negatywnego wpływu.

Opublikowano

Masz dostęp do pamięci wewnętrznej z poziomu recovery? Czy pokazuje Ci 0MB? Przed wipem przeprowadź w TWRP Format data i potem Factory reset, wtedy wszystko powinno być ok

• Like 1
Opublikowano

Właśnie nie było dostępu(0mb).

Na chwilę obecną system działa, ale zdarzają się jakieś błędy z aplikacjami. W sumie i tak usunąłem dane z poziomu systemu, więc powinno być ok.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lesic napisał:

Masz dostęp do pamięci wewnętrznej z poziomu recovery? Czy pokazuje Ci 0MB? Przed wipem przeprowadź w TWRP Format data i potem Factory reset, wtedy wszystko powinno być ok

Także mam problem, Twrp instaluje mi się po Chińsku ,ale ze zmianą języka sobie poradziłem, ale jak zainstalować rom gdy w pamięci wew. pokazuje 0mb . Po tym już system mi nie wstaje i mam logo Mi ,trzeba wgrywać china rom przez mi flash

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano

To zrób to samo, Format data, żeby odblokować pamięć wew., potem Factory reset i dopiero instaluj rom :) Nie chcę się wymądrzać, albo coś źle doradzić, bo mam pierwszy telefon Xiaomi od tygodnia, ale też przez to przechodziłem i u mnie zadziałało. Mi po instalacji roma Xiaomi.eu też wisiał ok 15 minut na boot screenie, wylaczylem telefon i włączylem jeszcze raz i normalnie za drugim razem się włączył i załadował czysty system.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, lesic napisał:

Bo usunąłeś go przy formatowaniu partycji danych. Musisz go wrzucić jeszcze raz albo zainstalować rom z karty SD (ja tak robiłem)

Dzięki wielkie :) , Mając Mi 4 który nie ma slotu na kartę SD, zapomniałem że takie coś można wrzucić do telefonu :P. Już nawet z OTG zaczynałem kombinować, a tu wystarczyło kartę wrzucić. Miui Eu zainstalowane :D

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...