Jump to content

[Play] W roamingu krajowym telefon wyszukuje tylko sieci 2G

Blom

Recommended Posts

Cześć, 

złapałem mój telefon na tym, że w roamingu krajowym(plus, t-mobile, orange) korzysta tylko z sieci 2G, natomiast w zasięgu macierzystym korzysta ze wszystkich dostępnych częstotliwości(2g/3g/LTE). 

I jeszcze jeden taki mały problem, czasem przy połączeniu przychodzącym telefon wybudza się dopiero po kilku sygnałach, nie ma do tego czasu ani wibracji, ani dzwonka.

Ktoś ma może podobnie lub czy ktoś zna rozwiązanie?

MIUI 7.5,  ostatnia stabila od MIUI Polska.

2 minuty temu, Blom napisał:

@Nezumi w BOK mówią, że nie ma problemu z roamingiem w moim regionie(śląsk), nie ma też żadnych ograniczeń. 

Włożyłem kartę do swojego starego telefonu i w nim wszystko działa jak powinno w roamingu(lg f60)

Spróbuj aktualizować system lub zrób przywrócenie do fabrycznych, ale sama aktu mniej bolesna.

13 minut temu, Blom napisał:

MIUI 7.5,  ostatnia stabila od MIUI Polska.

Zmień rom na nowszy, ostatnia stabilna to teraz xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.0.2.0.MALCNDG_v8-6.0, a najlepiej na ostatnią dev cotygodniową xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_6.9.8_v8-6.0 . Twój telefon jest dosyć nowy i w nowszych romach sporo problemów wyeliminowali, a dwa że wersje tak zwane stabilne, wcale nie są stabilne tylko po prostu starsze, z większą ilością błędów i mniejszą funkcjonalnością. Włącz jeszcze roaming danych, bo może masz wyłączony.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...