Skocz do zawartości
  • 0

Sposób na brak roota (Pokemon GO)

Pytanie

Opublikowano

Witam,  

W związku z aktualizacją pokemon go ( tak wiem glupia itd. Ale jakos z sentymentu mnie to wciagnelo:D ) aplikacja nie wlacza sie na zrootawanych telefonach... Próbowałem hide my root,  niestety aplikacja jakos sie na to nie nabiera.  Podobno da sie to obejść uzywajac magisk i jakos wylaczyc roota, tylko wydaje mi się to trzeba instalowac przez recovery,  a w mirecovery nie ma chyba takiej możliwości, a niewiem czy da sie zmienić recovery bez problemu.  Czy jest jakis sposób na bezbolesne rozwiazanie tego problemu, czy jedyny sposob to zmiana romu ( chyba global jest bez roota,  jak tak to jak to dziala i jaka wersje?  Obecnie mam 5.11.5 i jestem zadowolony,  wiem ze jak sie zaktualizuje do 6.0 androida to sie nie bedzie dało wrócić. A root jest do niczego nie potrzebny. 

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Zainstalować custom recovery. Najlepiej przez komendy fastboot.

Na KitKat chyba wersje stable nie miały root.

Co do powrotu z Marshmallow na KitKat, da się. Jest założony odpowiedni wątek, gdzie to już kilku użytkowników potwierdziło

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mógłbym usunąć root calkiem,  tylko niestety ani w folderze bin, ani xbin nie mam su,  jest duzo innych ale dwa razy sprawdzałem i niestety nie ma wśród nich Su...  Moze hide my root coś s namieszal? Tylko gdy w tej aplikacji chce przywrócić su binary,  to niestety wyskakuje błąd : failed to restore su binary. Make sure your su app has been restored first.  Tylko ze ja wczesniej kliknąłem restore su app i pobralem ja z google play do ktorego mnie przeniosło. Macie pomysł jak to rozwiązać? 

Edit. I aplikacja superuser tez nie wykrywa su binaries, i co nie zdziwilo nie ma jej w panelu sterowania do zaznaczenie ze ma miec dostęp do root. 

Edytowane przez Miniuwojt
  • 0
Opublikowano

pobierz jeszcze raz starsza wersje pokemon go i czekaj na inne rozwiązanie... nie będę pozbywał sie roota bo niantic ma jakies jazdy.

btw 1 candy za 3km nie jest mega dodatkiem

• 0
Opublikowano (edytowane)

Tylko ze ja w żaden sposób nie używam roota,  wiec nie bedzie dla mnie problemem jego brak. 

Edit. Zainstalowalem TWRP , ale niestety magisk( albo jeszce nie znalazłem starszej wersji ) nie da się zainstalować na urządzeniu z androidem poniżej 5.0 ....Zrobiłem root od nowa ( bo wcześniej było jakieś zamieszanie ) za pomocą twrp i supersu ( teraz już były binarki su w xbin, ale nie dało się ich osunąć ). Po reboocie, wszedłem do supersu i dałem opcje całkowitego unroota, przeszło prawidłowo,niestety jak widać to nie wystarcza, pokemony ciągle nie działają , a ja ciągle pomimo tego mam dostęp do roota w eksploratorze plików. Macie jakieś pomysły? jedyne co w tej chwili wymyśliłem to przejście na 6.0 , i tam spróbowanie magisk , jednak nie do końca chciałbym aktualizować telefon , ponieważ słyszałem ze 6.0 ma jeszcze trochę problemow, chyba ze coś się w tej kwestii zmieniło.

Edit 2. Wg root checker nie mam roota... Mam wrażenie ze w mi4 za dostęp do roota w jakiś sposób odpowiada panel sterowania , czy jest jakaś możliwość żeby to wyłączyć?

Edytowane przez Miniuwojt
  • 0
Opublikowano

MI4c - rom miui polska najwowszy.

Poksy nie działaja.

Był root supersu. unrootowałem z poziomu aplikacji supersu i poksy nadal nie dzialaja.

Any ideas? Mam zainstalowany xposed no ale po unrootowaniu itp to chyba nie ma znaczenia. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

redmi note 2
hej, po wczorajszej aktualizacji pokemon go przestalo mi dzialac, probowalam roznych metod ale mi nie poszlo (jestem na to za tempa) na szczescie sciagnelam twrp i po probach przywrocilam tel, bo oczywiscie caly sie skasowal :P dzis szukajac tu pomocy na forum dojrzalam aktualizacje na miui 8 (bo nawet w tel nie potrafilam sprawdzic czy jestaktualizacja) w kazdym badz razie zaktualizowalam miui i szok pokemon dziala.

Edytowane przez Daria
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...