Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

proszę bardzo o pomoc, ponieważ mam głębokie wrażenie, że zostałam oszukana przez dystrybutora http://xiaomi.com.pl. Firma nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów...Zamówiłam model Redmi Note 3 Pro. Tylko co dostałam? Oto jest pytanie. Telefony różnią się minimalnie. Wpisując numer seryjny i imei wychodzi w googlach redmi note 3 + chińskie znaczki które w tłumaczeniu przez translatora nie mają większego sensu. Ale czy sprzedawca naprawdę mógł się tak pomylić? Czy liczył na to, że nie zauważę? W załączeniu screeny informacji o telefonie 

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam

Joanna

Screenshot_2016-09-08-17-45-57_com.android.settings (1).png

Screenshot_2016-09-08-17-46-02_com.android.settings.png

Edytowane przez Ujej91
Opublikowano

Witamy na forum, Joanno ;)

Po liczbie rdzeni procesora wychodzi na to że nie zostałaś oszukana i jest to redmi note 3 pro :) możesz sprawdzić nazwę procesora jakimś programem typu CPU-z dla pewności

Przy okazji dodam że też miałem taki dylemat kiedy zobaczyłem pudełko bez "pro" w nazwie telefonu.

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• Like 1
Opublikowano

Jak dla mnie to wygląda ok. A przynajmniej tak samo jak w moim RN3Pro. Częstotliwość procka wskazuje ze to nie jest wersja z MTK

Tapnięte z RN3Pro

Opublikowano

A jak wchodzicie w aktualne urządzenie to też tak macie?

Przepraszam, że nie przywitałam się na forum, ale byłam tak rozczarowana i zdesperowana, że wszystko szybko szybko.

Screenshot_2016-09-08-21-22-52_com.xiaomi.account.png

Opublikowano

To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu :P Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią

Opublikowano

Telefon jest okej, to po prostu redmi note 3 wersja snapdragon.. Pro się dopisuje że względu na marketing.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Ujej91 napisał:

To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu :P Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią

Ponieważ oficjalnie telefon ten nie nazywa się Redmi Note 3 Pro, a właśnie Redmi Note 3 (Snapdragon version).
Przyjęło się, że jest to wersja Pro i wszyscy posługują się tą nomenklaturą.

Tak samo możesz u dostawców w Polsce znaleźć informacje o wersji Redmi Note 3 Prime (lub Pro Prime) - ten dopisek również przyjął się nieformalnie jako określenie wersji z 3GB pamięci RAM oraz 32GB pamięci wewnętrznej, w odróżnieniu do wersji 2GB/16GB..

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Ujej91 napisał:

Dodanie do nazwy Pro to umowny zabieg sprzedawców, żeby łatwiej było kupującym rozróżnić te modele. Xiaomi operuje na nazwach kodowych poszczególnych modeli (MTK - hennessy, Snapdragon - kenzo, Snapdragon z obsługą band 20 - kate)

Edytowane przez primek
Opublikowano
To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu  Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią

Daje. Nazwa romu to HMNote3Pro. Aczkolwiek w samym pobieraniu Global lub w ich specyfikacji posługują się terminem Qualcomm czyli Redmi Note 3 Qualcomm, a ten z MTK to Redmi Note 3 China.

Z Mi5 Pro

Dodanie do nazwy Pro to umowny zabieg sprzedawców, żeby łatwiej było kupującym rozróżnić te modele. Xiaomi operuje na nazwach kodowych poszczególnych modeli (MTK - hennessy, Snapdragon - kenzo, Snapdragon z obsługą band 20 - kate)

Właśnie nie. Tzn na nazwach kodowych operuje powiedzmy w środowisku romów czyli w miejscu gdzie przeciętny klient nie wchodzi ot tak zaraz po kupnie. Bo takie romy fastboot mają nazwy kodowe w nazwach plików, ale już romy recovery mają inne nazwy.

Z Mi5 Pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...