dawiddd Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Witam. mam głupie pytanie ale posiadam wersję MIUI Global 8.0.1.0 Stabilną, chciałbym mieć xposed, więc tutaj pytanie, czy da radę na tym romie? Muszę odblokowac bootloader i zrobic rota mam rozumieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Da się lecz tak jak piszesz, musisz odblokować bootlaoder, wgrać twrp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawiddd Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 czy dobrze zrozumiałem czy odblokowac mozna tylko na chińskim romie? mam wersje europejską romu wiec musze wgrywac chinską bo ten program do odblokowywania romu sobie nie zaradzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 37 minut temu, dawiddd napisał: czy dobrze zrozumiałem czy odblokowac mozna tylko na chińskim romie? mam wersje europejską romu wiec musze wgrywac chinską bo ten program do odblokowywania romu sobie nie zaradzi? akurat w naszych telefonach można odblokować bootloader na jakimkolwiek oryginalnym romie (global/dev/china/stable) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawiddd Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 to git, ale zdecydowałem ,że kiedy odblokukuje bootloader z globala przejdę na MiuiPolska, zrobię roota i wgram xposed Jak to zrobić, i w jakiej kolejności? chodzi mi o root i xposed, bo raczej z wgraniem MiuiPolska problemów nie bede mial Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 (edited) No żeby zrobić xposed to chyba potrzebujesz roota...? roota robisz wgrywajac supersu przez twrp. plik masz w temacie z romem. Edited September 7, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Tutaj masz instrukcje: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Po zainstalowaniu miui polska, instalujesz poprzez TWRP super su a następnie framework xposed dla miui. http://en.miui.com/thread-78894-1-1.html Jak uruchomisz telefon (dłuższą chwilę to trwa) instalujesz aplikacje xposed i robisz restart Powinno działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Dnia 6.09.2016 o 18:16, kapiS napisał: akurat w naszych telefonach można odblokować bootloader na jakimkolwiek oryginalnym romie (global/dev/china/stable) a jakieś rozwiązanie na 50% couldnt verify device w MiUnlock na globalu? stable 8.0 w moim wypadku. wszędzie telefon jest wykrywany, adb działa, fastboot działa, konto Mi to samo i nie przepuszcza powyżej 50. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 16 minut temu, kshyshiek napisał: a jakieś rozwiązanie na 50% couldnt verify device w MiUnlock na globalu? stable 8.0 w moim wypadku. wszędzie telefon jest wykrywany, adb działa, fastboot działa, konto Mi to samo i nie przepuszcza powyżej 50. Po 1. Musisz być w fastboocie żeby odblokować Po 2. Spróbuj włączyć find device Jeśli to nie pomoże, to nie wiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 na stable nie ruszysz bootloadera wgraj deva 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 oczywiscie jestem w trybie fastboot. find device nie pomaga, vpn z hong kongu rowniez Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 1 godzinę temu, Cake napisał: na stable nie ruszysz bootloadera wgraj deva Hmm... To jakim cudem ja odblokowalem bootloadera na global stable? Nawet w poradniku pisze że na naszych qualcommach można na każdym oficjalnym romie, nie ważne czy dev/stable/global/china Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 12 godzin temu, kapiS napisał: Hmm... To jakim cudem ja odblokowalem bootloadera na global stable? Nawet w poradniku pisze że na naszych qualcommach można na każdym oficjalnym romie, nie ważne czy dev/stable/global/china Poradnik poradnikiem, ale ja również długo męczyłem się na Global Stable z odblokowaniem. Po zainstalowaniu Global Dev poszło za pierwszym razem, bez jakichkolwiek komplikacji. Szkoda czasu, skoro i tak ktoś ma wrzucać za chwilę MIUIPolska, to jeden system w tą czy w tamtą po drodze nie zrobi różnicy. Zwłaszcza, że instalacja idzie bezpośrednio z aplikacji Aktualizacja przez wzkazanie pliku .ZIP z systemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) No i tak też zrobiłem, updaterem do deva, odblokowałem, wróciłem do Stable i root zrobiony. koniec Offtopu:) Edited September 8, 2016 by kshyshiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawiddd Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 mam global stable, dacie link do paczki dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 http://en.miui.com/download-301.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Siema. Dacie link do xposed - Xiaomi Redmi Note 3 Pro MIUI 6.9.9 Android 6.0.1 - Dziena za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Parę postów wyżej masz link... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Dnia 10.09.2016 o 23:17, xRetroN napisał: Siema. Dacie link do xposed - Xiaomi Redmi Note 3 Pro MIUI 6.9.9 Android 6.0.1 - Dziena za pomoc wpisz w gogla miui 8 xposed i kliknij 1 link 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts