Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgodę dostałam dwa tygodnie temu.... i do tego czasu co jakiś czas próbuję w ramach wolnego czasu....  MiFlashUnlock  ściągnęłam z linku który otrzymałam wraz ze zgodą z xiaomi...  poprawność kont sprawdzałam i są prawidłowe.... 

Opublikowano

loguję się w miflashunlock na swoje konto - podłączam swój telefon w trybie fastboot i odblokowanie zatrzymuje się na 50% z napisem "couldn't verifi device" - próbowałam na rożnych portach usb i z róznymi kablami.... 

faktycznie telefon nadaje się  do naprawy, ale, że głupia kupiłam w xon24 nawet mi się nie chce bawić w odsyłanie telefonu a mam ochotę mimo wszystko wgrać xiaomi.eu zawsze to nowe doświadczenie dla mnie.... tylko na razie zatrzymuję się na blokadzie niestety.... 

Opublikowano

@marglcia Nie ma nic w stylu: "account is different from the account info on the device"? Wgranie China Dev nie powinno być problematyczne jeśli poradziłaś sobie z Global Dev (chociaż trzeba przyznać, że na Global Dev nie powinno być problemów z odblokowywaniem). Możesz też spróbować na innym komputerze, może masz coś namieszane ze sterownikami.

Opublikowano

@marglcia a że tak zapytam, na urządzeniu jesteś zalogowana za pomocą numeru konta Xiaomi  czy e-maila/numeru telefonu?

Ja miałem ten problem z odblokowaniem jak byłem zalogowany na e-mail, dopiero po zalogowaniu na numer konta wszystko poszło bez problemu.

Opublikowano

Przecież jak nr tel (karta sim) jest przypisana do konta to wszystko jedno, nie można się zalogować do nr telefonu, tylko na konto z którym ten nr jest powiązany. Chyba że ktoś ma dwa różne konta i na obydwu zarejestrowany ten sam nr tel. Niestety coś jest na rzeczy przy niektórych romach z prawidłową identyfikacją telefonu. Przy ostatnim romie eu 6.9.22 na Redmi 2 niby Micloud identyfikuje mój telefon, ale już nie chce go pokazać jako zarejestrowany telefon. Zmiana romu na china dev może pomóc.

Opublikowano

Też miałem ten problem z "Couldn't verify device", ale z Xiaomi Redmi note 3 pro. Miałem problem ze sterownikami ADB, na żadnym kompie nie mogłem ich zainstalować, ostatecznie pomogło zainstalowanie MIPCSuite, sterowniki weszły same. Po zaktualizowaniu telefonu przez PC Suite'a już nie miałem problemów z łącznością z komputerem i urządzenie zweryfikowało za pierwszym razem. Jeśli wejdziesz w menedżera urządzeń na kompie, to prawdopodobnie zobaczysz, ze dwa sterowniki, które nie się nie zainstalowały.

Opublikowano

no niestety w pracy się nie pobawię bo mam tu jakieś blokady...

program mipcsuite mam zainstalowany na komputerze, ale program nie widzi mojego telefonu - podobno przez androida 6... 

jeszcze później sprawdzę jak to mam z tymi sterownikami.... 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...