cukru Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @marglcia Jak dawno dostałaś zgodę? Wersja MiFlashUnlock najnowsza? Jesteś zalogowana na konto w telefonie?
marglcia Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 zgodę dostałam dwa tygodnie temu.... i do tego czasu co jakiś czas próbuję w ramach wolnego czasu.... MiFlashUnlock ściągnęłam z linku który otrzymałam wraz ze zgodą z xiaomi... poprawność kont sprawdzałam i są prawidłowe....
cukru Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @marglcia A jaki dokładnie błąd wyskakuje? Chociaż moim zdaniem, jeśli po wgraniu Globala przez MiFlash z flash_all problemy występują nadal, to telefon nadaje się do reklamacji.
marglcia Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 loguję się w miflashunlock na swoje konto - podłączam swój telefon w trybie fastboot i odblokowanie zatrzymuje się na 50% z napisem "couldn't verifi device" - próbowałam na rożnych portach usb i z róznymi kablami.... faktycznie telefon nadaje się do naprawy, ale, że głupia kupiłam w xon24 nawet mi się nie chce bawić w odsyłanie telefonu a mam ochotę mimo wszystko wgrać xiaomi.eu zawsze to nowe doświadczenie dla mnie.... tylko na razie zatrzymuję się na blokadzie niestety....
cukru Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @marglcia Nie ma nic w stylu: "account is different from the account info on the device"? Wgranie China Dev nie powinno być problematyczne jeśli poradziłaś sobie z Global Dev (chociaż trzeba przyznać, że na Global Dev nie powinno być problemów z odblokowywaniem). Możesz też spróbować na innym komputerze, może masz coś namieszane ze sterownikami.
marglcia Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 w sumie racja... spróbuję jutro w pracy na win 7.... dzięki za pomoc
Blom Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @marglcia a że tak zapytam, na urządzeniu jesteś zalogowana za pomocą numeru konta Xiaomi czy e-maila/numeru telefonu? Ja miałem ten problem z odblokowaniem jak byłem zalogowany na e-mail, dopiero po zalogowaniu na numer konta wszystko poszło bez problemu.
marglcia Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 na numer telefonu - ale dla pewności sprawdziłam nr konta na komputerze i telefonie - wszystko poprawnie....
Blom Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @marglcia a powinno być na numer konta Xiaomi i w telefonie i w MiUnlocku.
FromWP Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Przecież jak nr tel (karta sim) jest przypisana do konta to wszystko jedno, nie można się zalogować do nr telefonu, tylko na konto z którym ten nr jest powiązany. Chyba że ktoś ma dwa różne konta i na obydwu zarejestrowany ten sam nr tel. Niestety coś jest na rzeczy przy niektórych romach z prawidłową identyfikacją telefonu. Przy ostatnim romie eu 6.9.22 na Redmi 2 niby Micloud identyfikuje mój telefon, ale już nie chce go pokazać jako zarejestrowany telefon. Zmiana romu na china dev może pomóc.
marglcia Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 no własnie próbowałam z logowaniem na nr konta i to samo.... jeszcze jutro spróbuję w pracy na innym komputerze....
arek_r1 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 A tą opcję próbowała: P.s. Dziwne miejsce na dyskusję o bl.
Eragon Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 31 minut temu, arek_r1 napisał: A tą opcję próbowała: 4 godziny temu, marglcia napisał: i bez zdjęcia blokady oem
dziobak Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Też miałem ten problem z "Couldn't verify device", ale z Xiaomi Redmi note 3 pro. Miałem problem ze sterownikami ADB, na żadnym kompie nie mogłem ich zainstalować, ostatecznie pomogło zainstalowanie MIPCSuite, sterowniki weszły same. Po zaktualizowaniu telefonu przez PC Suite'a już nie miałem problemów z łącznością z komputerem i urządzenie zweryfikowało za pierwszym razem. Jeśli wejdziesz w menedżera urządzeń na kompie, to prawdopodobnie zobaczysz, ze dwa sterowniki, które nie się nie zainstalowały.
marglcia Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 no niestety w pracy się nie pobawię bo mam tu jakieś blokady... program mipcsuite mam zainstalowany na komputerze, ale program nie widzi mojego telefonu - podobno przez androida 6... jeszcze później sprawdzę jak to mam z tymi sterownikami....
Rekomendowane odpowiedzi