Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem raczej zielona jeżeli chodzi o prace własną z telefonem-zawsze kupowałam w Polsce i wszystko było super wiec sie tak nie interesowałam, ale właśnie kupiłam Xiaomi redmi 3s i mam kilka problemów- mam nadzieje że mi pomożecie.

1. Nie mam wgranego ROM Global wiec mam tylko jezyk chinski i angielski wiec wybralam angielski ale tez nie wszystko jest po angiesku-da się coś z tym zrobić?

2. Chciałabym wgrać sobie język polski jako domyślny ale nie wiem jak...

3. Nie mam Sklepu Play i nie moge zainstalować wielu apk np. Snapchata..

POMOCY!!

Opublikowano
4 minuty temu, Justyna. napisał:

POMOCY!!

Tu masz niby wszystko: 

Ale jak masz oryginalny chiński rom to może się udać zainstalować rom global przez updater. Musisz pobrać recovery rom. Tu masz temat z linkami do romu i opisami: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=324467&highlight=redmi%2B3s%2Bglobal Wgrywasz plik z pobranym romem do telefonu i uruchamiasz w updaterze instalację z pliku który wgrałaś.

Najlepiej jednak wgrać nowy rom fastboot według naszego poradnika programem MiFlash, tylko to trochę więcej pracy, komputer z win64bit potrzebny itd.

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano
17 minut temu, FromWP napisał:

Tu masz niby wszystko: 

Ale jak masz oryginalny chiński rom to może się udać zainstalować rom global przez updater. Musisz pobrać recovery rom. Tu masz temat z linkami do romu i opisami: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=324467&highlight=redmi%2B3s%2Bglobal Wgrywasz plik z pobranym romem do telefonu i uruchamiasz w updaterze instalację z pliku który wgrałaś.

Najlepiej jednak wgrać nowy rom fastboot według naszego poradnika programem MiFlash, tylko to trochę więcej pracy, komputer z win64bit potrzebny itd.

Oba te romy recovery i fastboot mam instalować? bo naprawde zielona jestem w tym... i nic nie wiem

Opublikowano
1 minutę temu, Justyna. napisał:

Oba te romy recovery i fastboot mam instalować? bo naprawde zielona jestem w tym... i nic nie wiem

Nie! To są te same romy, ale przygotowane do wgrywania różnymi sposobami.

Jak przez updater to rom recovery. Jak przy pomocy komputera i programu MiFlash to fastboot. Musisz poczytać, a jak nadal będzie to czarna magia to poproś kogoś o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

@Justyna.

przeczytaj moje wypociny nt update do romu EU - trzeba się trochę pomęczyć ale na prawdę warto go wgrać i telefonik będzie cały po polsku:-)

6.8.25 EU jest suuuper

Edytowane przez zipp
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...