Pekka Pajkonen Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Telefon Mi Max 4/128 dotarł do mnie wczoraj, więc mam soft zainstalowany przez producenta. Aby urządzenie uczynić funkcjonalnym chciałem zainstalować kilka aplikacji z google store, więc zainstalowałem sklep zgodnie z instrukcją znalezioną na forum. Podczas pobierania aplikacji z GP, pojawia się komunikat, że aplikacja nie może być pobrana bo jest błąd [DF-DLA-15]. Czy ma ktoś jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Ja bodajże uruchomiłem telefon ponownie i google zaczęło ale i tak miui polska zainstaluj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekka Pajkonen Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 Wiem, czekam na możliwość odblokowania, znaczy SMSa od Xiaomi, że mogę odblokować BL, a trwa to podobno nawet około 10 dni. A ponieważ wczoraj dostałem sprzęt tak, że ten, no... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trek96 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 53 minuty temu, Pekka Pajkonen napisał: Wiem, czekam na możliwość odblokowania, znaczy SMSa od Xiaomi, że mogę odblokować BL, a trwa to podobno nawet około 10 dni. A ponieważ wczoraj dostałem sprzęt tak, że ten, no... Zaraz po weekendzie dostaniesz sms-a także spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duduś Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Do wszystkich mających ten sam problem. Ja mam takie samo urządzenie i miałem ten sam problem. Rozwiązanie: (w moim przypadku jedyne skuteczne). 1. Może obyć się bez tego punktu, ale najlepiej najpierw, to zrobić: usunąć konto Google oraz aplikacje Google Play Store, Google Play services i ewentualnie chiński instalator usług Google i wszystkie związane z Google: (Google Play Books itp.) Oczywiście zainstalować te aplikacje ponownie, ale bez dodatkowych (Google Play Books itp.) i konto założyć ponownie. Ustawienia -> Zainstalowane appki -> [wybieramy powyższe i usuwamy] Instalujemy od nowa, konto zakładamy od nowa. 2. Włączamy normalnie Sklep Google. 3. Najlepiej ustawić w Sklepie Play auto aktualizacje w każdym czasie, nie zależnie od Wi-Fi. trzy paski w lewym górnym rogu -> ustawienia -> prawdopodobnie pierwsza rubryka -> prawdopodobnie druga opcja 3. Wyłączamy (wyrzucamy z włączonych aplikacji) Sklep Play. 4. Ustawiamy aby ekran nam się nigdy nie blokował. Ustawienia -> Blokownie ekranu i hasło -> Uśpienie -> Nigdy 5. Włączamy Wi-Fi albo transwer mobilny (w przypadku transweru mobilnego musimy mieć ustawiony brak limitów, ale to już gdzie indziej jest opisane). 6. Gwóźdź programu: Włączamy normalnie Sklep Play i nie robimy nic, czekamy 10 minut. Nic się nie będzie działo (na pierwszy rzut oka, prawdopodobnie Sklep Play się wtedy aktualizuje i to jest kluczem do rozwiązania tego problemu.) 7. Wyłączamy (wyrzucamy z włączonych aplikacji) Sklep Play. 8. Włączamy normalnie ponownie. Powinno wszystko działać. W razie pytań pisać, powinienem odpowiedzieć. W moim przypadku ten sposób zadziałał a nie działał żaden inny, nie wiem czy zadziała u każdego, powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts