Skocz do zawartości
  • 0

Powiadomienia na ekranie blokady - czas wyświetlania

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Dopiero teraz zauważyłam problem... Więc pytanie, czy jest opcja ustawienia czasu, przez jaki powiadomienia aplikacji będą się wyświetlać na ekranie blokady? Bo teraz jest tak, że po dość krótkim czasie powiadomienie znika - zarówno z blokady, jak i z belki powiadomień (mam wyłączoną opcję ikon po lewej stronie), i jeśli się nie zorientuję odpowiednio wcześnie (albo miband się zatnie np), to już parę razy mi się zdarzyło, że nieprzeczytanego SMSa znalazłam dopiero po dwóch dniach...

Siedzę jeszcze na MIUI 7, może na późniejszych wersjach już to jest, dajcie znać, proszę :) 

Edytowane przez magyarek

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jaką opcję? Ja pytam, czy jest taka opcja, bo dopiero teraz zauważyłam, że jest z tym problem :P 

Post przeedytowany, żeby nie było niejasności.

• 0
Opublikowano

No właśnie nie. Wczoraj dostałam SMSa, miband zawibrował na ręku, ale mogłam sięgnąć po telefon dopiero po godzinie - i powiadomienia już nie było, ani na ekranie, ani na pasku. Był nieprzeczytany SMS w aplikacji.

O, i właśnie znalazłam kolejnego, sprzed godziny. Po powiadomieniu ani śladu... :(

• 0
Opublikowano

Może to problem softu mibanda, albo jego współpracy z miui. Normalnie bez Mibanda dopóki nie odczytasz nie znika i nie ma żadnych opcji jak długo ma być wyświetlane. Widać odczytanie tego że jest powiadomienie na mibandzie jest traktowane jak odczytanie na telefonie. 

• 0
Opublikowano

No raczej nie, bo przy tym dzisiejszym smsie miband nie zawibrował. Poza tym jak po wibracji mibanda sięgnę po telefon po kilku minutach, to powiadomienie normalnie jest, na blokadzie i na pasku.

Wypróbuję jeszcze wszystkie inne aplikacje z powiadomieniami, ale to w nocy trzeba, żeby mnie nie korciło się bawić telefonem... ;) 

• 0
Opublikowano

Może Ci się telefon restartuje jak nie widzisz? Ogólnie to na ekranie blokady powiadomienia są widoczne do momentu odblokowania telefonu potem czy je odczytasz, czy nie, to te same już się na ekranie blokady nie pojawią.

• 0
Opublikowano

No tak, ale to wtedy powinien być jakiś ślad na pasku powiadomień...

Może jeszcze spróbuję włączyć wyświetlanie ikon, może to coś zmieni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...