Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

zastanawiam się nad kupnem redmi 3s lub 3s pro. ale na stronach różnie je opisują i tak na prawdę zgłupiałam i zastanawiam się czy ten redmi 3s pro w ogóle jako taki istnieje. I pytanie gdzie najlepiej kupić? czy na allegro dostanę dobry pordukt [ w sensie oryginalny itd.]?

pozdrawiam//

kasia

Edytowane przez kajuna
Opublikowano

3s Pro z tego co widać w internetach istnieje. Różnią się jedynie pamięcią wbudowaną oraz pamięcią RAM (3s 16GB/2GB , 3s Pro 32GB/3GB). Czy jest sens brać Pro? Raczej nie, bo 2GB RAM w zupełności wystarcza i zawsze można włożyć kartę pamięci. Na allegro są zaufani sprzedawcy, opinie o nich można poczytać tutaj na forum.

Opublikowano

Samo Xiaomi określa tę wersję jako 3S Prime, nie wiem czemu wszyscy uczepili się tego Pro.

Edit: Z tego co widzę to Redmi 3S 2/16 i Redmi 3S 3/32 różnią się jeszcze obecnością czytnika linii papilarnych. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, bo szczerze mówiąc to sam się gubię w tych wersjach.

Opublikowano

Jedyne czym różni się 3S od 3S Prime to pamięc, ten peirwszy ma 2gb pamięci RAM oraz 16gb pamięci ROM natomiast drugi 3gb RAM i 32gb ROM. Sam dosłownie dzisiaj zamówiłem ten telefonik w wersji Prime. Dlaczego akurat Prime? Moim zdaniem aktualnie nie ma już sensu pakować się w 2gb ram, androidy wychodzą coraz to nowsze, każdy następny potrzebuje coraz więcej ramu, aplikacje też zjadają go coraz więcej. Z tego co mi się zdaje to w telefonie możesz mieć albo funkcje dual sim z kartą microsim i nanosim albo funkcje microsim+karta sd. Jeśli chcesz pobawić się dualsimem to w tym momencie 16gb pamięci nie jest wystarczającą ilością. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. 

Opublikowano

Nie będzie za mało ram do miui, z tego co słyszałem nie jest to lekka nakładka A 1 gb więcej to sporo i na przyszłość jest zapas dużej różnicy nie ma w cenie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, lukos124 napisał:

Jedyne czym różni się 3S od 3S Prime to pamięc, ten peirwszy ma 2gb pamięci RAM oraz 16gb pamięci ROM natomiast drugi 3gb RAM i 32gb ROM. Sam dosłownie dzisiaj zamówiłem ten telefonik w wersji Prime. Dlaczego akurat Prime? Moim zdaniem aktualnie nie ma już sensu pakować się w 2gb ram, androidy wychodzą coraz to nowsze, każdy następny potrzebuje coraz więcej ramu, aplikacje też zjadają go coraz więcej. Z tego co mi się zdaje to w telefonie możesz mieć albo funkcje dual sim z kartą microsim i nanosim albo funkcje microsim+karta sd. Jeśli chcesz pobawić się dualsimem to w tym momencie 16gb pamięci nie jest wystarczającą ilością. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. 

Gdzie zamówiłeś swój telefon ?? Planuję kupić ten sam model :)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, dyszlu napisał:

Gdzie zamówiłeś swój telefon ?? Planuję kupić ten sam model :)

U Goldwaya :) Link 610zł za wersje białą. Jedyne z czym musisz się liczyć to, że nie ma serwisu w Polsce, jeśli coś się zepsuje lub telefon będzie miał wade fabryczną to musisz go wysyłać do chin co trwa około 2 miesiące. Z drugiej strony płacisz tylko 610zł, jeśli boisz się tego serwisu w chinach to możesz kupić z IBuyGou za około 750zł i być ubezpieczonym ponieważ oni mają serwis w Polsce :) 

Edytowane przez lukos124
Opublikowano
19 godzin temu, lukos124 napisał:

U Goldwaya :) Link 610zł za wersje białą. Jedyne z czym musisz się liczyć to, że nie ma serwisu w Polsce, jeśli coś się zepsuje lub telefon będzie miał wade fabryczną to musisz go wysyłać do chin co trwa około 2 miesiące. Z drugiej strony płacisz tylko 610zł, jeśli boisz się tego serwisu w chinach to możesz kupić z IBuyGou za około 750zł i być ubezpieczonym ponieważ oni mają serwis w Polsce :) 

Dzięki za odpowiedź :) zdecydowałem się na ibuygou :) już kilka osób wypytałem na forum i pójdę w tą stronę :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja jestem ślepy czy co ale Redmi 3 Pro ma 3gb ramu i Redmi 3S też ma 3gb ramu tylko różnią się procesorem ? A przynajmniej taki figuruje na xioami.com.pl 

Opublikowano
Dnia 25.08.2016 o 16:26, cincin27 napisał:

Zawsze można przerobić kartę nanosim tak, aby zmieściła się razem z kartą pamięci (chociażby @bergmen tak robił).

Czyli z R3S można korzystać na dwóch kartach sim i z kartą micro sd? Cóż to za genialny trick? Poproszę o jakiś link lub wskazówkę, gdzie to znajdę na forum.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...