Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w sumie odkąd mam telefon męczę się trochę z jednym problemem. Potrafi on co jakiś czas gubić zasięg. Nie jest to zbyt często, tak raz na 20 minut na kilka sekund. Jest to dziwne, gdyż na innym telefonie w tej samej sieci jest maksymalna ilość kresek. Telefon zakupiłem w sklepie Technos, jest w nim ponoć wgrana najnowsza wersja MIUI Polska (8 6.7.14). Moja sieć to Plus - na górze mam napis Plus 3G (najczęściej).

Opublikowano

A jak zakyualizować system? Wchodzę w ustawienia, informacja o telefonie, na dole aktualizacja i nic. Nie znajduję mi nowszej wersji, a przecież jest.

Opublikowano

Nie mam ściągniętej nowej wersji. Skąd można ją dostać? Jedyny Plik zip jaki mam to xiaomi.eu_multi_HMNOte3Pro_6.7.14_v8-5.1.zip.

Opublikowano

Pod warunkiem że ma odblokowany bootloader

A widać że tego nigdy jeszcze nie robił więc z tej strony nic nie wgra.

Poszukaj instrukcji wgrywania softu miflashem

wysłane z RedMi Note 3 Pro

Opublikowano
3 godziny temu, skay77 napisał:

to jak wgral  xiaomi.eu_multi_HMNOte3Pro_6.7.14_v8-5.1.zip.

Kupił od Technosa z wgranym softem.

@Vsiok sprawdź w informacjach o telefonie  jaki jest faktycznie soft wgrany. Jeśli jest wersja MIUI 8 by xiaomi.eu  6.7.14 to znaczy, że bootloader jest odblokowany i spokojnie mozesz wgrać najnowszą wersję MIUI. 

Opublikowano (edytowane)

A jest jakiś poradnik jak wgrać? Szkoda, że nie ma czegoś takiego jak aktualizuj automatycznie. ;/

To jest aktualizacja do Redmi Note 3 Pro? https://www.androidfilehost.com/?w=file-thanks&fid=24591000424955564&mid=100&download_id=6qj4kmdidqomf1r0etl7qi9524&tid=1471976663&hc=d86db1ec21dbd07da6fab7647a84623e058b50cee3041d9b9980b1a21042067a

Po zaktualizowaniu, dalej będzie wszystko po Polsku?

Edytowane przez Vsiok
Opublikowano (edytowane)

Bardzo proszę o odpowiedź, niestety problem z zasiegiem ciągle istnieje, a nie chcę za bardzo ryzykować aktualizacje na oko, by czegoś nie zepsuć. Mam wersje 6.7.14.

EDIT: udało się przeinstalować, zobaczymy czy problem zniknie.

Edytowane przez Vsiok
Opublikowano

Niestety aktualizacja nie pomogła, telefon dalej co 10-20 minut traci zasięg. ;( Jakaś sugestia co możnaby ewentualnie zrobić?

Opublikowano

Teoretycznie APNy nie mają z tym nic wspólnego, ale u siebie na T-Mobile często widzę problemy z APN, które powodują chwilową zupełną utratę zasięgu. 
Zweryfikuj swoje ustawienia APN, dla pewności stwórz nowy profil zgodnie z wytycznymi operatora, przełącz się na niego, uruchom ponownie telefon i zobacz czy to coś da.

Opublikowano (edytowane)

A możesz powiedzieć gdzie można zmienić ustawienia APN. Szukałem tego, jednak nie mogę znaleźć.

EDIT: znalazłem i przestawiłem, zobaczymy czy coś da.

Edytowane przez Vsiok
Opublikowano

No to super.
A już kilka osób mi wmawiało, że "przecież APN nic do tego nie ma". :) 

Ale nie powiem - jest to wkurzające. Problem lubi wrócić sam od czasu do czasu, a często po restarcie. 

Opublikowano

Ja tez mam problemy z zasięgiem. Tam gdzie inne telefony spokojnie łapią kilka kresek u mnie jest brak sieci. Ostatnio są też problemy z dodzwonieniem się do mnie. Podobno od razu łapie poczta. Obecnie mam wersję 6.8.11. Na razie nic nie pomaga :/ Jakieś pomysły?

Opublikowano

Witam, też mam problem z zasięgiem. Nie można się do mnie dodzwonić mimo iż telefon pokazuje zasięg. Przyznam się, że jest to dość mocno irytujące.

• 1 miesiąc temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...