Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po aktualizacji do MIUI 8 drenaż baterii wynosił w ciągu nocy ok 3-4%, czyli wszystko w porządku.
Obecnie jestem w pracy, od budzika (06:30) w zasadzie nie włączyłem ekranu, a o godzinie 11:10 mam już 10% baterii mniej. Zauważyłem, że najwięcej baterii pobierają Usługi Google.
Ktoś spotkał się z takim problemem? Ostatnio przez cały dzień w pracy (7:30-15:30) przy normalnym używaniu zeszło mi 20% baterii. Mam wyłączone aplikacje w tle, typu Facebook itd.

Screenshot_2016-08-18-11-13-05-608_com.miui.securitycenter.png Screenshot_2016-08-18-11-12-40-775_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano
10 minut temu, Blest napisał:

Jak masz MIUI 8 dev to się nie dziw, że takie coś występuje sporo osób ma z tym problem. Do codziennego używania wgraj Stable i tyle. 

Nie tak do końca masz racje. Śmigam na devie 3 miesiące i takich problemów nie mam. Tak ze to trochę loteria

Opublikowano

Od razu mówię, że nie testowałem, bo nie mam takich problemów, ale czytałem, że niektórym pomaga.

Wpisz w Google Play "Gservicefix" zainstaluj apkę i wykonuj polecenia otworzywszy tę aplikację. ;)

Mam nadzieję, że pomoże. Jeżeli nie chcesz ryzykować, to poczekaj do jutra na nową wersję global dev - może coś się zmieni po aktualizacji. :)

Opublikowano

Osobiście posiadam wersję 6.8.4 z miuipolska.

Czy "zdrowe" jest instalowanie aktualizacji przez TWRP bez full wipe? Czy polecacie zrobić full wipe przy każdej instalacji?

Opublikowano

W aplikacji ustawienia Google w zakładce lokalizacja włącz tryb "oszczędzanie baterii". Następnie wyłącz "historię lokalizacji. Sprawdź też w zakładce wyszukiwanie, czy nie masz włączonego 'OK Google'. Po wszystkim restart telefonu i powinno być ok 

• Like 2
Opublikowano

Ok, dziękuję. Wyłączyłem historię lokalizacji. W międzyczasie zaktualizowałem też MIUI do najnowszej wersji, sprawdzimy jak będzie to wyglądać

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...