k0rdian Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam. Po aktualizacji do MIUI 8 drenaż baterii wynosił w ciągu nocy ok 3-4%, czyli wszystko w porządku. Obecnie jestem w pracy, od budzika (06:30) w zasadzie nie włączyłem ekranu, a o godzinie 11:10 mam już 10% baterii mniej. Zauważyłem, że najwięcej baterii pobierają Usługi Google. Ktoś spotkał się z takim problemem? Ostatnio przez cały dzień w pracy (7:30-15:30) przy normalnym używaniu zeszło mi 20% baterii. Mam wyłączone aplikacje w tle, typu Facebook itd.
Blest Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jak masz MIUI 8 dev to się nie dziw, że takie coś występuje sporo osób ma z tym problem. Do codziennego używania wgraj Stable i tyle.
Gaidden Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 10 minut temu, Blest napisał: Jak masz MIUI 8 dev to się nie dziw, że takie coś występuje sporo osób ma z tym problem. Do codziennego używania wgraj Stable i tyle. Nie tak do końca masz racje. Śmigam na devie 3 miesiące i takich problemów nie mam. Tak ze to trochę loteria
Konradol Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Od razu mówię, że nie testowałem, bo nie mam takich problemów, ale czytałem, że niektórym pomaga. Wpisz w Google Play "Gservicefix" zainstaluj apkę i wykonuj polecenia otworzywszy tę aplikację. Mam nadzieję, że pomoże. Jeżeli nie chcesz ryzykować, to poczekaj do jutra na nową wersję global dev - może coś się zmieni po aktualizacji.
k0rdian Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Osobiście posiadam wersję 6.8.4 z miuipolska. Czy "zdrowe" jest instalowanie aktualizacji przez TWRP bez full wipe? Czy polecacie zrobić full wipe przy każdej instalacji?
Acid Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jeśli robisz format Windowsa po każdej poprawce od MS to jasne. Rób se wipe co tydzień. Z Mi5 Pro
Zexon72 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 W aplikacji ustawienia Google w zakładce lokalizacja włącz tryb "oszczędzanie baterii". Następnie wyłącz "historię lokalizacji. Sprawdź też w zakładce wyszukiwanie, czy nie masz włączonego 'OK Google'. Po wszystkim restart telefonu i powinno być ok 2
k0rdian Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Ok, dziękuję. Wyłączyłem historię lokalizacji. W międzyczasie zaktualizowałem też MIUI do najnowszej wersji, sprawdzimy jak będzie to wyglądać
Rekomendowane odpowiedzi