aszejda Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam, Przez noc naładowałem telefon do pełna. Będąc w pracy kilkakrotnie z niego korzystałem (sms-y, trochę neta wi-fi). Ogólnie bateria nie miała szans się rozładować. W jednej chwili miałem telefon z prawie pełną baterią, a 5 minut później po wyjęciu z kieszeni telefon był już martwy. Przytrzymywanie power nic nie daje. Po powrocie podłączyłem pod ładowarkę ale telefon wciąż jest martwy. Pytanie co jest nie tak. Czy możliwe że to bateria sobie padła? Warto zamawiać nową i wymieniać?
fredek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 3 minuty temu, aszejda napisał: Czy możliwe że to bateria sobie padła? Mało prawdopodobne, szybciej płyta główna. Zacznij od podłączenia telefonu do PC i sprawdzenia czy jest wykrywany i jako jakie urządzenie.
aszejda Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Komputer nie reaguje na podłączenie.
piotr469 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Miałem tak z moim note 2. Na nic nie reagował. Zdechł z niczego. Pod kompem jakoś się jednak pojawiał (choć chyba nie było łatwo żeby był wykryty i został widoczny). Przez kilka dni próbowałem wielu rzeczy, ale nie udało mi się go postawić na nogi, a teraz już 5 miesięcy się bujam z gwarancją w spemall. Masz tu link do mojego tematu, może ci jakoś pomoże http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/11003-RN2:-Telefon-zdechł-(i-to-nie-prima-aprilisowy-żart) Nawet jak mi się wydawało że komp nie widzi telefonu to i tak był widoczny, więc możesz coś popróbować Wysłane z Redmi Note 3 Pro
aszejda Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Niestety telefon nie jest wykrywany przez PC. Jak już pisałem po podłączeniu do komputera nic się nie dzieje.
fredek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 No to albo rozbierasz telefon, odpinasz baterię i podłączasz go do PC aby sprawdzić czy płyta główna jest sprawna albo wysyłasz do MiCenter
Acid Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Lol MiCenter nic nie zrobi bo sam zajmuje się padającymi Mi4c. Trzymam części na naprawy gwarancyjne. Z Mi5 Pro
aszejda Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Sam za to nie będę się zabierał. Wysyłam na gwarancję do sprzedawcy. Mam nadzieję że nie należy do januszy biznesu i nie będzie problemu z naprawą/wymianą.
Rekomendowane odpowiedzi