Unlucky Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Witam, jestem posiadaczem od wczoraj redmi 3S. Wszystko smiga ładnie, lecz mój laptop z Windows10 nie chce z nim wspolpracowac. Cala operacje zmiany softu przeszedl na moim domowym komputerze win7 i tam nie ma problemu. Mam zainstalowanego MIPcSuite, miFlash i chyba wszystkie sterowniki które znalazlem na forum, i telefon nie jest wykrywany. To by bylo malo znaczace ale operacje na plikach z telefonu ( kopiuj, wklej, usun ) powoduja ze w explorerze windowsowym pojawia sie komunikat o tym ze urzadzenie jest zajete. Nawet nie moge skopiwoac danych z komputera na telefon. MiPcSuite mówi że musze zupdatować moje urzadzenie zanim zaczne używać tego softu. Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 wyłącz podpisy sterowników w windows. Jak system 64Bbit to zaskoczy. Jak to wyłączyć zapytaj googla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unlucky Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 No z tego co pamiętam to tak już robiłem. Ale spróbuję raz jeszcze Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unlucky Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 Nic się nie zmienia. Zainstalowałem ponownie mipcsuite, miałaś z możliwością instalacji niepodpisanych sterowników i nic:( Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 ale usb ma nadal podpisy cyfrowe. Uruchom windows bez podpisów sterowników Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unlucky Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 https://spece.it/windows-serwer-artykuly/windows-10-i-instalowanie-sterownikow-bez-podpisu-cyfrowego chodzi o to? Bo dokladnie wg tego postępowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 spróbuj w takim razie z innymi portami usb. ew inny kabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unlucky Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 Telefon jest wykrywany przez komputer ale przez Suite nie, i pomimo tego ze wykrywa przesylanie plikow i praca nad nimi jest kulawa. Czyli bez zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Daj sobie spokój z MiPcSuite, ta wersja działa tylko czasami. Uzywak exloratora z windows. Zauważyłem że windows widzi i przenosi pliki jak telefon podpięty ma wybudzony ekran. Dodatkowo nie przeniesiesz pliku bezpośrednio z karty sd do telefonu i odwrotnie i wtedy się pojawia komunikat że urządzenie zajęte. Trzeba najpierw do komputera a potem dopiero dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unlucky Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 No musze jakoś sobie poradzić bo telefon ma być w stanie dobrze operować plikami. No dzięki za zainteresowanie:) Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts