Cyb Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witam! Kupiłem ostatnio smartfona, sprawuje się dobrze. Poczytałem trochę o nim na tym forum i mam mętlik. 1) Jak sprawdzić czy telefon ma zablokowanego bootladera ? 2) Jak wchodzę w opcję "aktualizacja systemowe" to widzę wersję 7.3.2.0.0, jak szukam aktualizacji to nic nie znajduje, a tutaj na stronie widzę ze jest nowsza ? 3) Czy aktualizacja na nowsze "miui7" coś daje ? lepsza wydajność itd ? w tym linku ktoś napisał ze na zablokowanym da rade wgrać, próbował ktoś ? 4) Czasami GPS dziwnie mi działa nie pokazuje dokładnej lokalizacji, wcześniej na Samsungu tego nie miałem. ps. załączyłem dwa zdjęcia z telefonu. Pozdrawiam i Proszę o rade.
grzegorz.lki Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Masz syfiasty rom wgrany przez sprzedawcę aby był język polski. Bootloader na pewno masz odblokowany. Polecam ten wątek http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/10752-KOMPENDIUM-WIEDZY-REDMI-3/3S/PRO---ROM,-BOOTLOADER,-RECOVERY,-ROOT,-FAQ Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
ahr Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Poczytaj kompendium o redmi 3, faq o miuipolska i xiaomi.eu.
FromWP Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Na tym romie nie będzie dobrze działał, to jakiś nie wiadomo jaki rom wgrany przez sprzedawcę, a BL masz prawie na pewno zablokowany (chyba że sam odblokowałeś mając zgodę od Xiaomi). Najszybciej, najlepiej i bez odblokowywania wgraj oficjalnego Globala do którego link masz w poradniku. Potem się zajmiesz ewentualnym odblokowanie BL.
Cyb Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 no własnie, jeden mówi że zablokowany a drugi, że odblokowany... poczytam linka i pokombinuje.
FromWP Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 6 minut temu, Cyb napisał: no własnie, jeden mówi że zablokowany a drugi, że odblokowany... poczytam linka i pokombinuje. Na pewno badziewny, nawet jak to wersja xiaomi.eu, bo z tym numerkiem była niewypałem i już jej nie ma. Czy odblokowany czy nie to łatwo sprawdzić. Jak się uda zainstalować TWRP to odblokowany. Niestety skrypt sprawdzający stan BL nie zawsze mówi prawdę w przypadku Redmi 3/pro
cukru Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi