Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem ostatnio smartfona, sprawuje się dobrze. Poczytałem trochę o nim na tym forum i mam mętlik.

1) Jak sprawdzić czy telefon ma zablokowanego bootladera ?

2) Jak wchodzę w opcję "aktualizacja systemowe" to widzę wersję 7.3.2.0.0, jak szukam aktualizacji to nic nie znajduje, a tutaj na stronie widzę ze jest nowsza ?

3) Czy aktualizacja na nowsze "miui7" coś daje ? lepsza wydajność itd ?

w tym linku ktoś napisał ze na zablokowanym da rade wgrać, próbował ktoś ?

4) Czasami GPS dziwnie mi działa nie pokazuje dokładnej lokalizacji, wcześniej na Samsungu tego nie miałem.

ps. załączyłem dwa zdjęcia z telefonu.

Pozdrawiam i Proszę o rade.Screenshot_2016-08-09-15-49-38_com.android.updater.pngScreenshot_2016-08-09-15-50-01_com.android.settings.png

Opublikowano

Na tym romie nie będzie dobrze działał, to jakiś nie wiadomo jaki rom wgrany przez sprzedawcę, a BL masz prawie na pewno zablokowany (chyba że sam odblokowałeś mając zgodę od Xiaomi). Najszybciej, najlepiej i bez odblokowywania wgraj oficjalnego Globala do którego link masz w poradniku. Potem się zajmiesz ewentualnym odblokowanie BL.

Opublikowano
6 minut temu, Cyb napisał:

no własnie, jeden mówi że zablokowany a drugi, że odblokowany... poczytam linka i pokombinuje.

Na pewno badziewny, nawet jak to wersja xiaomi.eu, bo z tym numerkiem była niewypałem i już jej nie ma. Czy odblokowany czy nie to łatwo sprawdzić. Jak się uda zainstalować TWRP to odblokowany. Niestety skrypt sprawdzający stan BL nie zawsze mówi prawdę w przypadku Redmi 3/pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...