Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie!

Mam problem z moim nowym MI4C, mianowicie zamiast 32 giga pamięci wyświetla mi on tylko 8. Telefon kupiłem z już zainstalowanym MIUI 8 i to najprawdopodobniej jest przyczyna problemów wszelakich. Szprzedający przeprosił i polecił przeinstalować na wersję pobraną z tej strony, zrobiłem to ale problem dalej występuje( dalej mam MIUI 8 a nie sądzę że powinienem mieć), czyli wychodzi na to że skrewiłem coś przy instalacji. Zrobiłem wipe przez twrp i instalowałem z zipa z tej strony. Czy ktoś ogarnięty jest w stanie powiedzieć mi jak to zrobić żeby zadziałało, bo jednak pamięci trochę brakuje.

#edit

dobra, doczytałem, poszedłem po rozum do głowy i wiem że musze zostać na tej wersji. ale pytanie: co z moją pamięcią? telefon wyświetla 32 giga tylko w informacjach o telefonie, w menu pamięci już tylko 8. pytanie moje: czy ktoś wie o problemie i czy będzie naprawiony?

Screenshot_2016-08-09-13-55-59-502_com.android.settings.png

Screenshot_2016-08-09-13-55-42-748_com.android.settings.png

Edytowane przez Kingpin
Opublikowano (edytowane)

Wrzucił bym na niego stabilne 7.5( to może naprawić problem) ale nie chcę nic zepsuć przypadkiem, więc byłbym wdzięczny za informację czy to czymś grozi czy mogę próbować.

#edit

Przegrzebując internety znalazłem coś takiego:

https://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-memory-issue.30893/

tylko nie wiem czy jest bezpiecznie to użyć wogóle

Edytowane przez Kingpin
Opublikowano

Ludzie. Zróbcie MiFlash z flash_all. No 10 minut roboty. Problemu szukacie gdzieś gdzie nie ma. Macie instrukcję w dziale tutoriale. Weźcie rom który tam jest bo na nowszych sobie zablokujecie bootloader. Powinno wszystko się wyprostować.

Z Mi5 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...