Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam Redmi 3 z Miui 8 (xiaomi.eu) i następujący problem, ustawiłem Textra jako domyślną do sms i jak przychodzą to jest okej, odbiera w Textra, ale w dialerze, kontaktach, czy oknie rozmów (gdy jest opcja odrzuć, odbierz, sms), to włącza się apka systemowa, zamroziłem ją to po kliknięciu w dialerze, kontaktach, rozmowach, na sms nic się nie dzieje, nic nie włącza. Można sprawić aby otwierało w Textra? Podobny problem mam z Galerią, wolę QuickPic, ale z aparatu przenosi mnie tylko do systemowej galerii.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś może rozwiązał ten problem?

Ja mam podobny - aplikacja go sms. W powiadomieniach ciagle wyskakuje wbudowana apka do sms. Chciałem wyłączyć ustawienia -> systemowe -> SMS i powyłaczalem co sie dało i nadal nic.

W opcjach powiadomien nie moge wylaczyc "pokaz powiadomienia" (SMS).

W ustawienia -> zainstalowane -> domyslne -> wiadomosci - mam ustawiona aplikacje do sms - GO SMS Pro

MIUI 8.0.1.0 stable (LHCNDG)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam. Mam 6.9.22 i działa to tak samo. W ustawieniach domyślnych apek Textra. Ale jak przychodzi powiadomienie o sms to jest stockowa. Gorsze w tym, że kliknięcie na dymek kieruje też do stockowej apki (co logiczne:). Coś nie teges z tymi domyślnymi apkami do sms.

Opublikowano

Też nie mogłem dojść do ładu i składu. Zawsze się stockowa włączała, a ja ją "uśpiłem" to nie miałem powiadomień ani ze stockowej, ani z zainstalowanej...więc przyzwyczaiłem się do stockowej:)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...